Az NBA kihirdette a 2010-es évtized három All-NBA csapatát

Az NBA hivatalos oldalán tette közzé, hogy mely 15 játékos került be a 2010-2019 közötti időszak All-Decade csapataiba.

Az NBA hivatalos oldalán jelentette be, hogy az NBA.com és az NBA TV szakértőiből összeállított csapat megválasztotta a 2010-es évtized legjobbjait - a csapatokba két-két hátvéd és három-három frontcourt-játékos került. 

Az első ötös: Stephen Curry, James Harden, LeBron James, Kevin Durant, Kawhi Leonard.

A második ötös: Chris Paul, Russell Westbrook, Anthony Davis, Blake Griffin, Carmelo Anthony.

A harmadik ötös: Dwyane Wade, Kobe Bryant, Paul George, LaMarcus Aldridge, Giannis Antetokounmpo. 

Igyekeztek meg is indokolni a választásokat: az első ötösben Curry mint a ligatörténet legjobb tripladobója került be, Harden a legjobb hatodik emberből MVP-vé fejlődött, Leonard két Finals MVP-t és két Év Védője Díjat szerzett, Durant szintén két Finals MVP-t gyűjtött be, illetve ő átlagolta a legtöbb pontot (28) az évtizedben, míg James az egész évtized arca volt, többek között három bajnoki címmel és döntő MVP-vel, illetve zsinórban nyolc nagydöntős szerepléssel. 

A második ötösbe olyan játékosok kerültek, akiket a rájátszásban elkerült a szerencse/siker, ugyanakkor az alapszakaszokban extra teljesítményt nyújtottak. A hátvédeknél Chris Paul az időszak első felének legjobb irányítója volt, az egész évtizedben ő adta a legtöbb gólpasszt és hatszor került be az Év Első Védőötösébe, míg Westbrook az évtized második felében háromszor átlagolt tripla-duplát az alapszakaszban. Davis és Griffin konzisztensen hozta a számait, míg Carmelo Anthony a kiscsatárok között a harmadik legtöbb pontot szerezte James és Durant mögött. 

A harmadik ötösbe fiatalok és veteránok együtt kerültek be. Bár Kobe Bryant és Dwyane Wade fokozatosan került ki az első vonalból, az évtized első felében még villogtak: Bryant 2010-ben Finals MVP-t szerzett, és az első négy szezonban egyaránt az első All-NBA csapatba választották, míg Wade zsinórban négy nagydöntőig és két bajnoki címig segítette a Heatet. LaMarcus Aldridge a kiegyensúlyozottság mintaképe, hiszen az évtized hatodik legtöbb pontját szerezte, és a magasemberek közül ő lépett pályára legtöbbször. Paul George egy brutális lábtörést is kiheverve a liga egyik legjobb two-way játékosának számít 2013 óta, Giannis Antetokounmpo pedig az évtized második felében vált fokozatosan sztárjátékossá, ami az idei MVP-díjában csúcsosodott ki.  

Az NBA cikkében megtalálhatóak a részletesebb statisztikák is a játékosok díjairól, elismeréseiről. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus