Hírmorzsák 2014-05-07 (10:45)

A Warriors vezetőedzői posztjáért már kilenc név is a kalapban. Kerr-hírek (Jazz, Knicks, Warriors, Dolan). Stackhouse a Knicksnél? Mark Jackson szerint a Warriorsnak bajnokesélyes kerete van, több csapat kispadjára is esélyes lehet (Lakers, Thunder). Hibbertet cserélik, ha kiesnek a Wizards ellen. Távozott a Clippers elnöke. Napi statok: LeBron történelmet írt, Duncan tapasztalati fölénye, Garnett pályafutása leggyengébb estéje. Carter-Williams jobb vállát megműtötték. Durant MVP-beszéde és Top10 megmozdulása idén (videó).

Természetesen Mark Jackson tegnap esti menesztése volt a fő téma hajnalban is. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Golden State Warriors kívánságlistájának tetején Steve Kerr és Stan Van Gundy áll, de szeretnének leülni beszélgetni a Chicago Bulls trénerével, Tom Thibodeau-val, illetve az Iowa State egyetemen edzősködő Fred Hoiberggel is - igaz, Thibodeau esetében valószínűleg nem kapnak erre engedélyt a Chicagótól, Hoiberg pedig szeretne az Iowa State-nél maradni. A Bay Area News Group úgy tudja, hogy Kevin Ollie és Alvin Gentry is ott vannak a lehetséges jelöltek között, Mike D'Antoni és Mike Dunleavy Sr. pedig szívesen leülne az oaklandiek kispadjára. Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) információi szerint Lionel Hollinsszal is leül majd az együttes interjúzni.

Közülük egyértelműen Steve Kerr lehet a legérdekesebb, aki már előrehaladott tárgyalásokat folytatott a múlt héten Phil Jacksonnal, hogy ő legyen a New York Knicks vezetőedzője, a hírek szerint azonban nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy a Warriorst választja, mivel nagyon jó kapcsolatot ápol Joe Lacob tulajdonossal és Rick Welts elnökkel is. Wojnarowski úgy tudja, hogy Kerr és a Knicks nem kezdtek el a szerződésről tárgyalni hétfőn, ahogyan az az előzetes tervekben szerepelt, Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint pedig a Golden State már meg is kereste az edzői tapasztalattal nem rendelkező Kerrt, aki korábban a Phoenix Sunsnál GM-ként dolgozott. Pár hete már kering az a pletyka is, hogy Kerr szívesebben dolgozna a nyugati parton, hogy családjához közelebb legyen - San Diegóban él, lánya pedig a Cal-Berkeley egyetemre jár.

Kerrt egyébként Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Utah Jazznél is érdekesnek tartják, akár még a mormonföldiekhez is igazolhat, de Stein mellett Wojnarowski is megerősítette, hogy információi szerint még mindig a New York áll a legközelebb ahhoz, hogy megszerezze szolgálatait. Isola úgy tudja, hogy péntekig meghozza döntését Kerr, aki a Knicks esetében attól tart, hogy James Dolannek még mindig túl nagy befolyása van a kosárcsapattal kapcsolatos kérdésekre, és nem nagyon akar leülni a kispadra, csak ha tényleg Jackson irányítja a dolgokat.

A New Yorkhoz szorosan kapcsolódik, hogy Ian Begley (ESPN New York) forrásai szerint Jerry Stackhouse-nak is szeretnének posztot ajánlani a vezetőségben vagy a szakmai stábban - az nem tisztázott, milyen posztot is képzelnek el számára.

A Warriors volt vezetőedzője, Mark Jackson Tim Kawakamival (San Jose Mercury News) beszélgetett tegnap esti menesztését követően - egyébként nemcsak ő, de a szakmai stáb minden tagja távozott. Az ex-tréner azt mondta, nagyon sok mindent értek el az előző három évben, amire büszkének kell lenniük, és a legjobbakat kívánja az együttesnek a továbbiakban is. Azt is hozzátette viszont, hogy szerinte innentől rajtuk van a nyomás, hogy bajnoki címet nyerjenek, nem lehetnek türelmesek. Jackson szerint ez egy bajnokesélyes csapat. Tavaly David Lee, idén pedig Andrew Bogut nélkül kellett a PO-ban játszaniuk, de ha ez a keret egészséges, akkor szerinte reális esélyük van a gyűrűre.

Jackson azt is elmondta, hogy szerinte nem kell bizonyítania már, hogy képes edzősködni, mivel lehetőséget kapott, és szerinte élt is vele. Chris Broussard (ESPN) úgy tudja, hogy amennyiben az Oklahoma City Thunder meneszti Scott Brookst, akkor Jackson esélyes lehet a csapat kispadjára, de Dave McMenamin (ESPN Los Angeles) által az is napvilágot látott, hogy Jackson akár a Los Angeles Lakers vezetőedzője is lehet, mert az aranysárga-lilák is érdeklődnek iránta.

Szintén Broussard hozta a hírt, hogy amennyiben az Indiana Pacers kiesik a Washington Wizards ellen, Roy Hibbert pedig folytatja azt a teljesítményt, amit az első mérkőzésen mutatott, akkor Larry Bird mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy elcserélje az All-Star centert a nyáron.

A Los Angeles Clippersnél is történtek események tegnap: Andy Roeser azonnali hatállyal, nem meghatározott időre távozott a gárda elnöki posztjáról - addig bizonyosan, amíg a liga nem talál egy új vezérigazgatót a franchise élére a Donald Sterling-féle botrányt követően. Az NBA szóvivője azt nyilatkozta, hogy ez a húzás garantálja, hogy az új vezető tiszta lappal indulhat, a csapat pedig viszonylag stabilizálódni tud a nehéz körülmények között is.

Az első napi statisztika Tim Duncannél van: 219 rájátszásmeccse van jelenleg a San Antonio Spurs legendájának. Ez pont ugyanannyi, mint a túloldalon a Portland TrailBlazers teljes csapatának. A másik, igaz, nem ennyire lenyűgöző statisztika Kevin Garnett neve mellett áll: a Brooklyn Nets magasembere 139 mérkőzést játszott eddig a PO-ban, de ma hajnalban került először a neve mellé 0 pont - 16 perc alatt 0/2-es mutatóval zárt. A harmadik pedig LeBron Jamesé: ő a legfiatalabb a liga történetében, aki elérte a 4000 pontot a PO-ban, illetve Michael Jordan és Kobe Bryant mellett az egyetlen, aki a rájátszásban elért 4000 pontig, 900 lepattanóig és 900 gólpasszig.

Michael Carter-Williams vállát megműtötték ma hajnalban. A Philadelphia Sixers év újoncának választott irányítójának nem szakadt el a labrumja, mint ahogy például Al Horfordnak, de a hírek szerint január óta fájdalommal együtt játszott. Sam Hinkie GM azt nyilatkozta, hogy konzultáltak a csapatorvosokkal, specialistákkal és MCW-vel, illetve a képviselőivel is, ezek után döntöttek arról, hogy még azelőtt helyrehozzák a testrészt, mielőtt azzal komolyabb bajok lennének. Pontos felépülési időt nem tudni, de valószínűleg a következő szezon elejére 100%-os lehet a játékmester.

A Utah Jazz nem jutott be a PO-ba, egyelőre vezetőedzőjük sincs, ám máris megkezdték a felkészülést a draftra. A RealGM forrásai szerint hat kevésbé ismert kosarast (Taylor Braun, Akil Mitchell, Bryce Cotton, Mike Moser, Stephen Holt és Ronald Roberts Jr.) hívtak mára egy kis edzésre, egymás elleni mérkőzésre.

Tegnap Kevin Durant hivatalosan is MVP lett - emellett az is kiderült, hogy a 2k15 borítóján ő lesz látható -, aki fogta az egész csapatot, és elvitte a díjátadóra. Mindenkihez volt egy-két kedves szava. Az Oklahoma City Thunder kiscsatárának beszéde:

És 10 legszebb megmozdulása az idei szezonból:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus