Hírmorzsák 2014-01-06 (21:30)

Thaddeus Young és David Lee lettek a hét játékosai. Kobe kiáll Gasol mellett, és szerinte a fiatalokra kellene szavazni az All-Star gálára való voksolásnál. Türkoglu már privát edzésen volt a Clippersnél. A Denver cserélné Millert, de a Warriorsnek nem kell az irányító. A Cavs felajánlotta Bynumot a Grizzliesnek Z-Boért. A Jazz legalább az egyik lejáró szerződésű veteránját cserélné. Dalembert másodjára aludt el idén. JR Smith-nek még gondja lehet Marion cipőfűzőjének kioldásából? Kidd-Gilchrist január közepén tér vissza. Bosh a Torontót dicsérte. Lin is az adidasnál. N'Diaye-t elküldte a Kings, a Lakers is gondolkodik a keretszűkítésen. D-Liga hírek (De Colo, Shengelia, Tyshawn Taylor, Lorenzo Brown, Elliot Williams, Ledo, McCollum)

Thaddeus Young és David Lee lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Young 3-0-s héthez segítette hozzá a Philadelphia Sixerst, ráadásul mindhárom sikerük idegenben volt - 25 pontot, 7.7 pattanót és 3.67 labdaszerzést átlagolt. Lee és a Warriors 4-0-s héten vannak túl, ráadásul ők is mindet idegenben nyerték - az erőcsatár 24.5 pontot, 10.5 pattanót és 3.5 gólpasszt tett a közösbe mérkőzésenként ebben az időszakban.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant az Associated Pressnek azt nyilatkozta, hogy bár még mindig nagyon szeret a szurkolókért játszani, és nagyon meg is becsüli, ha beszavazzák az All-Star gálára, ő mégis jobban szeretné a fiatalokat nézni egy ilyen meccsen. Szerinte ők is elvégezték a megfelelő munkát, hogy ott lehessenek egy ilyen eseményen, úgyhogy inkább nekik kellene az All-Staron részt venniük. Azt tanácsolja, hogy inkább a Damian Lillard-féle játékosokra figyeljenek a kosárlabda szerelmesei.

Bryant természetesen kitért Pau Gasolra is. Elmondása szerint ennél jobban már csak akkor tudná támogatni, ha csinálna egy Pau-zászlót, belovagolna egy lovon, és spanyol nemzeti színűre festené az arcát, mintha ő lenne a hispán William Wallace. Tudja, hogy nagyon sok a feszültség csapattársában, de szerinte nagyon jó munkát végez Gasol ettől függetlenül is, szépen kizárja a körülményeket a meccseken.

David Baumann (740 The Game) információi szerint Hedo Türkoglu nem vesztegette az idejét, alig hogy lekerült a szabadlistáról, máris privát edzésen volt a Los Angeles Clippersnél a mai napon. A csapat egyelőre tagad, Arash Markazinak (ESPN) azt mondták, hogy egyelőre nem edzett náluk a török kiscsatár, aki mindenképpen bajnokesélyes csapatnál szeretne játszani.

Christopher Dempsey (Denver Post) úgy tudja, hiába törölték Andre Miller két meccses eltiltását, a Denver Nuggets szeretné elcserélni a veterán irányítót, és csak azért mondtak le az eltiltásról, hogy továbbra is kaphassa a fizetését a kosaras. David Aldridge (nba.com) forrásai szerint bár korábban hírbe hozták a Golden State Warriorst Millerrel, az oaklandiek nem fognak megpróbálni cserélni érte.

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers megkereste a Memphis Grizzliest, hogy Andrew Bynumért megkaphatnák-e Zach Randolph-ot, de elutasító választ kaptak.

Úgy tűnik, hogy a Utah Jazz is beszállt a cserepiacba - a Yahoo Sports forrásai szerint legalább egy veterán játékosukat szeretnék elmozdítani a cserehatáridő vége előtt. Richard Jefferson, Marvin Williams és Brandon Rush is lejáró szerződéssel rendelkeznek, így értékes cserealapok lehetnek.

A Dallas Mavericks centere, Samuel Dalembert idén is szokásosan motivált énjét hozza - tegnap reggel fordult elő ebben a szezonban másodjára, hogy elkésett edzésről, mert elaludt. A csapat nem gondolkodott, eltiltotta a New York Knicks elleni mérkőzésről a centert.

Ezen a Knicks-Mavericks találkozón azért volt bőven esemény. Egyrészt simán nyert a New York, akik a texasi túrán elkezdtek életjeleket adni, másrészt JR Smith kikötötte Shawn Marion cipőfűzőjét egy büntetőnél. Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a liga ártalmatlan viccnek is nézheti az esetet, de úgy is tekinthetnek rá, hogy Smith veszélybe sodorta Marion testi épségét. Ez utóbbi esetében eltiltást is kaphatna a Knicks dobóhátvédje, ráadásul múltja miatt súlyosabbat, mint egy random játékos.

A Charlotte Bobcats vezetőedzője, Steve Clifford az nba.com-nak azt nyilatkozta, hogy jövő hét végén Minnesotában és Chicagóban játszanak, és utána szeretnék bevetni Michael Kidd-Gilchristet - a jelenlegi tervek alapján tehát magyar idő szerint január 15-én, hajnalban, a Utah Jazz ellen léphet majd először pályára a bal kezét eltörő kosaras.

A Miami Heat magasembere, Chris Bosh volt csapatát, az elmúlt 14 meccséből 10-et megnyerő Toronto Raptorst dicsérte. Bosh szerint mindig úgy fognak nézni a Raptorsra, mint a csapatra, amelyik a határtól északra van, ettől függetlenül az utóbbi időben mutatott játékuk elismerésre méltó, megpróbálnak javulnak, fordítani az év elején mutatott szériájukon, nagyon jó kosárlabdát játszanak, és csapatként funkcionálnak.

Az adidas bejelentette, hogy megállapodtak a Houston Rockets irányítójával, Jeremy Linnel.

A Sacramento Kings kitette keretéből Hamadi N'Diaye-t. A döntésben semmi meglepetés nincs - a szenegáli center szerződése nem garantált volt, de holnap van a határideje annak, hogy ezek a kontraktusok garantálttá váljanak, úgyhogy több ilyen jellegű elküldés is várható még.

A Los Angeles Lakersnél is nagy dilemmában vannak Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) jelentése szerint, nem biztosak abban, hogy meg kellene tartaniuk mind a 15 jelenlegi játékosukat. Náluk Shawne Williams, Xavier Henry, Kendall Marshall és Ryan Kelly szerződése nem garantált, igaz, Henry és Marshall elküldésére minimális esély van.

D-Liga hírek

A Philadelphia Sixers visszahívta a Delaware 87erstől Lorenzo Brownt és Elliot Williamst is. Brownt még karácsony második napján küldték le - 5 meccsen 18 pontot, 8 gólpasszt és 5 pattanót átlagolt. Williams tegnap érkezett az 87ershöz, egyetlen meccsén 19 pontot, 5 pattanót és 5 gólpasszt jegyzett.

A Brooklyn Nets a Springfield Armorhoz küldte Tornike Shengeliát és Tyshawn Taylort. Mindketten negyedjére járnak "lent", és valószínűleg ahogyan az első három alkalommal, úgy most is csak egy meccs erejéig szól "küldetésük".

A Dallas Mavericks Ricky Ledót hívta vissza a Texas Legendstől. A dobóhátvéd 14 meccsen 14.4 pontot, 6.6 pattanót, 2.6 gólpasszt és 1.14 labdaszerzést átlagolt a D-Ligában.

A San Antonio Spurs francia hátvédje, Nando De Colo nem sok időt volt a nagycsapatnál, ma vissza is küldték az Austin Toroshoz - idén már hatodjára. A korábbi öt alkalommal összesen 5 mérkőzést játszott De Colo, ezeken 24.6 pontot, 6.2 pattanót, 6.6 gólpasszt és 3.4 labdaszerzést átlagolt.

A Portland TrailBlazers ugyan hivatalosan még nem hívta vissza az Idaho Stampede-től CJ McCollumot, de közölték vele, hogy a magyar idő szerint szerda hajnali meccsen már a Blazers keretébe nevezik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus