Az utolsó NBA-csapat is megtalálta új vezetőedzőjét

Az Oklahoma City Thunder sokáig kereste Billy Donovan utódját, végül házon belül "igazoltak", eddigi segédedzőjük kap lehetőséget.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy forrásai szerint az OKC vezetősége döntött, és Mark Daigneault mellette tette le a voksát. 

A 35 éves szakember igazi villámkarriert fut be, hiszen 2014 és 2019 között a Thunder G-Ligás csapatánál, az OKC Blue-nál dolgozott vezetőedzőként, és csak a mgöttünk hagyott évadban csatlakozott Billy Donovan stábjához. Daigneault Massachusettsben nőtt fel, alig 25 mérföldre onnan, ahonnan a gárda elnöke, Sam Presti is származik. 2003 és 2007 között a Connecticut NCAA-csapatánál egyetemistaként úgynevezett student managerként dolgozott, ez idő alatt hat játékos került be az NBA-be a gárdától, többek között Ben Gordon és Emeka Okafor. Első edzői megbízatása a Bostonhoz ezer szállal kötődő Holy Crosson volt, majd 2010 és 2014 között a Flordia Gatorsnál tevékenykedett, itt már Bily Donovan stábjában - Donovant egy évvel megelőzve 2014-ben érkezett a Thunderhez. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus