Frank Vogel szerint LeBron James az MVP, Anthony Davis az Év Védője

A Lakers trénere úgy érzi, James akkor billentette a maga javára ezt a harcot, amikor a Lakers egy hétvégén játszott a Clippers és a Bucks ellen is.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Frank Vogel Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, hogy szerinte két sztárja megérdemli, hogy egyéni trófeákat nyerjen - konkrétan LeBron James az MVP díjat, Anthony Davis pedig az Év Védőjének járó elismerést

Vogel azt mondta, hogy James azon a hétvégén bizonyította be, hogy kiérdemelte a Legértékesebb Játékosnak járó trófeát, amikor a Lakers két legnagyobb riválisa, a Los Angeles Clippers és a Milwaukee Bucks ellen lépett pályára egyetlen hétvége alatt. LeBron ekkor a legnehezebb feladatokat kapta: előbb Kawhi Leonardöt, majd Davis faultgondjai után Giannis Antetokounmpót fogta, és mindkét esetben helyt állt. A tréner úgy érzi, ez volt az a hétvége, amikor James jelezte, mennyire megérdemelné az MVP díjat.

Vogel szerint a védekezés az, ami miatt ki tudnak emelkedni a nyugati főcsoportból. Harmadikak ebből a szempontból az egész ligában, a konferenciában az elsők, és ebben hatalmas szerepet játszik az, hogy LeBron jóval jobban odateszi magát hátul, mint az elmúlt években. Éppen ezért reményei szerint a fent említett két díj Jameshez és Davishez kerül majd.

Arról tegnap reggel olvashattatok, hogy a Milwaukee Bucks vezetőedzője, Mike Budenholzer természetesen úgy gondolja, hogy játékosa Giannis Antetokounmpo megvédi MVP-címét, és a hónap elején volt arról szó, hogy a fogadóirodáknál is a görög a favorit, méghozzá hatalmas fölénnyel - mivel a Bucks a ligaelső, Giannis pedig messze kiemelkedik a többiek közül, így meg is van az esélye a címvédésre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus