Hírmorzsák 2015-10-11 (11:30)

Doc Rivers szerint szerencséje is volt a Warriorsnek, mert nem játszottak a PO-ban ellenük vagy a Spurs ellen, Klay Thompsonnak meg is volt a válasza minderre. Chris Paul eltörte a bal mutatóujját, Lillardnek a bal, Hollis-Jeffersonnak a jobb bokájával vannak gondok. Love csütörtökön mutatkozhat be a Cavsnél, már 5-5 ellen is edz. Arenas szerint nem minden úgy történt közte és Crittenton között, ahogyan azt Butler leírta. Tyler Zeller nem érez nyomást a szerződéshosszabbítása miatt. Isaiah Thomas Muggsy Bogues szerepét venné át a Space Jam 2-ben. Aaron Brooks az előszezon gólpasszát adta ma hajnalban (videó). Harden a szurkolók kívánságait teljesítette (videó). Boobie Gibson abbahagyta a kosárlabdázást, rapkarrierbe kezd. Jerome Jordan a Pelicansnél Greg Smith helyett, Sosát és Kazemit kitette a Hawks.

 

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers korábban Zach Lowe-nak (Grantland) azt nyilatkozta, hogy a Golden State Warriorsnek szerencséje is volt az előző idényben, mert őket és a San Antonio Spurst is elkerülték a PO-ban. A Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson azonnal válaszolt is persze, szerinte meg kell nézni az egymás elleni eredményeiket az alapszakaszban, aztán el lehet dönteni, ki volt a szerencsés. A Clippers kikapott a Rockets ellen úgy, hogy 3-1-re vezettek, úgyhogy szerinte ez az egész felvetés nagyon vicces, már-már nevetséges. Azt is hozzátette, hogy szeretett volna velük játszani, de a Los Angelesiek nem tudták elvégezni a feladatukat ehhez.

Maradjunk még a Clippersnél, irányítójuk, Chris Paul ugyanis eltörte a bal mutatóujját a tegnapi edzésen, ezért nem játszott ma reggel a Charlotte Hornets ellen. Egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia, de olyan súlyos problémáról nem lehet szó, a csapat jelentése szerint ugyanis újra megvizsgálják majd állapotát a szerdai ütközet előtt, amikor újra összecsap a Hornets és a Clippers.

A Portland TrailBlazers játékmesterének, Damian Lillardnek is problémái vannak, ő bal bokasérülése miatt hagyta ki a ma hajnali, Sacramento Kings elleni összecsapást, de Lillard Casey Holdahlnak (TrailBlazers.com) elmondta, inkább elővigyázatosság ez a részükről. Már a Kings elleni első meccsen kibicsaklott a bokája, erre pedig rásérült a következő találkozón. Nem szeretné, ha ebből egy elhúzódó gond lenne a szezon során, szeretné teljesen egészségesen kezdeni a szezont, ezért nem játszott most - hogy mikor térhet vissza, azt nem tudni, valószínűleg bármelyik meccsen megtörténhet ez egyébként.

A Brooklyn Nets swingmanje, Rondae Hollis-Jefferson ma hajnalban, a Philadelphia Sixers ellen szállt ki a játékból jobb bokasérülése miatt. Bár egyelőre nála sem tudni, pontosan milyen súlyos is a probléma, a játékos Rod Boone-nak (Newsday) azt nyilatkozta, hogy nem hiszi, hogy nagy lenne a gond, úgy érzi, játszani tud majd a csapat három hátralévő előszezon meccsén.

A New Orleans Pelicansnek újabb center után kellett néznie, miután a hírek szerint Greg Smith megbukott az orvosi vizsgálatokon, így ő nem csatlakozik a csapathoz. Alvin Gentryék Jerome Jordant nézték ki a helyére, vele már meg is egyezett a New Orleans. Az Atlanta Hawksnál is volt rostermozgás, ők kitették keretükből Arsalan Kazemit és Edgar Sosát, így most 18 fős az állományuk. A Cleveland Cavaliersnél közben jelezték, hogy nem fogják kitenni a keretből Joe Harrist, hiába dob egyelőre pocsékul az előszezonban, mindössze 30%-os mezőnyből. A dolog azért nem meglepő, mert vele együtt is van még egy hely a maximum 15 fős alapszakasz keretben, szerződése ráadásul garantált, úgyhogy nincs sok értelme annak, ha waiverre teszik.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Kevin Love tegnap már 5-5 ellen is edzhetett, ettől függetlenül hétfőn vagy kedden valószínűleg még nem lép pályára, csak csütörtökön, az Indiana Pacers elleni előszezon meccsen láthatjuk először ebben az idényben.

A Boston Celtics centere, Tyler Zeller a Hoopshype-pal beszélgetett a Real Madrid elleni győztes mérkőzést követően. Zeller elmondása szerint semmilyen nyomás nincs rajta a szerződéshosszabbítás, illetve az ezt megelőző tárgyalások miatt, mert van még egy éve szerződéséből, és a Celticsnél marad, bármi történik, ez nem olyan, mint Tristan Thompson ügye Clevelandben. Csak a saját játékát kell játszania, arra kell odafigyelnie - az nagyszerű, ha kap egy új kontraktust már most, de az se akkora gond, ha nem. Jövő nyáron szabadügynök lesz, a piac meg elég nagy.

Mint arról szerda este már írtunk, Caron Butler új könyvében, a Tuff Juice-ban írt több kényes témáról, így a Gilbert Arenas - Javaris Crittenton fegyveres esetről is, előbbi pedig tisztázni akart pár dolgot, bár a lényegen sokat nem változtatott. Az egykori sztárhátvéd instagramon azt írta, hogy mikor leszálltak a repülőről, Crittenton elkezdett keménykedni, hogy ha az utcán lennének, lelőné őt, erre azt válaszolta csapattársának, hogy "hétfőn adok hozzá fegyvert, ha akarod". Vasárnap szünnapjuk volt, ő pedig reggel 8-kor bement hétfőn, kitette a négy nem töltött fegyverét a székekre egy cetlivel, hogy "válassz", de ezt senki nem látta. Mikor Crittenton megjött, ő az edzőteremben dolgozott, és csak Crittenton, Andray Blatche, DeShawn Stevenson és Dominic McGuire voltak jelen, mikor ő visszatért az öltözőbe.

Jöjjenek a könnyedebb témák. Először is a Celtics irányítója, Isaiah Thomas, aki twitteren jelezte, ha lesz Space Jam 2, akkor ő bizony szerepelne benne, méghozzá természetesen Muggsy Bogues szerepét venné át. Bár Thomas is csak 175 centi magas, így is 15 centit ver a liga történetének legalacsonyabb játékosára, viszont a liga többi részéhez képest nagyjából hasonlóak az arányok, mint volt Boguesnál.

A Cavs egykori hátvédje, Daniel "Boobie" Gibson egy rádióműsorban bejelentette, hogy elhagyja az NBA-t, mert rapkarrierbe kezd - a megfogalmazása azért érdekes, mert utoljára 2012/13-ban fordult meg a ligában egy rövid időre, régóta nem számol már vele senki.

A Chicago Bulls irányítója, Aaron Brooks az előszezon gólpasszával jelentkezett ma hajnalban:

A Houston Rockets sztárja, James Harden pedig a szurkolók kéréseit teljesítette:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus