Hírmorzsák 2016-01-12 (21:30)

Durant szerint Karl-Anthony Towns Hall of Famer lesz. Rose a Bullstól akar visszavonulni, nem haragszik azokra, akik megtalálják őt fizetése és játéka miatt, de nem is érdekli a véleményük. A Lakers be akarja ajánlani DeRozannek a maximum szerződést. Ujiri szerint nagyon is elképzelhető, hogy valamelyik első körös pickjüket kész játékosra váltják. Lowry szerint nem fér bele még egy első körös kiesés a Torontónak. A Netsnél Prohorov jobbkeze akarta a Garnett, Pierce-féle cserét. A Cavs nem akarja cserélni Mozgovot. A Kings anyagi kártérítést adott Mbah a Moute-nak. Beal a héten vissza akar térni. Wall térdét elővigyázatosságból megvizsgálták, az irányító kirúgta az ügynökét. Wade szerint a Warriorsnek ki kell élveznie a pillanatot, amíg tart a szép időszak. Kilpatrick a Nuggetsnél 10 napos szerződéssel.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant nem szokott fukarkodni a dicséretekkel, ha úgy érzi, megérdemli valaki. Jon Krawczynski (Associated Press) jelentette, hogy az OKC kiscsatára a Minnesota Timberwolves elleni, ma esti mérkőzés előtt azt mondta, Karl-Anthony Towns Hall of Famer játékos lesz. A 20 éves 1/1-es eddig 15.9 pontot (58.1%-os TS-sel!), 9.2 pattanót és 1.8 blokkot átlagol, jó esélye van az Év Újonca díjra.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose Nick Friedell-lel (ESPN Chicago) beszélgetett, és elmondása szerint még mindig a Bullstól akar visszavonulni. Az irányító azt nyilatkozta, hogy már mindent a fia miatt csinál, az ő közelében akar lenni, azt szeretné, ha ott lenne, dobálna vele, vagy nézné, ahogy ő dob, amíg nem lesz elég nagy ahhoz, hogy ő is játszhasson. Az ilyen kis dolgokra gondol hosszútávon. Rose elmondása szerint a sérülések idején a hite miatt tudott megbírkózni a problémákkal. Azt is elmondta a játékos, hogy nem mérges amiatt, mert mások a fizetése, a sérülései és a játéka miatt megtalálják, ez az ő véleményük, minden joguk megvan arra, hogy azt mondjanak és gondoljanak, amit akarnak. De bármit mondanak, az nincs hatással az életére, mert nem a közösségi médiában él, nem is nagyon olvas a neten a saját játékáról, csak pár napos késéssel jutnak el hozzá a dolgok.

Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy több más csapathoz hasonlóan a Los Angeles Lakers is hajlandó lesz beajánlani nyáron a maximum szerződést DeMar DeRozannak, ami nem kevesebb mint 25 millió dollárról fog indulni. Nem meglepő a hír, hiszen pár napja felvetődött már az aranysárga-lilák érdeklődése a dobóhátvéd iránt, illetve a Brooklyn Nets neve is előkerült DeRozannal kapcsolatban. Azt eddig is sejthette a Raptors GM-je, Masai Ujiri, hogy olcsón nem tudják megtartani a játékost - itt azt kell eldöntenie, hogy tudja-e és akarja-e pótolni DeRozant mással, mert alapvetően lehet, hogy nem ér ennyit, de ha távozik, a csapatból biztos, hogy senki nem tud a helyére lépni. Ujiri egyébként a Denver Nuggets GM-jeként minden alapemberrel hosszabbított, igaz, nem egy alkalommal előfordult, hogy az adott játékostól megvált ezt követően nem sokkal.

Ujiri elhintette azt is Lowe-nak, hogy nagyon is elképzelhető, hogy elcserélik az egyik pickjüket, ha azonnal bevethető, hasznos játékost kapnak érte - több plusz elsőkörössel is rendelkeznek a következő két évre a New York Knickstől és a Milwaukee Buckstól. Ujiri úgy fogalmazott, hogy úgysem tudják felhasználni az összes draftjogot, mivel már így is nagyon sok a fiatal játékosuk. A szakvezető azt is hozzátette, hogy nagyszerű munkát végzett Adam Silver commish azzal kapcsolatban, hogy minél kiegyenlítettebb legyen a liga, azt viszont ugyan még nem tudja, hogy ezzel több csere lesz-e vagy kevesebb, de számára úgy tűnik, hogy kevesebb.

Ugyancsak a Raptorshoz tartozik, hogy az elmúlt két idényben az első körben kiestek a PO-ban, ez pedig idén nem elég már. A kanadaiak irányítója, Kyle Lowry Lowe-nak elmondta, hogy a rájátszásba jutni nagyon szép dolog, de megint az első akadályban elbotlani már nem fér bele - 2014-ben a Brooklyn Nets 7 meccsen verte őket, tavaly pedig a Washington Wizards pályahátrányból söpörte ki a Torontót, főleg utóbbi volt elég komoly pofon. A Raptorsnak nem lesz könnyű dolga, hiszen a hátvédorientált támadójátékukról be kell bizonyítaniuk, hogy akkor is működik, amikor igazán számít.

A Brooklyn Netsnél minden nap tudunk meg újdonságokat - most például Howard Beck (Bleacher Report) forrásai által azt, hogy a tulajdonos, Mihail Prohorov jobb keze, Dmitrij Razumov nagy szerepet játszott abban, hogy meghúzták a Paul Pierce, Kevin Garnett-féle cserét. Razumov Prohorov első számú "súgója", ha kosárlabdáról van szó, és mint ismert, annak a tranzakciónak köszönhetően megy a Nets pickje 2016-ban és 2018-ban a Boston Celticshez, Danny Ainge-éknek pedig 2017-ben is lehetőségük lesz kicserélni saját első körösüket a Brooklynéval. A "lemondatott" GM, Billy King állandó nyomás alatt volt, hogy azonnali eredményeket szállítson, de úgy tűnik, hogy amikor talán ő nem akart volna, akkor lépett helyette más. Az egyik forrás szerint Prohorov állandóan abban a hitben él, hogy egy évre van attól, hogy bajnokesélyes csapat legyen a Nets, miközben mindenki tudja, hogy az az 1 év legalább 3-4.

Ha már érdekes történetek, akkor ide lehet venni a Sacramento Kingst és Luc Mbah a Moute-t is. A kiscsatár a nyáron aláírt a Kingshez, de az orvosi vizsgálatokon megbukott, így érvénytelenítették szerződését. A játékos kétkedve fogadta az eredményeket, és a Játékosok Szakszervezetén keresztül elkezdett vizsgálódni. Ben Bolch (Los Angeles Times) értesülései szerint a Kings és Moute ma megegyeztek, anyagi kártérítést kapott a játékos és továbblépett a dolgon mindkét fél.

Dave McMenamin (ESPN) információi szerint a Cleveland Cavaliers nem akarja elcserélni Tyimofej Mozgovot - a center az utóbbi időben kevesebb lehetőséget kap, pocsék formában is van, ráadásul nyáron szabadügynök lesz. A Cavs úgy van vele, hogy két elsőkörös picket adtak fel érte tavaly, olyan centert pedig nem tudnak szerezni, aki Mozgov szintjén tehetséges, vagy hasonló méretekkel bír. Bár elképzelhető, hogy a nyáron az orosz játékos több pénzt akar majd, mint amennyit a luxusadóban úszó Cleveland szívesen fizet ki neki, de jelenleg úgy áll, hogy megtartják az idény végéig, és reménykednek abban, hogy ki tud mászni a kosaras abból a jelenleg elég mélynek tűnő gödörből, amiben van.

A Washington Wizardsnál kezdhetnek örülni, Bradley Beal ugyanis azt nyilatkozta a Washington Postnak, hogy ezen a héten megpróbál visszatérni sípcsontsérüléséből. A dobóhátvéd december 11-e óta nincs bevethető állapotban jobb lába miatt. Ugyancsak a Wizardshoz tartozik, hogy John Wall elégedetlen volt ügynökével, így a mai napon kirúgta Dan Fegant. Darren Heitner (Forbes) forrásai szerint Wall érdekeit a továbbiakban nagy valószínűséggel LeBron James ügynöke, Rich Paul fogja képviselni. Wallról egyébként rossz hír is jött, bár egyelőre túl nagy aggodalomra nincs ok: a Bulls elleni mérkőzés után elővigyázatosságból megvizsgálták MRI-vel a bal térde fölötti izmot - jelenleg még nem tudni, van-e valami gond, vagy tényleg csak óvatosak vele.

Ha már egy ma hajnali meccs szóba került, akkor térjünk ki egy kicsit a Miami Heat Golden State Warriors elleni vendégjátékára. Dwyane Wade félrehívta Andre Iguodalát az összecsapás után, hogy elmondja neki, élvezzék ki a pillanatot, amíg így megy nekik a játék, ne vegyék biztosra, hogy ez mindig így lesz. Ő, Chris Bosh, Udonis Haslem és Chris Andersen is voltak már ilyen helyzetben, de ha elmúlik ez az időszak, semmi nem lesz már ugyanolyan, elmúlik ez az érzés, úgyhogy most kell kiélvezni. Wade szerint nagyon különleges csapat a Warriors, tökéletes keretük van ahhoz a játékhoz, amit a pályán szeretnének látni, illetve amit a mai modern NBA megkövetel. Ő is volt már a helyükben, tudja, milyen belülről, és most a Warriors játékosain is ugyanazt látja, amit ő érzett anno - borzasztóan magabiztosak.

Shams Charania (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Denver Nuggets 10 napos szerződést fog adni Sean Kilpatricknek - közben Tim Connelly GM hivatalos is bejelentette az igazolást -, aki eddig idén a D-Ligában, a Delaware 87ersnél szerepelt, és 22 mérkőzésen 27.1 pontot, 4.0 pattanót és 2.0 gólpasszt átlagolt 38.5 perc alatt. A dobóhátvéd az előző idényben 4 mérkőzést lehúzott a Minnesota Timberwolvesnál, az idei előszezonban pedig a New Orleans Pelicans keretében volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus