Hírmorzsák 2014-04-07 (21:00)

Megvan a Hírességek Csarnokába idén kerülők névsora: többek között David Stern, Alonzo Mourning és Mitch Richmond is Hall of Famer lesz ettől az évtől kezdve. Durantet nem érdekli a sorozata. A Bulls a szezon végéig igazolta le Ronnie Brewert, a Sixers 10 napra Adonis Thomast, a Thunder viszont nem tartja meg Reggie Williamst. Terry Stotts Neil Olshey nyári munkáját dicsérte. Április végéig eldől a Jazz szakmai stábjának sorsa. Fariednek fogalma sincs, mi fog történni vele, a Nenével történteket elevenítette fel. LeBron Shaqtin-gyanús lépéshibája (videó). Hajnalban NCAA döntő.

Ma délután hivatalosan is bejelentette az NBA a Hírességek Csarnokába idén bekerülők névsorát, akik között több ismerős név is található. David Stern csak februárban adta le a "liga komisszárja" titulust, máris ott lesz a Hall of Fame-ben, ahogy a Miami Heat 2006-os bajnokcsapatának csupaszív centere, Alonzo Mourning, illetve a Run TMC "középső" névadója és a Sacramento Kings történetének egyik legjobb játékosa, Mitch Richmond is. A teljes listát ezen a linken megtaláljátok!

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant rövid, de velős nyilatkozatot tett az ESPN-nek a mostmár 41 meccs óta tartó sorozatával kapcsolatban - mint ismeretes, a kiscsatár ennyi ideje dob legalább 25 pontot egy-egy összecsapáson. Durant elmondása szerint nem érdekli az egész, és alig várja, hogy megszakadjon végre a streak.

A Thunderhez tartozik, hogy a RealGM információi szerint úgy döntöttek, nem adnak garantált szerződést Reggie Williamsnek, miután lejár második 10 napos szerződése.

A Chicago Bulls nem gondolkodott ennyit, azonnal a szezon végéig szóló szerződést kötött Ronnie Brewerrel. A védekezőspecialista hátvéd 2010 és 2012 között már játszott két évet a Bullsnál - azóta megfordult már a New York Knicksben, az Oklahoma City Thundernél és idén 23 meccs erejéig a Houston Rocketsnél is. A texasiaknál átlag 7 percet töltött a parketten, és marginális statisztikákat sikerült összehoznia.

A Philadelphia Sixers most Adonis Thomasnak ad lehetőséget 10 nap erejéig, hogy megmutathassa, mit tud. A kiscsatár James Nunnally második 10 naposának lejárta után érkezik, és idén már kapott kétszer 10 napnyi esélyt a bizonyításra az Orlando Magictől.

A Portland TrailBlazers vezetőedzője, Terry Stotts a GM-et, Neil Olshey-t, illetve az ő nyári munkáját dicsérte. Stotts szerint sokszor elmondta már, de nagyon fontos volt nemcsak Robin Lopez, hanem Mo Williams és Dorrell Wright megszerzése is. A fiatalok is nagyon sokat fejlődtek elmondása szerint, de erre a három játékosra volt szükségük, Olshey pedig nagyon szépen oldotta meg a hiányosságaik kijavítását. Stotts egyébként nem véletlenül fényezte felettesét Jason Quicknek (The Oregonian), ugyanis az újságíró szerint Olshey megérdemli az Év Vezetője díjat.

A Utah Jazznél kevésbé idilli a helyzet, ők még a rebuild elején járnak, így közel sem annyira betonbiztos Tyrone Corbin vezetőedző pozíciója, mint például Stottsé Oregonban. Corbinnak és összes segédedzőjének lejár a szerződése a nyáron, és Marc. J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint április végéig eldöntik a Jazz vezetői, mi legyen a szakmai stáb sorsa.

A Denver Nuggets erőcsatára, Kenneth Faried a Denver Postnak azt nyilatkozta, hogy fogalma sincs, mi lesz vele a mostani nyáron vagy éppen azt követően. Az erőcsatár szerint nem igazán érezheti magát biztonságban senki semmilyen helyzetben, és példaként Nenét hozta fel. Faried azt gondolta, hogy a Nuggetstől fog visszavonulni egykori csapattársa, aztán egyszer csak a semmiből jött, hogy elcserélték. Ez volt az első nagyobb csere, amit testközelből látott, és azonnal meg is döbbentette. Szerinte Nené nagyszerűen játszott Denverben, régóta volt a coloradói együttes tagja, ráadásul éppen előtte vette meg a házát, hogy ott telepedjenek le a családjával, a következő pillanatban pedig már egy másik csapat játékosa volt.

Hajnalban nem lesz meccs az NCAA döntője miatt. A Connecticut az egyetemi kosárlabdázás töréneletének második csapata lehet, amely úgy nyeri meg a bajnoki címet, hogy nincs a játékosállományában McDonald's All-American - azaz olyan kosaras, aki a legjobb középiskolásoknak szervezett "All-Star" gálán ott volt korábban. 1979 óta csak a 2002-es Maryland nyert hasonló kondíciókkal March Madnesst. Shabazz Napier idén First Team All-American lett - azaz a teljes egyetemi mezőny első ötösébe választották -, viszont korábban nem volt a legmagasabban taksált középiskolások között. Napier egyébként duplázhat, hiszen már akkor is a Huskies csapatának tagja volt, amikor 2011-ben Kemba Walker vezetésével nyertek.

A Kentucky a szezon elején kifejezetten gyengén indított, aztán történt egy bizonyos változás, amelyről John Calipari elmondta, hogy sokkal korábban meg kellett volna már lépnie, konkrétan azonban sem ő, sem a játékosok nem árulták el, mire gondol a tréner. Az egyetemi kosárlabdázás egyik szakértője, Tim Welsh szerint a Wildcats jóval kevesebbszer játszik a betörésekre, és az abból kialakult helyzetekre, és jóval inkább ragaszkodnak előre megkonstruált formációkhoz. Welsh azt mondta, hogy Calipari bekeményített év közben, sokkal inkább kontroll alatt tartja csapata taktikáját, játékhívását, így kevesebbet kell gondolkodnia játékosainak a pályán. Welsh szerint ettől sokkal jobb lett a spacing, és jóval magabiztosabbak is Julius Randle-ék.

A végére pedig LeBron James tegnapi, Shaqtin-gyanús lépéshibája:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus