Hírmorzsák 2017-01-20 (20:30)

A Bulls a nyáron rá akar menni Bosh-ra. LeBron szerint Gregg Popovich minden idők legjobb vezetőedzője. Mudiay elnézést kért Popovich kiállításának kifigurázásáért. A Magic Vucevicet és egy első köröst ajánlott Dragicért, a Heat visszadobta. A többi csapat szerint az Atlanta még visszatér Millsap elcserélésére a deadline előtt. A Kings McLemore-t és Afflalót akarja elboltolni. A Denver Nurkicot passzolná el. A Clippers második köröst ajánlott a Sunsnak Tuckerért, első köröst akar a Phoenix. Alonzo Gee kap egy második 10 napost is a Denvertől. Jonathon Simmonst és Jaylen Brownt is felkérték, hogy induljanak a zsákolóversenyen.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James elismételte, amit az előző nyáron már egyszer kijelentett: szerinte Gregg Popovich minden idők legjobb vezetőedzője. James szerint lenyűgöző, hogy folyamatosan képes volt megváltozni és fejlődni a tréner, pedig közben a játék is folyamatosan változott. Korábban minden az inside-out játékról szólt, aztán a pick-and-roll és a triplák voltak a főszerepben, de Popovich mindenhez tudott alkalmazkodni.

Ha már Popovich, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Denver irányítója, Emmanuel Mudiay elnézést kért twitteren, ha valakit megsértett volna ma hajnali cselekedetével - kifigurázta Popovich kiállítását. Mudiay annyit írt, hogy csak próbált egy kicsit szórakozni, egyáltalán nem akart tiszteletlen lenni minden idők egyik legnagyobbjával.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Chicago Bulls már arra készül, hogy Chris Bosh-t leigazolják, ha a Miami Heat kiteszi keretéből - ez a szerződtetés valószínűleg a nyáron történhet meg, mivel a Heat március 1. előtt nem akarja waiverre tenni Bosh-t, hogy ne játszhasson más csapatban az idei PO-ban. Az erőcsatár így újra egy csapatban lehetne Dwyane Wade-del, kérdés, játékra alkalmasnak találja-e bármelyik orvos.

Szintén a Heathez kapcsolódik, hogy Stein értesülései szerint az Orlando Magic Nik Vucevicet és egy első köröst ajánlott fel Goran Dragicért cserébe nemrég - ez valószínűleg ott bukhatott meg, hogy Hassan Whiteside mellé a Heatnek nincs szüksége még egy centerre.

Stein úgy tudja, hogy a rivális csapatok úgy gondolkodnak, hogy az Atlanta Hawks még visszatér majd Paul Millsap elcserélésére a februári cserehatáridő előtt, úgyhogy nem véglegesen vették le az erőcsatárt az átadólistáról - mint ismert, a nyár folyamán szabadügynök lesz Millsap, korábban pedig többször is felmerült már, hogy elboltolják.

Stein információi szerint a Denver Nuggets még az idei deadline előtt el akarja cserélni Jusuf Nurkicot - teljesen világos a csapatnak, hogy nem fog működni a bosnyák és Nikola Jokic párosa, és szeretnének lehetőséget adni Nurkicnak arra, hogy egy másik csapatban kezdő lehessen, de persze megfelelő ellenértéket várnak érte cserébe. Nurkic egyébként idén nyáron idő előtt hosszabbíthat, jövő nyáron lesz korlátozott szabadügynök.

Az szintén a Nuggethez tartozik, hogy Alonzo Gee kap egy második 10 napos szerződést is a klubtól, amint letelik a 2 nap Mo Williams szabadlistára tételétől.

Még mindig Steinhez kapcsolódik az a hír, hogy a Phoenix Suns első körös picket akar PJ Tuckerért - a Los Angeles Clippers ajánlott már érte egy jövőbeli második köröst, de az nem kellett a Sunsnak.

Nem meglepő módon azt az infót is Stein hozta, hogy a Sacramento Kingsnél két játékostól szeretnének megszabadulni a deadline előtt - leginkább Ben McLemore távozása valószínűsíthető, de szorosan ott van mögötte Arron Afflalo.

Jabari Young (San Antonio Express-News) forrásai szerint a liga úgy tervezi, hogy a San Antonio Spurs swingmanjét, Jonathon Simmonst meghívják az All-Star gála zsákolóversenyére. A Boston Celtics újonc kiscsatára, Jaylen Brown maga mondta el a Celtics Post-Up (CSN New England) című műsorban, hogy felkérték, de elmondása szerint még nem döntött, hogy ott lesz-e a zsákolőversenyen - elsőévesként még sok mindenhez hozzá kell szoknia, aztán majd meglátja, hogy bírja-e a teste, mert azért ez komoly fizikai igénybevétel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus