Hírmorzsák 2014-03-18 (21:15)

Jacksont hivatalosan is bemutatták, a legenda beszélt Carmelo Anthonyról, és hogy jó kapcsolatot akar kiépíteni a médiával. Dolan szerint nem volt kérdés, hogy Jacksont a csapathoz vigyék, örömmel adja a kezébe a karmesteri pálcát. Gooden hivatalosan is év végéig a Wizardsnál. Hamarosan új tulaja lehet a Bucksnak. Cuban soha nem fogja elcserélni Nowitzkit. Griffin szerint csapatmunka volt a győzelmi sorozatuk, esélye nincs MVP címet nyerni. Nick Young még ebben az idényben vissza akar térni a parkettre. Farmar két hétre out lágyéksérülés miatt. Spoelstra szerint meg kell tanulniuk magasabb szerkezetben játszani, mert idén más kihívások lesznek előttük.

Phil Jacksont hivatalosan is bemutatták a New York Knicks elnökeként. James Dolan tulajdonos azt nyilatkozta, hogy szívesen adta az irányítást Jackson kezébe, és elmondása szerint állhattak volna akárhogy, ha esélyed van, hogy egy Jacksonhoz hasonló tudású embert a csapatodnál tudj, akkor azt az esélyt meg kell ragadnod, úgyhogy nem sokat gondolkodtak azon, hogy leigazolják-e. Dolan azt is hozzátette, fontos volt, hogy Steve Mills és Jackson tudnak együtt dolgozni - előbbi is marad a csapatnál, csak most már egyedül a GM-i posztot tölti be.

Az egykor játékosként az együttessel két bajnoki címet nyerő legenda arról beszélt sokat, hogy a nyerő kultúrát akarja felépíteni az együttesnél, és azt is elmondta, hogy az egyik legfontosabb feladata most, hogy Carmelo Anthonyt meggyőzzék, maradjon a csapatnál. Hozzátette, szerinte a kiscsatár számára még van egy szint feljebb, ahova eljuthat. Jackson azt is elmondta, hogy meg fogja keresni az embereket, a média munkatársait is, mert azt akarja, hogy tudja mindenki, elérhető lesz és jó kapcsolatot akar kiépíteni mindenkivel.

Ian Begley (ESPN New York) forrásai úgy tudják, hogy Jackson most is kitart a Traingle Offense mellett, azt akarja, hogy a Knicks is ezt a taktikát alkalmazza támadásban, és így is fogja alakítani a játékoskeretet.

A Washington Wizards hivatalosan is leigazolta Drew Goodent a szezon végéig. Az erőcsatár 8.1 pontot és 4.6 pattanót átlagolt eddig a fővárosiaknál töltött kétszer 10 napja alatt.

Napi stat: Steph Curry lett a liga történetének első játékosa, aki két egymást követő szezonban összesen több mint 479 triplát dobott - a Golden State Warriors hátvédje most 484-nél jár.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) forrásai szerint Herb Kohl közel áll ahhoz, hogy eladja a Milwaukee Bucksot. Azt nem tudni, hogy pontosan mekkora részesedéstől akar megszabadulni az egykori amerikai szenátor, ám a hírek szerint többségi tulajdonrésztől válna meg, tehát az irányítást is átadná.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a CBS Sportsnak világosan fogalmazott: soha nem cseréli el Dirk Nowitzkit. Indokként leginkább azt fogalmazta meg, hogy minden sikeres csapat számára szükség van egy bizonyos kultúra kiépítésére, erre pedig a német csillag az egyik legalkalmasabb az NBA-ben - ráadásul elcserélésével össze is dőlne a Mavsről kialakított kép. Cuban azt is hozzátette, hogy más sztároktól eltérően Nowitzki szerinte tényleg hajlandó lesz komoly pénzről lemondani a csapat megerősítése érdekében.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin is őszinte volt: az őt erről kérdező ESPN-es újságírónak elmondta, szerinte esélye nincs az MVP cím megnyerésére, azt két változós egyenletnek tartja LeBron James és Kevin Durant között. Griffin szerint a legutóbbi, 11 meccses győzelmi sorozatuk igazi csapatmunka volt. Kiemelte Jamal Crawford hihetetlen játékát, amit a dobóhátvéd sérülése tört meg, de a többiek is mind emeltek játékuk színvonalán, így nem egy ember jó teljesítményének tulajdonítja a pazar sorozatot.

A Los Angeles Lakers swingmanje, Nick Young a legutóbbi 17 meccsből 16-ot kihagyott, de még a szezon vége előtt vissza akar térni térdsérüléséből. Young őszinte volt az ESPN-nek adott nyilatkozatában, elmondása szerint azért akar ennyire visszatérni, mert lehet, hogy ezek lesznek az utolsó Lakersnél játszott meccsei - két éves szerződésének második esztendeje játékosopciós. Young szerint nehéz volt végignézni kívülről az utóbbi találkozókat, főleg ahol kiütötték őket. Ott akar lenni és a csapattársaival játszani, ezért van ugyanis az együttesnél.

A Lakershez tartozik, hogy Bill Oram (OC Register) forrásai szerint Jordan Farmar legalább két hetet kihagy lágyékhúzódása miatt.

A Miami Heat továbbra is Greg Odent fogja kezdőcenterként használni. Erik Spoelstra vezetőedző a Sun Sentinelnek elmondta, hogy nagyon sokszor hangsúlyozta saját csapatának: a tavaly sikeres felállás a tavalyi évre szólt. Amennyire sikeresek voltak a small-ball-lal, annyira nem nyitnak más formációk felé, azt szeretnék erőltetni a pályán folyamatosan, ami ment, viszont más kihívások állnak most előttük, más csapatokkal kell felvenniük a versenyt, akik javultak az előző idényhez képest, így nekik is ezt kell tenniük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus