Hírmorzsák 2014-02-22 (11:45)

LeBron James orra eltört, Kendrick Perkins dereka, Arron Afflalo bokája és Jimmy Butler bordája sérült meg. Jason Terry-t nem vásárolják ki, de nem is játszik idén a Kingsben. Ben Gordon iránt egykori csapata érdeklődik? Antawn Jamison villámlátogatása a Hawksnál. Frank Vogel szerint nem lesz gond a kémiával. A legnagyobb elégedetlenkedő maradt Philly-ben, ahol a GM nagyon izgalmas nyárra számít. A Houston elküldte Ronnie Brewert, újonccal pótolják. 

Tegnap a Thunder ellen megsérült LeBron James, miután egy ziccernél Serge Ibaka keze eltalálta az arcát. A Heat sztárja már akkor alaposan összevérezte a padlót, majd a meccs után kiderült, hogy el is tört az orra. Nem is tudott visszatérni az utolsó bő hat percre, és a vasárnapi, Chicago elleni meccs előtt közvetlenül döntik el, hogy pályára léphet-e – jelen állás szerint kihagyja a Bulls elleni presztízscsatát. 

A Thundernél is volt sérülés a 2012-es döntő visszavágóján, Kendrick Perkins fogta a derekát egy ütközés után – várhatóan egy hetet kell kihagynia centernek. 

Ma hajnalban két komolyabb eset történt. Az orlandói Arron Afflalo rálépett egyik ellenfele lábára és súlyosnak tűnő bokasérülést szedett össze, míg a Bulls egyik motorja, Jimmy Butler egy ziccerdobást követően esett rá játékostársa lábára – csak éppen a mellkasával tompította az ütést, elképzelhető, hogy valamelyik bordája eltört

Jason Terry nem sérült meg, de úgy döntött, hogy egyelőre nem bohóckodik a Sacramento Kingsben. A Marcus Thorntonért elcserélt veterán triplaspecialista Michael Malone vezetőedző tájékoztatása szerint kiüli ezt az évet, Dallasban kezelteti magát, hogy rendesen felépüljön a nyáron végrehajtott korrekciós térdműtétjéből. Terry-t valószínűleg (most még) nem vásárolják ki a szerződéséből, amely a 2014-15-ös évadra is 5.5 millió dollárról szól. 

A Charlotte Bobcats nagyon közel áll ahhoz, hogy kivásároljon 13.2 millió dolláros lejáró szerződést. Rick Bonnell (Charlotte Observer) szerint Ben Gordon egykori csapata, a Chicago Bulls élénken érdeklődik az általa 2004-ben harmadik helyen draftolt amerikai-brit kosaras iránt, ha ez megtörtént. Az áprilisban 31. életévét betöltő hátvéd karrierje első szakaszában, 2004 és 2009 között remek éveket töltött Chicagóban, 2005-ben újoncként az Év Legjobb Hatodik Emberének is megválasztották. 

Az Indianánál szomorúak voltak, miután csapattársukat, a franchise korábbi arcát, Danny Grangert elcserélték – ugyanakkor senki nem kérdőjelezte meg a döntést, mivel a vezetés ezzel együtt erősítette is a csapatot, írja Mark Montieth (NBA.com). A szakíró szerint papíron nagyon jól fest Evan Turner, Lavoy Allen (és a nemrég igazolt Andrew Bynum) névsora, és ha a csapatra jellemző győztes mentalitás átragad az érkezőkre, akkor nagyon nagy dolgok történhetnek Indianában. Frank Vogel vezetőedző sem aggódik a csapaton belüli kémia miatt, úgy gondolja, hogy idővel minden és mindenki a helyére kerül, ahogyan ez az elmúlt három és fél évben is megvalósult. 

Az említett Danny Grangert valószínűleg gyorsan kivásárolja a Philadelphia, erről már írtunk a tegnapi Hírmorzsákban. A szezon egyébként arról szólt a 76ersnél, hogy az erőcsatár Thaddeus Young volt a leghangosabb elégedetlenkedő, és folyamatosan azt hangoztatta: szeretne végre egy győztes csapatban játszani. Ennek ellenére a három nagy elcserélendő (Evan Turner, Spencer Hawes, Young) közül csak ő maradt a Phillynél. Neki 2015 nyarán jár le a szerződése, és most egy interjúban elmondta: neki továbbra is egy célja van, győztes csapatban játszani. Nem igazán tetszik neki, hogy tankol a gárda, ugyanakkor ha ez kell ahhoz, hogy jövőre elinduljanak felfelé, akkor beletörődik. Azt azonban hozzátette: ha a fejlődés nem történik meg, az döntő lesz abból a szempontból, hogy jövő nyáron új szerződést ír itt alá, vagy másik csapathoz megy. 

Sam Hinkie, a Sixers GM-je egyébként izgalmas nyárra számít már idén is, mivel 26 millió dollárnyi sapka alatti hellyel, 2 elsőkörös és 5 (!) második körös draftjoggal rendelkezik a gárda – mint tudjuk, a 2014-es draftosztály eleje előzetesen nagyon erősnek, a többi része jó átlagosnak ígérkezik, és rengeteg cserére is van kilátás a nyár folyamán.

Jonathan Feign (Houston Chronicle) értesülései szerint a Rockets elbocsátotta a keveset használt Ronnie Brewert, és kétéves, minimum szerződést kötött Troy Danielsszel, amiből a második (2014-15) nem garantált. A 22 éves újonc Daniels, akit a D-Ligás All-Star meccsre is meghívtak, eddig a Houston D-Ligás fiókcsapatánál, a Rio Grande Valley Vipersnél játszott, és egyelőre marad is ott – egyébként egy kiváló kezű dobóhátvédről van szó. Daryl Morey, a Houston GM-je az Aaron Brooksért cserébe érkezett Jordan Hamilton atletikus képességeit dicsérte, akire a legnagyobb szüksége volt a csapatnak – Hamiltonnak azért nem árt óvatosnak lennie, Morey nagyjából minden új igazolásra elsüti ezt. 

Antawn Jamison egy napig volt az Atlanta játékosa, a Hawks máris kivásárolta a szerződéséből. 

Andre Miller az AP-nek nyilatkozott, és elismerte, hogy korábbi állomáshelyén, Denverben hibázott, amikor összevitatkozott Brian Shaw vezetőedzővel. Az edző azonnal kitette a keretből, és a veterán Miller elmondta: abszolút megértette mindezt, mert az esetnél teljesen kivetkőzött magából, és egyáltalán nem viselkedett profin. Azt is hozzátette: elnézést kért miatta a csapattól, de visszacsinálni már nem tudta. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus