Da svidanie, Timofey Mozgov!

Az Orlando Magic a ligához fordult, hogy egészségügyi okokra hivatkozva kikerüljön a fizetési listájukról az orosz center bére.

Marc Stein (The New York Times) jelentette Twitterén, miszerint az Orlando Magic kérvényezi a ligánál, hogy Timofey Mozgov fizetése ne terhelje a továbbiakban a csapat bérlistáját. Az orosz center nyáron írt alá a Himki Moszkvához, miután kitette őt keretéből a floridai együttes - egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára tavaly a Magicnél. Stein szerint "career-ending injury"-ra való hivatkozással szeretnék "kitakarítani" Mozgovot, vagyis szerintük a játékosnak olyan sérülése van, ami miatt be kell fejeznie pályafutását.

A szerződésből - melyet az azóta már legendássá vált 2016-os nyáron írt alá az orosz még a Los Angeles Lakersszel - a strech provision miatt a mostani szezonon túl még két év van hátra, kicsivel több mint évi 5.5 millió dollárt emésztve fel az Orlando fizetéseiből. 

Mozgov 2010-ben tűnt fel az NBA-ben a New York Knicks játékosaként, majd 2011 februárjában részese volt annak a három csapatot érintő cserének, amely során Carmelo Anthony Denverből a Knickshez került. A Nuggetsben jó évei voltak, a Cavaliers látott is benne fantáziát, így LeBron James mellett 2016-ban bajnok lett Clevelandben. Ezen a nyáron "lecsapott rá" a Lakers, egy máig érthetetlen (és mint látható, máig kísértő) négyéves, 64 millió dolláros szerződéssel (Luol Deng hasonlóan jó kontraktus kapott Mitch Kupchak-től), de az aranysárga-liláknál annyira nem vált be, hogy inkább odaadták D'Angelo Russellt a Brooklyn Netsnek, csak vigyék el tőlük Mozgovot. Innen 2018 nyarán Charlotte-ba postázták Dwight Howard-ért, ahonnan két nappal később továbbküldték a Magic-hez - a két utóbbi csapatban egyetlen mérkőzést sem játszott már. 

Ha másért nem is, emiatt a poszter miatt örökre a szívünkbe zárhatjuk a szentpétervári óriást, na meg jó ideig bérelt helye lesz az "All-NBA Finesse Team"-ben, olyan "nagyágyúkkal egyetemben, mint Solomon Hill, Chadler Parsons vagy éppen Trevor Ariza.

GET THIS WEAK STUFF OUTTA HERE!    

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus