Hírmorzsák 2013-12-12 (10:45)

Gasol szívesen térne vissza Memphisbe, de még nem erre koncentrál. D'Antoni szerint a festékben kell sokat javulniuk. Gallinari elkezdett futni. Brandan Wright vasárnap hajnalban újra játszhat. Igazolások (Armstrong, CDR, Augustin). Nem Jeff Van Gundy volt a szakértő a Knicks-Bulls meccsen. Anthony-t nem cseréli a Knicks, mindenki más mehet. A New York megpróbálja kivásárolni Thibodeau-t? A Bulls zsinórban harmadjára maradt 80 dobott pont alatt. Shaq egyszer "megfojtotta" Giriceket a Sunsnál, a horvát elájult. A Clipperst 5 millió dollárra pereli egyik szurkolója. A Cavs Simst és Felix-et is a D-Ligába küldte.

A Los Angeles Lakers spanyol játékosa, Pau Gasol az nba.com-nak elárulta, egyáltalán nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy nyáron visszatér a Memphis Grizzlieshez. Gasol saját testvérét dicsérte - úgy érzi, Marc az egész NBA egyik legjobb magasembere, de mellette is nagyon sok olyan tényező van, amitől vonzó a memphisi visszatérés. Azt is hozzátette azonban, hogy senki nem tudja, mi fog még addig történni, és lehet, hogy mire nyár lesz, már nem is lesz lehetősége ezen gondolkodni.

Most csak a Lakersre, illetve az ellenfelekre koncentrál. Próbál egészséges maradni és jól játszani, hogy mindenki lássa, maradt még benne kakaó, olyan játékos, aki meccseket tud eldönteni, és akiben még nagyon sok év van. Még egyszer elismételte azonban, hogy ez még nagyon messze van, nincs még egyáltalán olyan pozícióban, hogy ezeken gondolkozzon, és egyelőre csak találgatnak, hogy mi lehet majd. Mindent a maga idejében, és ha odajut, meg fogja hozni a döntését.

Vezetőedzője, Mike D'Antoni még a Phoenix Suns elleni mérkőzést megelőzően nyilatkozott a Los Angeles Timesnak. A tréner elmondta, hogy a festékben jelenleg pocsék teljesítményt nyújtanak - nem csak nem jön elég pont onnan, de az ellenfél magasemberei rendre komoly számokat produkálnak ellenük. Ha jó csapat akarnak lenni, javulni akarnak, akkor D'Antoni szerint ezen a részen biztos, hogy változások kellenek.

Más visszatérők biztosan lesznek, de ők sérülésből. Az egyik ilyen játékos Danilo Gallinari - a Denver Nuggets olasz swingmanje elkezdett futni. A játékos saját elmondása szerint ez egy nagy lépés. Egyelőre még nem érzi olyan jól magát, mint kellene, de tudja, hogy minden nap egyre jobb lesz. Oldalsó mozgást még nem végez, csak előre és hátra fut. Továbbra sincs pontos időpont, hogy mikor léphet újra pályára, de ez minden bizonnyal nem ebben a naptári évben lesz.

A Dallas Mavericks magasembere, Brandan Wright vállsérüléséből lassan teljesen felépül - a kosaras vasárnap hajnalban, a Milwaukee Bucks ellen meg is kezdheti a szezont, ha minden a tervek szerint halad.

A tegnap már megszellőztetett igazolások közül Hilton Armstrong alá is írt a Golden State Warriorshöz, míg DJ Augustin is megegyezett gyakorlatilag a Chicago Bullsszal. Utóbbi amint lekerül a szabadlistáról - elvileg ezt ma reggel megtette -, és átesik az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, azonnal megköti a szerződést az együttessel. A Charlotte Bobcats is leigazolta Chris Douglas-Robertset, és kitették keretükből James Southerlandet.

Közvetve a Bullshoz kapcsolódik, hogy a ma hajnalban rendezett Chicago - New York összecsapásra az ESPN nem az eredetileg tervezett Jeff Van Gundy-t küldte szakértőnek. A csatorna szóvivője azt mondta, hogy mindig folyamatosan újratervezik ezeket a megbízatásokat - ettől függetlenül azért azt majdnem biztosra lehet venni, hogy ennek most köze van ahhoz, hogy bizonyos pletykák szerint JVG lehet Mike Woodson utódja a Knicksnél. Egy Van Gundy-hoz közelálló személy szerint nagyon zavarja is ez a New York ex-trénerét, mert soha nem akart a feszültség oka lenni, és egyébként is nagyon érzékeny a mai edzőkkel szemben.

Marc Berman (New York Post) forrásai szerint Carmelo Anthony az egyetlen játékos a Knicksnél, akit biztosan nem cserél a csapat, mindenki más mozdítható.

Napi stat: az előbb említett New York Knicks - Chicago Bulls összecsapás volt 2001. december elseje óta az első, amikor a Chicago három egymást követő találkozón nem tudta elérni a 80 dobott pontot. Akkor három hét múlva menesztették Tim Floyd vezetőedzőt.

És még mindig a két együtteshez kapcsolódik szorosan: Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks megpróbálhatja kivásárolni Tom Thibodeau-t chicagói szerződéséből. A trénernek még két éve van hátra kontraktusából, de Gar Forman GM-mel folyamatos vitáik vannak. Stein úgy tudja, hogy Carmelo Anthony sem ellenkezne egy Woodson-Thibodeau cserénél, és a hírek szerint bár nem lenne könnyű dolga a Knicksnek meggyőzni a Bulls vezetőségét, hogy engedje el Thibodeau-t, még így is jobb esély van rá, mint akár John Calipari, akár JVG, akár Stan Van Gundy, akár Phil Jackson leigazolására.

Grant Hill egy érdekes történettel rukkolt elő. A Phoenix Suns volt játékosa az AZ Centralnak elmesélte, hogy egyszer Shaquille O'Neal és Gordan Giricek nagyon összevesztek az arizonaiak edzésén. Folyamatosan magyaráztak egymásnak, aztán odáig fajult a dolog, hogy Shaq bemutatta pankrátori képességeit, és egy fojtófogásban csendesítette el a horvát kosarast - akinek egyébként az volt az utolsó éve a ligában. A mutatvány hatásos volt, mivel Giricek elájult.

A Los Angeles Clippers drukkerei nem ismernek viccet: egyikük 5 millió dollárra pereli a csapatot, amiért telespammelték a telefonját. A férfi az egyik meccsen sms-t küldött be a csapathoz, amelyekből aztán sorsoltak és néhányat megjelenítettek a kijelzőn. Akkor a Clippers azt ígérte, hogy nem küldenek vissza semmilyen szöveges üzenetet és nem adják ki a számot senkinek, de a férfi állítása szerint ez nem így történt.

A Cleveland Cavaliers nemcsak Szergej Karaszevet, de Henry Simset és Carrick Felix-et is a D-Ligába küldte a tegnapi napon, mindhárman a Canton Charge-nál készültek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus