Az ESPN szakíróinál Antetokounmpo az MVP és az Év Védője is

A többi jelentős egyéni díjat is kiosztották az amerikai lap újságírói.

Ahogy arról mi is beszámoltunk a közelmúltban, a liga lezártnak tekinti az egyéni elismerésekért folytatott harcot, vagyis az Orlandóban lejátszott meccsek már nem számítanak bele ezekbe a díjakba. Az NBA azt is bejelentette, hogy a szavazásokat a július 30-i újraindítás előtt megtartják. Az ESPN ezen felbuzdulva 20 szakíróját kérdezte meg, hogy szerintük kik érdemlik meg a legfőbb díjakat.

Az alapszakasz legértékesebb játékosnak járó MVP-díjat szerintük egyértelműen Giannis Antetokounmpo érdemelte ki a szezon során. A Milwaukee Bucks sztárja 17 szavazatot gyűjtött be, míg a további 3 voksot a legfőbb kihívójának tartott LeBron James gyűjtötte be.

Az ESPN szerint ugyancsak a görög viheti haza az Év Védőjének járó elismerést, a szavazásban részt vevők fele gondolja ezt így. A második helyre Anthony Davis futott be, de Rudy Gobert és Bam Adebayo is kapott szavazatokat.

A Heat centere így sem távozik üres kézzel a virtuális díjátadóról, ugyanis a 20 szakíró közül 9 gondolja úgy, hogy ő a Legtöbbet Fejlődött Játékos. Adebayo mellett a New Orleans Pelicans kiscsatára, Brandon Ingram, a Charlotte Hornets hátvédje, Devonte' Graham, valamint a Boston Celticsből Jayson Tatum is kapott szavazatot.

Ahogyan azt a tényleges díjazásnál is várni lehet majd, a Legjobb Hatodik Embernek járó díjért kiélezett csatát vívott Dennis Schroder, valamint a Los Angeles Clippers két szupercseréje, Lou Williams és Montrezl Harrell. Az ESPN-nél Harrell lett a befutó 9 szavazattal.

A Memphis Grizzlies irányítója, Ja Morant ellenszavazat nélkül gyűjtötte be az Év Újoncának járó elismerést, míg az edzőknél Nick Nurse aratott sima győzelmet. A Toronto Raptors trénerére 15-en szavaztak, rajta kívül pedig Mike Budenholzer, Frank Vogel, és Billy Donovan, neve került elő.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus