Hírmorzsák 2014-01-28 (11:00)

Carmelo számára a bajnoki cím a legfontosabb, bármit megtesz ezért, felesége pedig nem fog beleszólni abba, ha eligazol más csapatba, de szerinte marad New Yorkban. Távozott a Knickstől Melo és JR Smith személyi edzője. Garciát árulja a Rockets. Okafor szerződésének 80%-át innentől a biztosító fizeti, a Suns szeretné is kihasználni ezt egy cserében. Barbosa örül, hogy visszatérhetett az NBA-be, hálás a Phoenixnek. A Pistons nem cseréli Washingtonba Monroe-t. A Lakers fiatalokat és draftpicket akar, senki nem ad nekik. Millsap hosszútávon is maradna Atlantában. Casey nem aggódik a jövője miatt. Lorenzo Brownt már vissza is hívta a Sixers a D-Ligából.

Mint tudjuk, a feleségeknek nagy beleszólása van minden fontos döntésbe, La La Anthony azonban nem akar beleszólni abba, hogy férje, Carmelo Anthony hova igazol a nyáron. La La az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy szerinte Melo maradni fog, mert maradni akar, de támogatja mindenben, akármelyik másik csapatot is választja. Azt is hozzátette, hogy együtt éltek Denverben, és ha ott tudott élni, akkor bárhol tud, ő csak azt akarja, hogy férje boldog legyen. La La elmondta, tudja, hogy bármi történik, ő lesz a hibás, már most is arról szólnak a hírek, hogy ő fogja meghozni a döntést, de ezekkel nem idegesíti magát.

Maga Anthony is nyilatkozott, ő Peter Botte-tal (New York Daily News) beszélgetett. Elmondása szerint csak a bajnoki cím érdekli, minden más irreleváns számára a kosárlabdával kapcsolatban. Csak a bajnoki cím jár az eszében, ezt az egy dolgot szeretné elérni, és bármit meg fog tenni annak érdekében, hogy ezt elérje.

Nem biztos, hogy túl nagy jelentősége van, de Ian Begley (ESPN New York) információi szerint Anthony és JR Smith személyi edzője, Idan Ravin távozott a Knickstől, miután nézeteltérése volt a szakmai stábbal.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint a Houston Rockets Francisco Garcia elcseréléséről tárgyal, legalábbis a neve már több csereötletben is felmerült. A játékosopcióval még jövőre is veterán minimumot kereső swingmant valószínűleg nem egyedül akarják értékre váltani, hanem Ömer Asikkal és/vagy Jeremy Linnel csomagban.

Mivel elérkeztünk a szezon feléhez, Emeka Okafor pedig továbbra sem játszhat nyaksérülése miatt, így a 14.7 millió dolláros szerződése ugyan bent van a sapka alatt, de meccsenként 141.000 dollárt, a szerződés 80%-át a biztosító fizeti - a spóroló csapatok számára tökéletes lehet ez, a Phoenix Sunsnak pedig értékes cserealap. Ryan McDonough GM elmondása szerint ezt kihasználva olyan veterán akarnak hozni, aki rövidtávú szerződéssel rendelkezik, de továbbra is igaz az, hogy fiatalokat és picket is felad, ha All-Star játékost kap cserébe.

Szintén a Sunshoz tartozik, hogy Paul Coro (Arizona Republic) már a múlt héten lehozta, hogy az év végéig megtartják Leandro Barbosát. A brazil hátvéd Corónak azt nyilatkozta, hogy a válla nem teljesen egészséges, de próbál segíteni a csapaton. Szerinte a keret nagyon tehetséges, és nagyon örül annak, hogy maradhatott. Nehéz időszakon van túl a műtéttel és a rehabbal, sokan nem is bíztak abban, hogy visszatérhet, most pedig a Phoenix év végig megtartja, ezért nagyon hálás nekik. Nem fog hátradőlni, hanem keményen dolgozik, hogy jobb formába kerüljön.

Steve Kyler (Basketball Insiders) forrásai szerint a Detroit Pistons gyakorlatilag kategorikusan kijelentette, hogy nem cserélik el Greg Monroe-t a Washington Wizardshoz, hiába érdeklődnek iránta a fővárosiak.

Szintén Kyler jelentette, hogy a Los Angeles Lakers az egész ligát végigjárta fiatalokért és draftjogokért, de alig van érdeklődés az iránt, amit az aranysárga-lilák fel tudnak ajánlani egy cserében.

Az Atlanta Hawks erőcsatára, Paul Millsap éppen tegnap lett a keleti konferenciában a hét játékosa, Shams Charaniának (RealGM) pedig elmondta, nagyon szeretne a Hawksnál maradni. Millsap azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem tárgyaltak még semmiről, de reméli, hogy ez egy hosszútávú együttműködés lesz közte és a csapat között, mert jól érzi magát Atlantában. Most csak erre a két évre koncentrál, amíg szerződése van, aztán majd kiderül, mi lesz, de úgy érzi, jó döntést hozott a nyáron, hogy a Hawkst választotta.

A Toronto Raptorsnál nem kapkodnak - úgy tűnik, Dwayne Casey vezetőedző kitölti szerződését, és csak nyáron döntenek arról, hogyan tovább, vele vagy nélküle?! A tréner Sean Deveney-nek (Sporting News) azt nyilatkozta, hogy teljesen rendben van ez így neki, minden tisztelete mellett azt kell, hogy mondja, soha nem aggódott azért, hogy lesz-e munkája, elveszít-e vagy megkap-e egy állást.

A Philadelphia Sixers vissza is hívta Lorenzo Brownt a Delaware 87erstől, alig pár órával azután, hogy leküldték a kosarast a D-Ligába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus