Brandon Ingram az Év Legtöbbet Fejlődött Játékosa

A Pelicans játékosa Bam Adebayót előzte meg szoros küzdelemben - Luka Doncicnak ebben a versenyben nem volt esélye.

Ma hajnalban kihirdették az MIP, azaz az Év Legtöbbet Fejlődött Játékosa díj idei győztesét, aki a New Orleans Pelicans új sztárja, Brandon Ingram lett. 42 első helyes, 35 második helyes és 11 harmadik helyes voksot kapott a 100 sportújságíró és médiaszemélyiség által megtartott szavazáson, így 326 ponttal győzött végül.

Ingram ugyanannyi játékidő alatt 5.5 pontot, 1.0 pattanót, 1.2 gólpasszt és 0.5 szerzett labdát javított erre az idényre, és Zion Williamson távollétében egyértelmű első számú emberré vált - ez utóbbira a Los Angeles Lakersnél nem volt képes.

Elég nagy csata volt közte és a Miami Heat centere, Bam Adebayo között, aki 38 embernél lett az első, és végül mindössze 31 ponttal kapott ki, 295 ponttal végzett. Azt már előre lehetett tudni, hogy kettejük mellett a Dallas Mavericks szlovén csillaga, Luka Doncic került be a Top3-ba: ő végül 12 szavazónál lett első, 101 ponttal pedig harmadik.

A negyedik helyen a Boston Celtics egyre jobban játszó kiválósága, Jayson Tatum (3 első hely, 57 pont), az ötödik pozícióban pedig a Charlotte Hornets új vezére, Devonte' Graham (2 első hely, 50 pont) zárt.

A teljes végeredményt ezen a linken találjátok meg!

Mint ismert, ez volt a harmadik díj, amit kiosztottak idén: Nick Nurse lett az Év Edzője, míg Giannis Antetokounmpóé lett az Év Védője trófea.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus