Hírmorzsák 2014-01-16 (20:30)

Hivatalos: Rondo a Lakers ellen visszatér. A Celtics holnap igazolja le Chris Johnsont, 1 millió dollárt is kapnak a Heattől Anthony és a pickek mellett. Sullinger Cowens franchise-rekordját döntötte meg. Prigioni felépült, JR Smith játszik a Pacers ellen. Nelsont megbüntették az ún. Pedro Serrano-ünneplésért. Kijöttek az All-Star mezek. Cuban még mindenképpen akar egy büntetést, mielőtt Stern visszavonulna a komisszári székből. Lillard, Aldridge és Batum már a közös jövőt tervezgetik. A Clippers hivalosan is leigazolta Türkoglut, 10 napost adott Darius Morrisnak, elküldte Waynst. A Lakers Manny Harrisszel erősítene. Durant szerint James azt csinál a Heatnél, amit akar. Ivey 10 napos szerződéssel a Thundernél.

Most már hivatalos, Rajon Rondo magyar idő szerint szombaton hajnalban, a Los Angeles Lakers elleni összecsapáson visszatér ACL-szakadását követően. A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge azt nyilatkozta a Boston Globe-nak, hogy valószínűleg 5 perc körül fog játszani az irányító minden negyedben, és ahogy ismeri Rondót, szerinte emiatt panaszkodni is fog, hogy csak ilyen keveset.

Adria Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Celtics holnap igazolja le Chris Johnsont egy 10 napos szerződéssel. Mivel Chris Johnsonból nem egy fordult meg a ligában az utóbbi időben, így tisztázni kell: ez a CJ nem az a CJ, aki 2010/11-ben már játszott a Celticsnél, hanem egy nála 5 évvel fiatalabb swingman, aki 2012-ben végzett a Dayton egyetemen - tavaly a Memphis Grizzliesnél fordult meg.

Szintén a Bostonhoz tartozik, hogy 1 millió dollárt is kaptak a Miami Heattől a Jordan Crawford-féle cserében azért, mert átvették Joel Anthony szerződését.

És még mindig a Celtics: Jared Sullinger lett a franchise történetének legfiatalabb játékosa, aki elért egy 25/20-as meccset. Nem kisebb nevet utasított maga mögé, mint Dave Cowenst.

A New York Knicks vezetőedzője, Mike Woodson bejelentette, hogy Pablo Prigioni nagyjából felépült, úgyhogy lehet, hogy beöltözik már ma este, az Indiana Pacers ellen. A tréner azt is elmondta, hogy JR Smith ma lehetőséget fog kapni, miután az előző találkozón végig a kispadon tartotta játékosát.

Az Orlando Magic három hosszabbítás után kapott ki ma hajnalban, Jameer Nelsonnak viszont nem elég ez, de még 15.000 dollárt is be kell fizetnie a liga számlájára, miután obszcén gesztus mutogatásáért megbüntették. Nelson az ún. "Pedro Serrano-mozdulatsort" használta, miután sikerült bedobnia a duplát, ami a rendes játékidő végén az első hosszabbítást jelentette az összecsapáson:

A Los Angeles Clippers hivatalosan is bejelentette Hedo Türkoglu leigazolását a szezon végéig, valamint Darius Morris második 10 napos szerződését. Ezzel egy időben Maalik Wayns kitették a keretből - erre szükség volt, mivel a létszám vele együtt már 16 lett volna.

A másik Los Angeles-i együttes, a Lakers is erősítésen gondolkodik: ők a D-Liga "Hét Játékosa"-díj előző két heti nyertesét, Manny Harrist szeretnék leigazolni. A dobóhátvéd a Lakers D-Ligás csapatánál, a Los Angeles D-Fendersnél játszik, és elvileg Bostonban fog csatlakozni az aranysárga-lilákhoz. Harris egészen kiválóan kosarazik lent idén: 30.6 pontot, 6.5 pattanót, 3.5 gólpasszt és 2.1 labdaszerzést tesz a közösbe mérkőzésenként.

Az Oklahoma City Thunder sztárjától, Kevin Duranttől kérdezte David Aldridge (nba.com), hogy mit szól LeBron James azon kommentjéhez, hogy James féltékeny rá, amiért sokkal többet vállalkozhat támadásban. Durant válasza: "majdnem biztos, sőt, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy LeBron azt csinál, amit akar".

Szintén a Thunderhez tartozik, hogy hivatalosan is leigazolták Royal Ivey-t egy 10 napos szerződéssel, így ő akár már ma este, a Houston Rockets ellen is pályára léphet.

Chris Haynes (CSNNW) forrásai szerint olyannyira jól megy a Portland TrailBlazersnek, hogy Damian Lillard, LaMarcus Aldridge és Nicolas Batum már azt tervezgetik, hogyan tudnák megoldani, hogy együtt játszanak hosszútávon is.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban nem mindennapi bejelentést tett: mielőtt David Stern helyét átveszi Adam Silver a liga komisszári székében, szeretné, ha Stern még egyszer megbüntetné. Nagy show várható Cubantől.

Kijöttek az All-Star mezek:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus