Hírmorzsák 2017-01-25 (11:45)

Kobe bármikor segít a Lakersnek, ha szükség van rá - szerinte türelmesnek kell lenni ezzel a csapattal. Pachulia szerint Westbrook lekönyökölte a Flagrant faultját megelőző játéknál, azért törlesztett. Nate Robinson mellett Jordan Crawford is bejelentkezett a Cavshez és LeBronhoz. Wade szerint a Bulls idei szereplése is befolyásolja majd a nyári döntésében - szerinte nincs nagyon tartalék a keretben. Paul George szerint többet segítene, ha buzdítanák és nem kifütyülnék őket a Pacers-drukkerek. Rob Hennigan szerint a Magic agresszívan keresi a fejlődés lehetőségét. A Celtics a General Electric-kel szerződik a mezszponzorációra. Marcus Smart kibukott ma hajnalban, majd elnézést kért. Noah után DeAndre Jordan is rigókat dobott a vonalról (videó). Meeks jobb hüvelykujját megműtötték. Ben Simmons felépülése a tervek szerint halad. Doc Rivers beteg, azért nem volt ma hajnalban a Clippersszel.

A Golden State Warriors centere, Zaza Pachulia a San Francisco-i KNBR-AM adó Murphy & Mac című adásában elmondta, hogy a Russell Westbrookkal történt incidens után az Oklahoma City Thunder irányítója is elmondta a magáét, ő is - ott lesz a Thunder elleni idegenbeli meccsen, bármit is akar csinálni Westbrook (aki egyébként revansot ígért neki). Pachulia elmondta, hogy nem is említette az interjúban, hogyan kezdődött ez az egész, ez pedig az ő hibája, pedig Westbrook lekönyökölte őt az ominózus Flagrant faultja előtti játékban - elvesztette a labdát Westbrook és könyökkel az arcába csapott, de Steph Curry így is sima ziccerrel fejezte az akciót. Ezután jött megint a Thunder és jött tőle a kemény elzárás, szóval lényegében visszaadta, amit kapott, törlesztett.

A Los Angeles Lakers visszavonult ikonja, Kobe Bryant Stephen A. Smith-nek (ESPN Radio) elmondta, hogy a kulisszák mögött mindig is Jeanie, Jim és az egész Buss család rendelkezésére áll, ha szükségük van rá, tanácsot szeretnének kérni vagy ilyesmi. Nem akar a középpontban és a reflektorfényben lenni, inkább csak a hátterben segítene, de a Buss család tudja, hogy csak egy telefont kell megereszteniük és ő segít. Volt kint néhány mérkőzésen ebben a szezonban, és szerinte Luke Walton jó munkát végez. Nehéz dolga van, mert meg kell tanítania, hogy a játékosok egy olyan rendszerben kosarazzanak, amiben rengeteg lehetséges opció van, és ezek közül a legjobbakat válasszák mindig. Ha az egyikük kihasznált egy adódó lehetőséget, a másik négynek tudnia kell, hol lesz a legnagyobb haszna a pályán, hol lesznek lehetőségei. Nehéz ilyen fiatal játékosokat ilyen gyorsan megtanítani erre, ezért szerinte a kulcsszó a türelem a mostani Lakersszel szemben.

Ha már segítség felajánlás, akkor térjünk ki egy kicsit a Cleveland Cavaliersre: tegnap este előkerült, hogy LeBron James újra jelezte egy interjúban, hogy szükségük lenne erősítésre, főleg egy playmakerért kiált már régóta a bajnok ikonja. Nate Robinson korábban lenyilatkozta, hogy talán benne is kellene gondolkodni, most pedig Jordan Crawford írta meg twitteren Jamesnek, hogy ő is ott van ám - igaz, valószínűleg ezt ő se gondolta túl komolyan.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade Nick Friedell (ESPN) kérdésére elmondta, hogy természetesen aggódik amiatt, hogy a csapat 50%-on áll és túl nagy fejlődés nem is várható a szezon második felében. Wade szerint vannak olyan csapatok, amiknél meg lehet mondani, hogy van még bennük bőven rejtett tartalék, meg vannak olyanok, akiknél azt lehet látni a pályán és a mutatott eredményekben, amit tudnak és kész - volt már része mindkét fajta gárdának, és szerinte a jelenlegi Bulls most a második kategóriába tartozik. 35 éves már, nem fog örökké játszani, és megvan, hogy meddig szeretne még kosarazni, addig pedig olyan helyen akar játszani, ahol komoly célokért küzdhet. Persze más is számít, melyik városban hajlandó valaki kosarazni, mennyi pénzért, ilyenek, de Jimmy Butler sorsa mellett az is nagy szerepet játszik majd nyári döntésében (kiléphet szerződéséből, távozhat akárhova), hogy idén hogyan teljesítenek, mit mutatnak.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George Jim Ayellóval (Indy Star Sports) beszélgetett arról, hogy az utóbbi időben a szurkolóik hallhatóan elégedetlenebbek. George szerint a csapat nem teljesít úgy, ahogyan kellene, de nem arról van szó, hogy nem adnak ki magukból minden tőlük telhetőt. Ugyanúgy nyerni akarnak, mint ahogy a szurkolók szeretnék, hogy nyerjenek, és nem direkt bukják a meccseket, az pedig nem segít nekik, hogy kifütyülik őket. Keményen játszanak és a nézők miatt is, nemcsak felküldik a mezeket a pályára - azt megérti, hogy azt szeretnék, ha magas szinten játszanának, de nem a "boo"-zás a megoldás. Azt csinálnak persze, amit akarnak, hiszen a nehezen megkeresett pénzüket arra költik, hogy az ő meccseiket nézhessék, ezért mindenhez megvan a joguk. Nem is fájnak neki ezek a dolgok, de azt azért jobb, ha tudja mindenki, hogy sokkal jobban megy a játék, ha nekik szurkolnak, mintha kifütyülik őket.

Az Orlando Magic dobóhátvédjét, Jodie Meekst megműtötték. A jobb hüvelykujját kellett rendbe tenni, és határozatlan időre szállt ki ezzel Meeks, nem tudni még, mennyit kell kihagynia - majd ahogy gyógyul, úgy jeleznek várható felépülési időpontot. A Philadelphia Sixers 1/1-esének, Ben Simmonsnak megvizsgálták a jobb lábfejét hétfőn - ez egy tervezett dolog volt, az eredmények alapján pedig nincs visszaesés az ausztrál erőcsatár állapotában. Mint ismert, a legutóbbi hírek szerint az All-Star gála után nem sokkal kezdheti majd meg NBA-karrierjét Simmons. A Boston Celticsnél Tyler Zeller ma hajnalban visszatért, miután 10 mérkőzést kihagyott betegség miatt. A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers nem volt ott a ma hajnali, Sixers elleni összecsapáson, ő is betegség miatt hiányzott.

Ha már szóba került az Orlando, akkor tőlük elég sok mozgás várható még a deadline-ig, ugyanis GM-jük, Rob Hennigan a Magic.com munkatársának elárulta, hogy agresszívan keresik a lehetőségeket arra, hogy fejlődjenek. Nem tartanak ott, ahol szeretnének, borzasztóan csalódottak eddig amiatt, ahogy a szezonjuk alakult. Teljes felelősséget vállal ezért, hiszen az ő dolga, hogy fejlessze a keretet és a csapatot - ennek szellemében fognak tevékenykedni a továbbiakban is. November vége, december eleje óta tárgyalnak, beszélnek más csapatokkal, de nyilván két fél kell ahhoz, hogy egy üzletet nyélbe üssenek - rajtuk nem múlik, ők keresik a lehetőségeket a fejlődésre.

A Philly és a Sacramento Kings után a Boston Celtics is megállapodott a mezszponzorációról, Darren Rovell (ESPN) információi szerint a General Electric kerül majd fel a zöldek mezére a következő idénytől kezdve - hivatalos bejelentés ma várható.

Szintén a Celticshez tartozik, hogy ma hajnalban Marcus Smartnak volt egy hevesebb szóváltása a segédedzőkkel a Washington Wizards elleni vesztes mérkőzés vége felé. Smart a találkozó után twitteren bocsánatot kért a szakmai stábtól, a csapattársaitól és a franchise-tól is. Utál veszíteni, de a megnyilvánulásai gyerekes és amatőr viselkedésre utaltak, és semmilyen körülmények között nem reagálhat így, ezért elnézést kért. Smart Chris Forsbergnek (ESPN) annyit mondott, hogy a játékosok és az edzők is szenvedélyesen szeretik ezt a sportágat, de nem mindig értenek egyet mindenben. Vissza akart menni a pályára, hogy segítse a többieket, de a trénerek máshogy gondolták. Brad Stevens vezetőedző egyébként elmondta, hogy nagyjából 12 percet töltött a pályán előtte Smart egyhuzamban, ezért nem engedték vissza.

A végére pedig a büntetők, jobban mondva a homályok maradtak. Tegnap hajnalban Joakim Noah hajította mellé a labdát, ma hajnalban pedig DeAndre Jordan produkálta magát újfent, a harmadik negyed végén négyből két büntetőt dobott érintetlenül elé/mellé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus