Hírmorzsák 2014-03-13 (21:30)

Aldridge legalább két meccset, Mo Williams viszont két hetet hagy ki a Blazersnél. A Portland játékosai a Spurs elleni vereség után megbeszélést tartottak. Nash is befejezte erre a szezonra, de Redicknek is ez lehet a sorsa. Nash kijelentette: azért nem vonul vissza, mert meg akarja kapni a szerződése szerint neki járó pénzt. Blake Griffin és Jermaine O'Neal összeszólalkoztak az öltözőfolyosón. Rondo ebben az idényben nem játszik b2b második napján. Kobe agresszív erősítéseket akar, Kupchak türelemre int. A Lakers megpróbálja kiénekelni a sajtot (Phil Jackson) a Knicks szájából. A Sixers Odom-Johnsonnak ad 10 napost.

Ma hajnalban, a San Antonio Spurs elleni találkozón megsérült a Portland TrailBlazers erőcsatára, LaMarcus Aldridge. Az MRI vizsgálatok után kiderült, hogy a háta alsó részével vannak gondok, emiatt legalább két mérkőzést ki kell hagynia, utána fogják újra megvizsgálni állapotát. A magasember így a New Orleans Pelicans és a Golden State Warriors ellen biztosan nem lesz ott csapatával.

Ezeken a találkozókon szintén nem lesz jelen az oregoniak cserehátvédje, Mo Williams sem - neki a csípőjének a jobb oldalával vannak gondok, emiatt ráadásul két hétig harcképtelenné vált, ez pedig azt jelenti, hogy nem kevesebb mint 8 összecsapásról kell távolmaradnia.

A Spurs elleni vereséget követően egyébként Damian Lillard vezetésével megbeszélést tartottak a játékosok arról, mi lehet a probléma a Blazersnél - negyedik meccsüket vesztették el zsinórban. Állítólag nincsenek gondok az öltözőben, jól kijönnek egymással a játékosok, de megpróbálták kideríteni, mi lehet az utóbbi napokban, hetekben mutatott gyengébb sorozat oka. A CSNNW forrásai szerint Earl Watson, Mo Williams és Dorell Wright voltak a leginkább aktívak a megbeszélésen. Utóbbi annyit mondott, hogy minden csapatnál van ilyen 2-3 alkalommal egy évben, és nagyon örül neki, hogy náluk ez volt az első ebben a szezonban.

Vissza a sérülésekhez. A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Mike D'Antoni Mike Bresnahannek (Los Angeles Times) azt nyilatkozta, hogy Steve Nash ebben a szezonban már nem fog játszani, Kobe Bryant mellett tehát őt sem láthatják már a Lakers drukkerei a 2013/14-es évadban. Nash egyébként kíméletlenül őszinte volt az Arash Markazinak (ESPN Los Angeles) adott interjújában, kerek-perec megmondta: azért nem vonul vissza, mert kell neki a pénz. Tudja, hogy sokan fogják rá azt mondani, hogy kapzsi, mert az utolsó morzsa is kell neki, de ezzel semmi gondja nincs, ugyanis ez pontosan így is van. Azt is tudja, hogy mindenki más ezt csinálná a helyében.

Az Orange County Register információi szerint a következő 1-2 hétben dönt a Los Angeles Clippers arról, hogy JJ Redick elég egészséges-e ahhoz, hogy pályára tudjon lépni. Amennyiben nem, úgy az idény teljes hátralévő részében, tehát a rájátszásban is lemondanak róla, nem erőltetik visszatérését, hogy a következő edzőtábort már 100%-osan kezdhesse a többiekkel.

Szintén a Clippershez tartozik, hogy Blake Griffin és a Golden State Warriors magasembere, Jermaine O'Neal összeszólalkoztak az öltöző folyosón a két csapat ma hajnali, egymás elleni összecsapásán. Griffin azt kiabálta O'Nealnek, hogy "ezt a pályára tartogasd, öreg", de a két játékost szétválasztották, kezet ráztak, majd mindketten mentek a dolgukra. Griffin a mérkőzést követő sajtótájékoztatóra tartott, ahol aztán nem akart az esetről beszélni, szerinte ez csak JO-ra és rá tartozik.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge egy rádióműsorban elmondta, hogy a gárda irányítója, Rajon Rondo ebben a szezonban már nem játszik egyetlen back-to-back meccsen sem, azaz egymást követő napokon rendezett találkozók második napján.

Kobe Bryantről szólt a hajnal nem túl visszafogott sajtótájékoztatója után. Arról reggel nem esett szó, hogy Bryant azt szeretné, ha agresszíven, minden lehetőséget kihasználva erősítene az együttes a nyáron, Mitch Kupchak GM azonban nem biztos, hogy ezt meg fogja fogadni. Kupchak a USA Todaynek azt mondta, hogy a türelem a dolgok kulcsa. A GM szerint a mostani kollektív szerződés nem igazán engedi meg a hibákat, nem lehet őket gyorsan kijavítani, és például a sztárjátékosokat sem lehet úgy megszerezni, hogy egyszerűen túllicitálják az ellenfeleket.

Kobe hajnali "őrjöngésének" lehet még haszna, ugyanis a USA Today forrásai alapján hiába egyezett még Phil Jackson és a New York Knicks az együttműködésük kereteiről, mivel a pontos részletekben még nem jutottak dűlőre, a Lakers mindent megpróbál annak érdekében, hogy visszavigye a franchise-hoz Jacksont - ma csak ezzel foglalkoztak, bár így is kicsinek tűnik a sansz arra, hogy az edzőlegenda visszatérjen az aranysárga-lilákhoz.

Adrian Wojnawroski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Philadelphia Sixers Darius Johnson-Odomnak akar egy 10 napos szerződést adni - játékos idén a Springfield Armornál, a D-Ligában játszott eddig.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus