Hírmorzsák 2013-10-06 (21:45)

Portlandben máris kezdődik a szokásos nóta - ezúttal újoncuk, CJ McCollum törte el lábát, és meg is kell műteni a fiatal kosarast. Egyelőre nem tudni pontosan, mennyi időt kell kihagynia, de 8-10 hétnyi kényszerpihenőről suttognak. A még nagyobb baj az, hogy ugyanott sérült le McCollum, ahol januárban, utolsó egyetemi éve közepén, és azt tudjuk, hogy a Blazersnél a krónikus sérüléseknek már-már hagyománya van.

Két másik sérülés is történt tegnap. Az Oklahoma City Thunder centerének, Kendrick Perkinsnek az egyik ujja ficamodott ki, amikor egy támadópattanóért harcolt a Fenerbahce elleni találkozón. Másrészt Tyreke Evans bokája kiment a Houston Rockets elleni meccsen, amikor egy betörést követően rosszul érkezett a talajra. Egyikőjükről sincs pontos hír, hogy mennyit kell kihagynia.

Volt visszatérő is - a Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose 525 nap után lépett újra pályára tétmeccsen. Az irányító elmondása szerint úgy sikerült a visszatérés, ahogyan azt remélte, nyomást tudott gyakorolni a Pacers védelmére, és kicsit meg is lepte, hogy a meccsen egyetlen pillanat sem volt, mikor elfáradt volna.

A Washington Wizards erőcsatára, Trevor Booker is egyre közelebb ahhoz, hogy újra játszani tudjon. Booker tegnap már edzett, Randy Wiitman vezetőedző elmondása szerint a tréning kontakt nélküli részében részt tudott venni, márpedig eddig ennyire sem volt képes. A tréner azt is elmondta, hogy Otto Porterről viszont fogalma sincs, nem tudja, mikor csatlakozhat az együtteshez.

Wittman John Wall-lal kapcsolatban is megosztotta gondolatait. Az irányító az edzőtáborban állítólag sokkal jobban dobja a tempókat, és a vezetőedző szerint erre utaló jelek már voltak az előző szezon végén is. Wittman azt mondta, hogy az önbizalom a kulcs. Azt akarja a vezetőedző, hogy továbbra is bízzon a tempóiban Wall és dolgozzon is rajta - utóbbit egyébként meg is teszi a játékos a tréner elmondása szerint.

A Charlotte Bobcats új magasembere, Al Jefferson saját elmondása szerint azért választotta pont a Bobcatset, hogy Patrick Ewing segítségével javítson a védekezésén. Jefferson azt mondta, hogy tudja, Ewing milyen nagy hatással volt Dwight Howard játékára orlandói idejében, és tudta, hogy ez jó esély arra, hogy a védekezésén egy szintet emeljen.

A Philadelphia Sixers új edzője, Brett Brown azt nyilatkozta, hogy még fogalma sincs, mi lesz Kwame Brown szerepe. A tréner annyit mondott, hogy előbb fel kell épülnie a játékosnak, aztán élete legjobb formájába kell hozniuk fizikailag, hogy jól illeszkedjen a Sixers gyorsabb játékába. Attól függetlenül, hogy a középjátékos minden idők egyik legnagyobb bustja, a csapattársak, az edzői és a GM-ek is nagyon kedvelik liga szerte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus