Hírmorzsák 2016-07-04 (23:07) - Folyamatosan frissítve

Élő eseménykövetés ma is egész nap. Durant a Warriorsnél folytatja (2 év, 54.3 millió). Duncan visszavonul. Pau Gasol a Spurshöz szerződik (2 év, 30+ millió), a San Antonio Diaw-t akarja elcserélni. Bogutot a Dallashoz cserélte a Golden State, Harrison Barnes megegyezett a Mavsszel (4 év, 94 millió). Wade-nek 2 évre 40 milliót ajánlott a Heat. Westbrookkal hosszabbítani akar a Thunder már most, ha nem tudják rábeszélni, felmérik a csereértékét. Jermaine O'Neal két év kihagyás után visszatérne a Warriorsbe. Sessions a Hornetsnél (2 év, 12.5 millió), Sergio Rodriguez a Sixersnél (1 év, 8 millió). Dellavedova 4 éves, 38 milliós szerződését nem meccseli a Cavs. Ezeli QO-ját visszavonta a Warriors.

Frissítve (23:07): Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Sacramento Kings kitette keretéből Caron Butlert és Duje Dukant.


Frissítve (22:54): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Luc Mbah a Moute 2 évre 4.5 millió dollárt kap a Clipperstől.

Közben az is kiderült Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) által, hogy a Dallas Mavericks egy második körös draftjogot küld a Golden State Warriorshöz Andrew Bogutért cserébe.

Volt még egy igazolás - Brandon Jennings 1 évre 5 millió dollárért a New York Knickshez szerződött, részletek itt.

Azt is Wojnarowski jelentette, hogy a Charlotte Hornets próbálja elcserélni Spencer Hawest, hogy leigazoljanak egy centert - Roy Hibbert és Zaza Pachulia vannak a kívánságlista tetején, de Festus Ezeli és Jordan Hill is lehetséges jelöltek.


Frissítve (21:43): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Los Angeles Clippers megegyezett Luc Richard Mbah a Moute-vel - egyelőre részletek nem ismertek.


Frissítve (21:22): Három mozgás is történt az elmúlt fél órában. Egyrészt Pau Gasol elkötelezte magát a San Antonio Spurshöz - részletek itt. A Spursnél azért még nem minden tiszta, mert fel kell szabadítaniuk némi sapka alatti területet, azt pedig Boris Diaw cseréjével akarnak Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint. Másrészt a Dallas Mavericks is elkezdte az off-szezont, megszerezték Andrew Bogutot csere, Harrison Barnest pedig igazolás útján - részletek itt.

Közben Dan Le Batard jelentette, hogy a Miami Heat 2 évre 40 millió dollárt ajánlott Dwyane Wade-nek, a második év játékosopciós.

Kevin Durant csapatváltása láthatóan borítja az egész ligát, ezt már a Dallasba távozó két ember, illetve a Warriorstől valószínűleg lelépők és érkezők névsora jól mutatja. Marcus Thompson (San Jose Mercury News) forrásai szerint még Jermaine O'Neal is visszatérne, hogy az oaklandieknél játszhasson - ő két éve nem kosarazik. Durant a Golden State-tel történő meetingen sok mindenre rákérdezett, például arra is, hogyan hat majd a csapategységre az ő érkezése, de úgy tűnik, a kételyeit eloszlatták.

Közben az Oklahoma City Thundernél készülnek a jövőre. Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a csapat próbálja rábeszélni Russell Westbrookot, hogy újratárgyalják a szerződését, és már most hosszabbítson velük. Ezzel több pénzt kaphatna a 2016/17-es szezonban, a mostani 17.8 milliós fizujához képest 8 millióval többet, de az a nagy gond ezzel a verzióval, hogy csak három évre köthetnék le maximum, ezért anyagilag nem éri meg neki. Ha nem sikerül rábeszélni erre a forgatókönyvre, akkor elkezdik felmérni a terpet a csereértékével kapcsolatban.


Frissítve (20:23): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Ramon Sessions lesz Jeremy Lin helyettese a Charlotte Hornetsnél - 2 évre 12.5 millió dollárért írt alá a hátvéd.
 

Frissítve (20:18): Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Sergio Rodriguez a Philadelphia Sixers új irányítója - részletek itt.

Közben Marc Stein (ESPN) és Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) hozták a hírt, hogy a Golden State Warriors és a Dallas Mavericks közel állnak Andrew Bogut cseréjéhez - semmit nem fog adni érte valószínűleg a Mavs, de kérdés, hogy ők kapnak-e valamit még.

A Cleveland Cavaliers pedig nem fogja meccselni a Matthew Dellavedovának a Milwaukee Bucks által ajánlott 4 éves, 38 millió dolláros szerződést, legalábbis Chris Haynes (Cleveland.com értesülései szerint.


Frissítve (19:40): Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a San Antonio Spurs egyértelműen Pau Gasolra hajt ezek után - nem véletlen a dolog, hiszen Tim Duncan erősen hajlik a visszavonulás felé, ahogyan arról külön is beszámoltunk.


Frissítés (18:55): Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy Harrison Barnes QO-ját is visszavonja a Golden State, ő is oda igazol, ahova akar, viszont ettől függetlenül a Dallas Mavericks mindent megtesz a megszerzéséért, és a hírek szerint Andrew Bogutra is ők a legesélyesebbek, valószínűleg ők fognak cserélni érte - ahhoz képest, ahogyan kezdődött a Dallas nyara, még egy egészen vállalható csapat jöhet össze a végére.


Frissítés (18:25): A Warriors már vissza is vonta Festus Ezeli QO-ját, így ő nem korlátozott szabadügynök, hanem sima.


Frissítés (18:10): Robbant a bomba: Kevin Durant a Golden State Warriorshöz igazolt, ahogyan arról már külön is beszámoltunk. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy hónapok óta ment Durant meggyőzése a Warriors játékosai részéről, Draymond Green az egymás elleni párharc után is tudatta KD-vel, mekkora szükségük van rá. Andrew Bogut közben letörölt minden Warriorst érintő dolgot a közösségi oldalairól, ő biztosan megy - bár neki Durant sorsától függetlenül is kérdéses volt a jövője a csapatnál -, de jó eséllyel Shaun Livingstont, Andre Iguodalát, Steph Curryt, Klay Thompsont és Greent leszámítva mindenkit el kell engedni Durant aláiratásához.


Frissítés (16:50): Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint a Toronto Raptors is esélyes a San Antonio Spurs mellett Pau Gasol megszerzésére, de a Portland TrailBlazersnek is van még sansza leigazolni a spanyol magasembert.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette közben, hogy a szabadügynökpiac jelenleg Kevin Durant döntésére vár - többen is ettől teszik függővé, hova igazolnak, mindenki várja, hogy hol folytatja a kiscsatár.
 

09:10: Újfent több szerződéskötés is történt este és hajnalban, a piac jelentős része elkelt, Sam Amick (USA Today) pedig megerősítette azokat a korábbi híreket, miszerint Kevin Durant ma dönt arról, hol folytatja pályafutását - hogy pontosan mikor, azt persze nem tudni. Royce Young (ESPN) úgy tudja, hogy már csak az Oklahoma City Thunder és a Golden State Warriors játszik Durantnél. Szombaton állítólag Jerry Westtel is beszélt telefonon Durant, aki az oaklandiek tanácsadója - ő is megpróbálta meggyőzni arról, hogy jó lesz neki a Warriorsnél.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Pau Gasol is Durantre vár, ugyanis ha a kiscsatár nem a San Antonio Spurst választja - márpedig ennek elég nagy a valószínűsége -, akkor a spanyol klasszis Gregg Popovich-ékhoz igazol.

Két hajnali szerződésről külön is beszámoltunk most reggel: Rajon Rondo 2 évre 28 millió dollárért a Chicago Bullshoz szerződött - részletek itt -, Jamal Crawford pedig hosszabbított a Los Angeles Clippersszel, méghozzá 3 évre 42 millió dollárért - részletek itt. Tegnap este a Washington Wizards megegyezett 2012-es draftoltjával, Tomas Satoranskyval, aki 3 évre 9 millió dollárért érkezik majd a fővárosiakhoz a Barcelonától, az Atlanta Hawks pedig Dennis Schröder cseréjének az Euroliga sztárját, Malcolm Delaney-t nézte ki magának - 2 éves megállapodást kötöttek vele.

Az is tegnap este történt, hogy a Sacramento Kings 3 évre 24 millió dollárt adott Garrett Temple-nek, emellett szereztek még egy rosszfiút DeMarcus Cousins mellé - Matt Barnes 2 évre 12 millió dollárért lett a kaliforniaiak játékosa. Az is a Kingshez tartozik, hogy visszavonták Seth Curry QO-ját, ő tehát innentől kezdve oda igazol, ahova akar.

A Dallas Mavericksnél sem maradnak már játékos nélkül. A texasiak egy évre 10 millió dollárért hosszabbítottak irányítójukkal, Deron Williamsszel, aki tavalyi kivásárlása után érkezett a csapathoz. Megtartották fiatal magasemberüket, Dwight Powellt is, aki 4 évre 37 millió dollárért kötelezte el magát a csapathoz. Az is ide tartozik, hogy ha Durant a Golden State-et választja, akkor tényleg megajánlják Harrison Barnesnak a 4 éves maximumot 96 millió dollárról, ha viszont Durant nem az oaklandiekhez szerződik, akkor még egyáltalán nem biztos a dolog - akkor Barnes megegyezhet a Warriorsszel.

A Golden State-et többször is emlegettük, így terjünk ki egy kicsit rájuk külön is, Mike Brown személyében ugyanis megvan az új első számú segédedzőjük - a Los Angeles Lakershez távozó Luke Walton szerepkörét veszi át Brown, aki vezetőedzőként több helyen is megbukott, de a San Antonio Spursnél tanulta a szakmát segédedzőként.

A Lakershez is kapcsolódik két hír. Az egyik az, hogy Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint megegyeztek Tarik Blackkel, aki 2 évre 12.85 millió dollárért marad az együttesnél. A másik pedig az, hogy Mike Bresnahan (Los Angeles Times) értesülései szerint Nick Young biztosan nem az aranysárga-liláknál kezdi meg a következő idényt - vagy elcserélik, vagy kiteszik a keretből még az edzőtábor kezdete előtt.

Napvilágot láttak olyan hírek, hogy a Brooklyn Nets kiosztott még egy elég komoly ajánlatot egy RFA-nak Tyler Johnson után - állítólag 4 évre 70 millió dollárban megegyeztek Allen Crabbe-bel, és az eredeti hírek szerint ezt nem is meccselte volna a Portland TrailBlazers, viszont a korábban már említett Sam Amick úgy tudja, hogy ez a hír nem igaz, még ma is fog tárgyalni Crabbe több csapattal is, és maximum utána dönt majd arról, hova akar igazolni.

Marc Stein jelentette, hogy a Milwaukee Bucks és a Denver Nuggets még mindig szeretné megszerezni Dwyane Wade-et, aki továbbra sem tud dűlőre jutni a Miami Heattel. A hírek szerint a Milwaukee a mai függetlenség napja nemzeti ünnep után fog találkozni a floridaiak ikonjával - egyelőre nincs helyük szerződtetni, de úgy érzik, Greg Monroe-t el tudják cserélni, ebben az esetben pedig már lesz pénzük Wade-re.

Az a tegnapi nappal kapcsolatos, hogy Ken Berger (CBS Sports) egyik forrása szerint Al Horford nem véletlenül nem hosszabbított az Atlanta Hawksszal, egyszerűen nem akart Dwight Howarddal együtt játszani.

Az pedig még az előző szezonhoz tartozik, hogy a liga kiküldte tegnap a következő idényre vonatkozó számokat - fizetési sapkát, luxusadó szintet, ilyesmiket -, de emellett az előző idényre vonatkozó luxusadós számlát is közölték az érintettekkel. Nem meglepő módon a Cleveland Cavaliers vezeti a listát, Dan Gilbertnek 54 millió dollárt kell befizetnie a liga számlájára, a Los Angeles Clippersnek 19.9 milliót, a Golden State-nek 14.8 milliót, az Oklahoma Citynek pedig 14.5 milliót. Mögöttük még három csapatnak kell perkálnia, a San Antoniónak és a Houston Rocketsnek 4.9-4.9 milliót, a Chicagónak pedig 4.2 milliót - a bevételt a többi együttes között osztják szét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus