Chandler Parsons nem érti, miért szúr ki vele a Memphis Grizzlies

A Memphis több, mint 24 millió dollárt kereső kiscsatára egy helyi újságnak panaszkodott arról, hogy hiába egészséges, nem kerül pályára.

A Memphis gárdája a karácsonyt követő csütörtökön és pénteken edzhetett először teljes létszámban az alapszakasz kezdete óta, 17 játékos dolgozhatott egyszerre, köztük Chandler Parsons is - ő egyébként nagyobb médiavisszhang nélkül már két hete teljes értékű edzésmunkát végezhet, 5 az 5 elleni gyakorlatokat is gond nélkül megcsinálja és az orvosok már több, mint egy hete engedélyt adtak arra, hogy bevessék. A 30 éves kiscsatár azonban egyre frusztáltabb, ügynöke, James Dunleavy azt mondta David Cobbnak (Memphis Commercial Appeal), hogy ügyfele az életét adná azért, hogy újra játszhasson, jó formában érzi magát, nincs semmilyen egészségügyi panasza, a klub azonban mégis azt mondta neki, hogy szerintük Parsons még nincs felkészülve, további edzéseken kell résztvennie. 

Dunleavy szerint semmi gond nem lenne azzal sem, ha Parsons a G-Ligás Memphis Hustle-ben kapna játéklehetőséget, vagy ott kellene edzenie, mert ezt is felvetette neki a klub, de a GM Chris Wallace annyit mondott csak, hogy hosszabb ideig kellene ott játszania, semmilyen világos tervet nem vázoltak fel ezzel kapcsolatban és az ügynök szerint egészen elképesztő tiszteletlenség, ahogyan ezt egy veterán játékossal intézik. A Grizzlies egyébként zsinórban negyedik meccse a “return from injury managament” információt közli vele kapcsolatban, pedig szerintük erről szó sincs, régen túl vannak ezen a fázison. 

Az interjút követően a helyi újság másik újságírójának, Mark Gianotto-nak már maga a játékos nyilatkozott, és sokkal konkrétabban fogalmazott: teljes mértékben készen áll a visszatérésre, de a Grizzlies nem engedi játszani, ami elképesztően frusztráló számára, miközben a Grizzlies folyamatosan veszti el a meccseket. Parsons úgy érzi, hogy ez az egész nem a kosárlabdáról és nem is az egészségi állapotáról szól, pláne, hogy Wallace mellett a vezetőedző JB Bickerstaff sem mond semmit neki és a médiának sem a helyzetről. 

Parsons egyébként idén 24, jövőre kicsivel több, mint 25 millió dollárt keres, a szerződése teljesen garantált. Az elmúlt két és fél évben rengeteget volt sérült, 70 meccsen alig több, mint 7 pontos átlagot hozott, idén is mindössze három mérkőzésen léphetett pályára, sérülékenysége és gyenge játéka miatt a szurkolókkal több komolyabb konfliktusa is akadt. Idén ősszel már egy nyílt levelet is írt a drukkereknek a Player’s Tribune-ben, ahol lényegében arra kérte őket, hogy felejtsék el az elmúlt két évét és nyissanak új lapot közös dolgaikban. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus