Hírmorzsák 2014-04-08 (10:15)

Al Jefferson és Nowitzki a hét játékosai. Parker idegbecsípődés miatt day-to-day. Xavier Henry, Bazemore, Muhammad és Budinger is befejezte erre az idényre - előbbi kettőt műteni is kell. Love és Nene is visszatérhet a hét közepén. Calipari nem lesz a Lakers vezetőedzője. Waiters és Irving cáfolták, hogy problémájuk lenne egymással. Kevin Johnson keresi Billy Hunter utódját. Valanciunas alkoholos befolyásoltság alatt vezetett. Marcus Smart hivatalosan is a drafton.

Al Jeffersont és Dirk Nowitzkit választották a hét játékosának keleten és nyugaton. A Charlotte Bobcats centere 4-0-s héten van túl csapatával, ezzel a franchise történetében másodszor bejutottak a PO-ba, miközben ő maga 24.3 pontot, 13.0 pattanót és 1.25 blokkot átlagolt, és idén már harmadjára nyerte el a díjat. A Dallas Mavericks német ikonja 3-1-et mutatott fel a héten együttesével, ő 25.3 pontot és 8.0 pattanót átlagolt, a triplákat pedig 56.5%-os arányban értékesítette (13/23).

A San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker átesett az MRI vizsgálaton, amely kimutatta, hogy idegebecsípődése van a bal oldalán. A francia egyes állapota day-to-day, de nem utazik el csapatával most következő idegenbeli túrájukra.

A Los Angeles Lakers hátvédjét, Xavier Henryt április 11-én kétszer is megműtik: egyrészt bal csuklójában kell rendbe tenni az ínszalagot, másrészt jobb térdében van egy bizonyos rendellenesség a porcával, azon is műtéti úton kell segíteni. Egyelőre visszatérési időt nem adott meg a Lakers, erre majd a beavatkozások után kerül sor.

Parkerhez hasonlóan Kent Bazemore is vasárnap este sérült meg, és Henryhez hasonlóan számára is befejeződött az idény, miután az MRI kimutatta, hogy elszakadt egy ínszalag a jobb lábfejében, és őt is meg kell műteni - sőt, nála sem tudni egyelőre visszatérési időpontot, ez majd a beavatkozás után derül ki.

Az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy egy korábbi NBA játékos és vezető, Rex Chapman azt a pletykát szivárogtatta ki, hogy a Kentucky egyetem edzője, John Calipari lesz a Lakers következő vezetőedzője. A csapat szóvivője cáfolta ezt az értesülést, elmondása szerint Mike D'Antoni az edzőjük, és nem volt semmilyen beszélgetés a vezetőségen belül, amelyben felmerült volna konkrét név, aki esetleg leválthatná őt erről a posztról.

Visszatérve még a sérülésekre: a Minnesota Timberwolvesnál Chase Budinger és Shabazz Muhammad is befejezete ezt a szezont. Előbbinek vasárnap hajnalban ment ki a bokája az Orlando Magic elleni meccsen, utóbbinak pedig az MCL-je húzódott meg a jobb térdében egy nappal korábban, a Miami Heat ellen. A Timberwolves tájékoztatásában vannak pozitív dolgok is: Muhammadot nem kell műteni, Kevin Love pedig egy meccs kihagyás után ma este visszatérhet.

Ha már visszatérés, akkor itt kell megemlíteni a Washington Wizards brazil magasemberét, Nenét, aki 6 hétig volt képtelen játszani térde miatt, most azonban Randy Wittman vezetőedző elmondása szerint már gyakorlatilag majdnem mindent megcsinált edzésen, amit meg szokott csinálni. Wittman azt nyilatkozta, hogy megvárja a keddi napot azzal, hogy megnézze, bevetheti-e játékosát a szerda esti, Charlotte Bobcats elleni összecsapáson, amely a keleti 6. helyért folytatott küzdelemben kulcsfontosságú.

A Cleveland Cavaliers két hátvédje, Dion Waiters és Kyrie Irving a média elé állt tegnap este, hogy elmondják, semmi bajuk nincs egymással. Mindkét játékos elmondta, hogy barátként tekintenek a másikra, és hogy azok a híresztelések, miszerint utálnák egymást, egyáltalán nem igazak. Irving szerint nagyon sok dolgot kell még tanulniuk, az igaz, rá kell jönniük, hogyan tudnak egymás mellett a leghatékonyabbak lenni, de úgy gondolja, hogy fiatalok, és amíg jó a kommunikáció kettejük között, addig nincs probléma ezzel.

Az Oklahoma City Thunder tegnap döntött úgy, hogy nem igazolja le az év végéig Reggie Williamst, de nem sokat gondolkodtak, kivel próbálkozzanak: Grant Jerrettre esett a választás. A fiatal magasember a Tulsa 66ersnél töltötte az idényt, de játékjoga a tavalyi draft óta az Oklahomáé - a 40. helyen kelt el még a Portland TrailBlazers jóvoltából.

Több mint másfél éve rúgták ki Billy Huntert a Játékosok Szakszervezetének igazgatói posztjáról, ám azóta sem találták meg helyettesét. Arról korábban mi is beszámoltunk, hogy egyre nagyobb az elégedetlenség emiatt, ezért Sacramento jelenlegi polgármesterét, Kevin Johnsont bízta meg a Szakszervezet azzal a feladattal, hogy találja meg Hunter utódját. Érdekesség, hogy korábban az is felmerült, hogy Johnson lesz esetleg az igazgató, ám a Bleacher Report információi szerint ez már nem reális forgatókönyv.

Kék Fény rovat nélkül ma sem maradunk, de ezúttal legalább nem Dante Cunningham a főszereplő: a Toronto Raptors litván centere, Jonas Valanciunas alkoholos befolyásoltság alatt vezetett, így kapták el a rendőrök. A játékos természetesen elnézést kért a csapattól, csapattársaitól, a szurkolóktól és a családjától is az esetet követően.

Marcus Smart hivatalosan is bejelentette, hogy jelentkezik az idei draftra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus