Bradley Beal is lemondta a világbajnoki szereplést

A Wizards All-Star hátvédje sem lesz ott a kínai világbajnokságon. Frissítés: a Washington hároméves max hosszabbítást ajánl játékosának.

Frissítés: Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Tommy Sheppard, a Wizards új GM-je elmondta: péntektől lehet hosszabbítani szerződést, a gárda pedig 3 évre a maximumot, 111 millió dollárt ajánlja fel Bealnek. A dobóhátvéd szerződése már most is a 2020/21-es évad végéig szól, és a játékos ügynöke nagyrabecsülését fejezte ki a klubnak ezért a lépésért. Wojnarowski szerint egyébként a Wizards hajlandó kétéves vagy egyéves hosszabbítást is adni, ha Beal azt szeretné. A játékos egyébként jövő nyáron 254 milliós, ötéves szupermax hosszabbítást is köthetne, ha a 2019/20-as évadban bekerülne valamelyik All-NBA csapatba, ha viszont nem, akkor négy évre 155 millióért hosszabbíthatna.

 

Chris Haynes (Yahoo! Sports) hozta le az információt, miszerint Bradley Beal is kihagyja a válogatott tornát, ugyanis párjával augusztus végére, szeptember elejére, éppen a vb kezdetére várják gyermekük születését. 

Az eredetileg 20 fős bő keret így 15-re olvadt, ráadásul Anthony Davis mellett négy hátvéd (Beal, Harden, Gordon, McCollum) mondta vissza a részvételt, így Gregg Popovichnak a backcourtben alaposan lecsökkentek a választási lehetőségei, és az sem könnyíti meg a dolgát, hogy Kyle Lowry megműttette a bal hüvelykujját - a friss bajnok irányító részvételét ez nem befolyásolja, de nyilván edzeni sem tud vele rendesen. Ugyanakkor a csapat felkészülését segítő Invite Teamből is lehet válogatni, elképzelhető, hogy hiányposztra onnan "igazolnak" a végső, 12-es létszámba.

A Team USA jelenlegi 15 fős kerete:

Hátvédek: Kyle Lowry, Damian Lillard, Khris Middleton, Donovan Mitchell, Kemba Walker.

Csatárok: Harrison Barnes, Tobias Harris, Kyle Kuzma, Kevin Love, Paul Millsap, Jayson Tatum, PJ Tucker.

Centerek: Andre Drummond, Brook Lopez, Myles Turner. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus