Hírmorzsák 2017-04-14 (10:30)

Nowitzki játszik a következő idényben is. A Warriors topfavorit a bajnoki címre a fogadóirodák szerint. Melo eltekint a no-trade vétójogától idén nyáron? Lillard tiszteli a Warriorst, de tényleg úgy érzi, hogy 6 meccsen továbbmennek. A Thunder nem gondolkodott Westbrook elcserélésén. A Kings szeretné, ha Gay lehívná jövő évi játékosopcióját. A Lakers nem tartja meg MWP-t. Pelinka szerint a Lakers fog igazolni egy vagy több sztárt - kérdés, mikor. Tony Allen vádlisérülést szenvedett, határozatlan ideig (1 hónap?) nem játszik. Jamal Murray sérvvel együtt játszotta végig a 82 meccset. Demps szerint jó irányba tart a Pelicans. A Mavs Noelt, a Nuggets Plumlee-t és Gallinarit akarja megtartani. 

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki Earl K. Sneednek megerősítette, hogy a 20. szezonját is lehúzza jövőre a texasiaknál, nem vonul vissza idén nyáron - március elején beszélt már arról a német csillag, hogy szeretné kitölteni jelenlegi kontraktusát.

Ha már a Dallas: Rick Carlisle vezetőedző elmondása szerint Nerlens Noel megtartása az első számú nyári feladatuk, de semmi nincs kőbe vésve - megadják a centernek az 5.8 milliós QO-t, onnantól korlátozott szabadügynök Noel, minden ajánlatot tarthatnak rá, kérdés, fognak-e, illetve hogy mennyi lesz pontosan az ára.

A Los Angeles Lakers szabadügynökké váló, veterán játékosa, Metta World Peace Shahan Ahmednek (NBC Los Angeles) azt nyilatkozta, hogy jót beszélgettek Magic Johnsonnal a szezon végi interjún, de az elnök megmondta neki, hogy valószínűleg nem fogják megtartani. MWP-nek feltették a kérdést, hogy edző lesz-e (volt arról szó, hogy Luke Walton szívesen látná a stábjában), amire azt mondta a kiscsatár, hogy eljön majd ez a nap is, de még élvezi a játékot, úgyhogy nem szeretné befejezni - nemrég volt arról szó, hogy még két évet akar játszani profi keretek között akár az NBA-ben, akár máshol.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy a GM, Rob Pelinka a Los Angeles Daily Newsnak elmondta, hogy nagyon jó, ha megmarad a pickjük, van elképzelésük, hogy mit kezdenek vele, de arra az esetre is megvan a tervük, ha át kell adniük az első körös draftjogukat a Philadelphia Sixersnek (ha a lotteryn kicsúsznak a Top3-ból, akkor kell ezt megtenniük). Pelinka úgy érzi, hogy sok sztár átérzi, hogy ez a csapat milyen lehetőségeket rejt magában, és egy vagy több sztárt fognak tudni igazolni - időpontot viszont nem akart mondani, hogy mikor fog ez megtörténni.

A Sacramento Kings GM-je, Vlade Divac és vezetőedzőjük, Dave Joerger azt nyilatkozták az újságíróknak tegnap, hogy azt szeretnék, ha Rudy Gay lehívná 14.2 milliós játékosopcióját a következő idényre - az Achilles-szakadást szenvedő kiscsatár egyelőre nem döntött még, de sérülése miatt jó esély van erre. 

Arról tegnap este volt szó, hogy Carmelo Anthony szívesen maradna a Knicksnél, amennyiben látja a csapaton, hogy nyerni akarnak, de Ian Begley (ESPN) forrásai szerint erősen hajlik arra a kiscsatár, hogyha cserélnék, akkor eltekint no-trade vétójogától. A Phil Jacksonnal való vitája ismert, de a hírek szerint az egyik márciusi meccs félidejében Jeff Hornacekkel is összeszólalkozott. A tréner állítólag elkezdte kérdőre vonni a csapatot, mire Anthony visszaválaszolt, ő megkérdőjelezte az irányt, amerre a csapat tart, erre Kurt Rambis megpróbált válaszolni azzal, hogy Melo védekezését becsmérelte. Az ESPN egyébként úgy tudja, hogy ahogy a deadline-nál, úgy nyáron is próbálkozni fog a Knicks sztárja elcserélésével, de néhány ligában dolgozó vezető szerint magasabb lenne Melo csereértéke, ha Jackson februárban nem írat róla egy kritizáló cikket Charlie Rosennel.

A Memphis Grizzliesnél komoly baj van, miután Tony Allen jobb vádlija meghúzódott, ezért határozatlan ideig nem játszhat a dobóhátvéd - a periméteren Chandler Parsons kiesése miatt egyébként is kevesebben vannak, ez a San Antonio Spurs elleni párharc előtt nem túl jó hír a memphisieknek. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint ennél a sérülésnél körülbelül egy hónap a felépülési idő.

A New Orleans Pelicansnél Quincy Pondextert az ág is húzza - az elmúlt két évben háromszor műtötték a bal térdét, egyáltalán nem tudott játszani, a legutóbbi műtétjénél pedig még fertőzést is kapott. Annyit mondott róla Dell Demps GM Justin Verriernek (ESPN), hogy reményeik szerint még visszatér a kiscsatár, de két éve nem játszott, nem biztosak benne, hogy fel tud épülni. Demps a saját helyzetéről azt mondta, hogy élvezi a munkáját, úgyhogy nem aggódik amiatt, hogy menesztik-e vagy sem, nem érez magán nyomást. Alvin Gentry vezetőedzővel le fognak ülni beszélni - nagyon sok mindenen estek keresztül ebben az idényben, sok mindenben még csak próbálják felmérni, hol tartanak, de úgy érzi, jó irányba halad a gárda.

A Denver Nuggetsnél Tim Connelly GM Chris Dempsey-vel (Altitude) beszélgetett. Egyrészt elmondta, hogy ha Danilo Gallinari kilép szerződéséből, mindenképpen új kontraktust akarnak vele kötni - az olasz egyébként a La Gazzetta dello Sportnak elmondta, hogy szeretne maradni a coloradóiaknál. Másrészt a szakvezető azt is lenyilatkozta, hogy nem véletlenül szerezték meg Mason Plumlee-t a deadline előtt, hosszabbítani akarnak vele - 3.3 milliós QO-jával korlátozott szabadügynök lesz a magasember. Connelly szerint Plumlee pont azt hozta, amit vártak tőle - atletikus, jól passzoló magasember, akinek nem volt egyszerű dolga, hiszen kezdő játékosból 3-4. számú magas lett.

Szintén a Nuggetshez köthető, de nem nyári téma, hogy Jamal Murray úgy játszotta le idén a 82 mérkőzést az alapszakaszban, hogy végig sérve volt.

Melo mellett arról is esett szó tegnap este, hogy Damian Lillard szerint hat meccsen továbbmennek a Golden State Warriors ellen. Rákérdezett nála erre az ESPN, amire annyit mondott, hogy feltettek neki egy kérdést, hogy mit tippel, ő meg válaszolt, ennyi, de tényleg úgy gondolja, hogy továbbjuthatnak. Nagyon tiszteli egyébként az oaklandieket, de most vannak a legjobb formában ebben az idényben, így magabiztosak is.

Royce Young (ESPN) jelentette, hogy az Oklahoma City Thunder ugyan fogadott hívásokat tavaly nyáron, mikor Russell Westbrook válaszára vártak azzal kapcsolatban, hogy hosszabbít-e a csapattal, de soha nem gondolkodtak el komolyan egyik ajánlaton sem. A gárda segéd GM-je, Troy Weaver azt nyilatkozta, hogy időre volt szüksége Westbrooknak, hiszen nem úgy alakultak a dolgok a szabadügynökpiacon, ahogy várták, nem gondolta volna előre, hogy téma lesz az idő előtti hosszabbítása.

A végére pedig a bajnoki oddsok maradtak - továbbra is a Golden State Warriors (1/2) és a Cleveland Cavaliers (7/2) a legesélyesebbek a Las Vegas-i fogadóirodák szerint, a teljes listát ezen a linken megnézhetitek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus