"Drámaian" megváltozott a liga Jamal Crawford draftolása óta

A Suns veteránja beszélt arról, hogy mi volt a dolga az ő megérkezése idején egy irányítónak és mi most - szóba került a Booker-Ayton páros is.

Jamal Crawforddal készített interjút az NBA hivatalos honlapja, ahol szóba került, hogy a már 19. szezonját taposó veterán hátvéd még egy teljesen más ligába került bele annak idején - meg is kapta a kérdést, hogy mennyire eltérő a mostani NBA ahhoz képest.

"Úristen, nagyon. Teljesen más, teljesen más. Amikor a ligába kerültem, irányítóként ha eldobtam hat triplát, akkor leültettek a kispadra, tök mindegy, hogy mennyire voltam jó és ezt komolyan mondom. Akkoriban az volt a lényeg, hogy eljuttassuk a labdát a domináns pontszerzőhöz, Shaqhez, Tim Duncanhez, vagy a domináns kinti pontszerzőkhöz, Kobe Bryanthez, Tracy McGradyhez, Paul Pierce-hez, Allen Iversonhoz. Az volt az irányító dolga, hogy nekik adja a labdát, nem az, hogy felmegy a pályára és kilenc méterről dobál labdavezetésből. Szóval ja, a játék drámaian megváltozott, mióta én az NBA-ben vagyok, de biztos, hogy ez jó a fiatal srácoknak, mert egyértelműen az nekem is" - tette hozzá nevetve.

Ha már fiatal srácok: Crawford jelenleg a sereghajtó Phoenix játékosa, ahol két fiatal szupertehetség, Devin Booker és az idei 1/1-es, Deandre Ayton bontogatja a szárnyait, egyelőre csapatsikerek nélkül.

"Ezek a srácok sztárok, de ezt senki sem fogja elismerni, amíg nem nyerünk, ilyen a liga, ilyen is lesz mindig. Egy 22 éves Bookerről és egy 20 éves Aytonról beszélünk, de Book már most is 25 pontot, meg hét gólpasszt átlagol, Ayton pedig garancia a dupla-duplára. Bookot már most is minden meccsen csapdázzák, duplázzák, ennyire figyelnek rá, de a tiszteletet nem kapja meg, amíg nem nyerünk. Onnantól All-Star lesz, ahogy Deandre is, ezt most mondom."

"Mindenki más ütemben fejlődik, úgyhogy türelmesnek kell lenni. A legnehezebb a fiataloknak az, hogy hogyan lehet igazán hatással lenni a többiekre és hogy lesz ebből győzelem. Ha valaki 20 pontokat dobál, de nem nyer a csapata, az senkit se érdekel, mert azt mondják, hogy 'oké, de meg akarom nézni, hogy mit csinál, ha van tét is', míg aki 16-17 pontot átlagol egy győztes csapatban, azt tisztelik. Mindenki erre vágyik."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus