Hírmorzsák 2013-10-14 (21:00)

A Toronto Raptors a nyáron nagyon sokat dolgozott azon, hogy Jonas Valanciunasra komolyan tudjanak támaszkodni a következő évben védekezésben, ezért azt a technikát gyakoroltatták vele, amit Roy Hibbert használ az Indiana Pacersnél - a festékben inkább felfelé ugorjon, így próbálja meg megzavarni a támadót, és nem nyúljon ki a hengeréből, így elkerülve a faultgondokat. 

Dwayne Casey vezetőedző azt nyilatkozta, hogy szerinte a litván center sokkal magabiztosabb lett, jóval nagyobb önbizalma van, és ez látszik a mozgásán is. A nyári liga is jót tett neki, mivel ő volt a csapat első számú pontszerzője a festékben. A tréner úgy számol, hogy Valanciunasnak nagyon nagy éve lesz. Támadásban a festékből irányíthat, védekezésben pedig nagy szükségük van egy olyan középjátékosra, aki a festéket dominálni tudja az ellenfél játékosai ellen, Casey szerint pedig ilyen lesz a litván.

A Utah Jazz rossz híreket kapott. Irányítójuk, Trey Burke mutatóujját holnap műtik meg, de a hírek szerint 8-12 hétre esik ki ezután a kosaras, tehát jó eséllyel 2013-ban már nem játszik. Jody Genessy (Deseret News) forrásai szerint egyelőre nem kapod a Jazz, még csak próbálják felmérni a terepet szabadon igazolható irányítókból. Egy biztosnak tűnik - az, hogy második körös draftoltjuk, Raul Neto nem kap szerződést idén.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) forrásai szerint a Denver Nuggets még egy hátvéd leigazolásán gondolkodik, hogy a cserepadon 1-gyel több pontszerzőjük legyen. Két kiszemeltről számolt be Amico - az egyik a Sacramento Kings játékosa, Jimmer Fredette, aki valószínűleg eladó is, a másik pedig a jelenleg szabadügynök Rip Hamilton.

Szintén Amicótól származik, hogy egy keleti konferenciabeli vezetőségi tagtól úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers még a szezon kezdete előtt egy cserére készül. Azt nem tudni, milyen volumenű tranzakciót szeretnének, de annyi biztosnak tűnik, hogy Pau Gasol közel sem tűnik érinthetetlennek.

Az Atlanta Hawks kitette a keretéből Adonis Thomast, David Lighty-t és Damien Wilkinst is, így már csak 17 emberrel rendelkeznek.

A Dallas Mavericksnél játszó Devin Ebankst két mérkőzésre eltiltotta a liga, mert alkoholos befolyásoltság alatt vezetett.

A Sacramento Kings újonc dobóhátvédje, Ben McLemore edzés után gyakorolta a zsákolásokat, talán az All-Star gála zsákolóversenyére?

 

Délelőtti hírek

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant úgy érzi, hogy sokat javult állapota az utóbbi időben, és Pekingben kipróbálja magát a Los Angeles Lakers egyik edzésén. Bryant azt nyilatkozta Kevin Dingnek (Bleacher Report), hogy ha most rájátszás lenne, akkor pályára tudna lépni, olyan állapotban van már. A Achilleséről annyit mondott, hogy egyáltalán nem fáj a sérült testrészt, most már csak a rugalmasságot kell visszanyernie, hogy képes legyen azokra a mozgásokra, amikre korábban.

A liga másik ikonja, LeBron James tavaly 56.2%-kal végzett a mezőnyből, és volt olyan 21 meccses sorozata, amikor ez a szám 63.2% volt. A játékostól azt kérdezték, hogy képes lesz-e a következő szezonban 60% fölé menni mezőnyből, de a Miami Heraldnak James azt válaszolta, hogy nem tűz ki maga elé ilyen célokat. Annyit akar, hogy a lehető legjobb helyzeteket vállalja el, és ha ez 60% fölé viszi, akkor rendben van, a lényeg viszont az, hogy saját és csapata szempontjából a jó döntéseket hozza meg. Shane Battier azt nyilatkozta, hogy ehhez a teljesítményhez nagyon sokat kellene a festékbe betörni, mert csak akkor lehet 60% fölé menni, amennyiben azonban hajlandó felvállalni a sokkal több kontaktot LeBron, akkor nem lepné meg, ha elérné ezt a szintet.

A Charlotte Bobcats nyáron igazolt magasembere, Al Jefferson a múlt héten ficamította ki jobb bokáját, és az biztosnak tűnik, hogy az alapszakasz rajtjáig nem lép pályára. A játékos a Charlotte Observernek azt nyilatkozta, hogy megpróbál visszatérni a szezonnyitóra, de egyszerre csak egy napot gondolkodik előre, így megpróbál a leggyorsabb ütemben felépülni. Van már tapasztalata ilyen sérüléssel, hiszen saját elmondása szerint is nagyon sokszor ment ki a bokája, tudja, min fog keresztül menni, és mit kell tennie a mielőbbi és minél teljesebb felépüléshez.

A San Antonio Spursnél nem garantált szerződéssel játszó Corey Maggette bejelentette, hogy vagy bekerül a csapat alapszakaszrosterébe is, vagy abbahagyja a kosárlabdázást. A swingman azt nyilatkozta, hogy tudja, nem lesz könnyű garantált szerződést kiharcolnia magának, de úgy döntött, hogy megpróbálkozik ezzel, mivel más ajánlata nem volt. A Suns ellen egyébként tegnap este 10 pontot szerzett 1/4-es mezőnymutatóval.

A Denver Nuggets csereirányítója, Andre Miller a 15. szezonját kezdi meg idén, és elmondása szerint úgy érzi, 40 éves koráig folytatni tudja a profi kosárlabdázást. A Denver Postnak adott interjújában azonban arra is kitért Miller, hogy úgy érzi, több percet is tudna játszani meccsenként. Érzése szerint 35 percet még mindig tudna átlagolni, de mikor tavaly Denverbe cserélték, akkor megmondták neki, hogy csak csere lesz Ty Lawson mögött. Úgy gondolja, Portlandben jól teljesített, 33-34 perceket játszott, de minden csapatnak más az elképzelése, neki pedig be kell állnia a sorba. Azt is hozzátette, hogy nem foglalkozik a cserepletykákkal - nyáron elég sok ötletnél felmerült a neve -, és a szurkolók kritikáival sem.

A Minnesota Timberwolves vezetőedzője, Rick Adelman a Minnesota Star Tribune-nak kifakadt - elmondása szerint nagyon nem tetszik neki a csapat tessék-lássék hozzáállása és játéka, amit az előszezonmeccseken produkáltak eddig. Adelman azt mondta, hogy ezt a játékosokkal is közölte a Toronto Raptors elleni vereséget követően - ők nem a Miami Heat vagy a San Antonio Spurs, hogy csak visszaszokjanak a ritmusba, nekik nincs ennyi idejük. Azt is közölte a játékosokkal, rajtuk múlik, milyen szezonjuk lesz, de el kell gondolkodniuk azon, hogy egyáltalán milyen eredményeket akarnak elérni.

A Puerto Ricói válogatott erőcsatára, Renaldo Balkman jelenleg a Dallas Mavericksnél játszik nem garantált szerződéssel, és megpróbál visszatérni az NBA-be. Balkman a Star-Telegramnak azt mondta, hogy nagyon nehéz visszakerülni a ligába, ha egyszer kikerültél onnan, de mindenki felnő, mindenki folyamatosan érik emberként, és úgy érzi, ezen a folyamaton ő is keresztül ment. Azt is hozzátette, hogy szerinte mindenki megérdemel egy második esélyt, így ő is. Érdekesség, hogy a Fülöp-szigeteki bajnokságban idén tavasszal eltiltották a kosarast, mert a játékvezetők mellett saját csapattársait is megütötte, amikor egy faultot reklamált, a szokásosnál hevesebben.

A New Orleans Pelicans kitette a keretéből Lazar Haywardot, így a 2010-es draft 1/30-as választása szabadon igazolható.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus