Hírmorzsák 2017-04-19 (20:45)

A Nylon Calculus kiosztotta az Anti Év Végi elismeréseket - Westbrook nyerte a Kobe Bryant-díjat, de kapott trófeát Harden, a két ausztrál, Bogut és Dellavedova, DeAndre Jordan és Cousins is. Riley szerint nevetséges, hogy úgy döntöttek mérlegegyezésnél, hogy a Chicago 2, ők pedig csak 1 meccset játszhattak otthon egymás ellen. Durant és Livingston ma esti játéka is kérdéses, Austin Rivers és Mahinmi is a negyedik meccsre próbál visszatérni. Steph Curry idén is letörölte az összes közösségi média applikációt a telefonjáról. Fizdale-t 30.000 dollárra büntették. Brad Stevensé egyelőre minden idők legrosszabb PO-mérlege az edzők között. Bradley szerint megengedhetetlen, hogy az ellenfél lássa rajtuk, hogy feladják. Markelle Fultz MVP akar lenni az első évében. Stackhouse lett a D-Liga év edzője.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley interjút adott, amelyben beszélt több dologról is. A szakvezető a korábbi évekkel ellentétben most nem nagy halra akar menni, hanem a saját szabadügynökeiket akarja megtartani - Dion Waiters, James Johnson, Wayne Ellington, Luke Babbitt és Willie Reed lesz szabadon igazolható. Riley szerint csalódás volt, hogy a végén nem jutottak be a rájátszásba, de nagy eredmény is, amit elértek - azt külön kiemelte, hogy szerinte nevetséges, hogy úgy dőlt el a tie-breaker a Chicago javára, hogy a Bulls két mérkőzést otthon játszhatott, ők pedig csak egyet az egymás elleni ütközeteken.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry sorozatban harmadik éve alkalmazza, hogy a rájátszásra letörli a telefonjáról az összes közösségi médiához tartozó applikációt. Curry annyit mondott erről Chris Haynesnek (ESPN), hogy ha valaki oda akar koncentrálni valamire, nem szeretne semmilyen zavaró tényezőt. Céljaik vannak, amiket el kell érniük, és ezért mindent meg kell tenniük. LeBron James vált híressé egyébként arról, hogy ugyanezt csinálja, de Curry saját elmondása szerint nem azért csinálja, mert James is - nem találta fel a spanyol viaszt, egyszerűen ezzel tud magának segíteni, hogy a fontos dolgokra maximálisan tudjon koncentrálni.

Szintén a Golden State-hez kapcsolódik, hogy Kevin Durant játéka közvetlenül csak a ma éjszakai, Portland TrailBlazers elleni második összecsapás előtt dől el, de Shaun Livingstonra is ugyanez igaz. A Washington Wizardsnál Ian Mahinmi még legalább két mérkőzést kihagy, tehát maximum az Atlanta Hawks elleni sorozat negyedik találkozóján léphet majd pályára, ahogy a Los Angeles Clippers hátvédje, Austin Rivers is pihen még - Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint abban reménykedik Rivers, hogy a Utah Jazz elleni negyedik találkozón már ott lehet a pályán.

A Memphis Grizzlies vezetőedzőjét, David Fizdale-t 30.000 dollárra büntette a liga - tegnap délelőtt olvashattatok arról, hogy a tréner a San Antonio Spurs elleni párharc második találkozója után kifakadt a játékvezetésre, ezt "honorálta" az NBA.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens áll a legrosszabb mérleggel a rájátszásban azok közül az edzők közül, akiknek legalább 10 meccse van a PO-ban - 2015-ben a Cleveland Cavaliers kisöpörte a Bostont, tavaly az Atlanta Hawks ejtette ki őket 4-2-vel, idén pedig 0-2-vel kezdtek eddig a Chicago Bulls ellen, tehát 2-10-zel áll eddig Stevens az utószezonban.

A Bostonnál egyébként van nagyobb gond is, méghozzá az, hogy úgy tűnik, ők maguk sem hisznek a győzelmükben. Avery Bradley a második találkozó után azt mondta, hogy néhányszor körbenézett, és látta, hogy többen lógatják a fejüket - ezt nem lenne szabad, össze kellene tartaniuk, mert ezeket a másik csapat is látja, és motivációként használják. Bradley elmondása szerint hallotta Rajon Rondót, amikor a Bulls játékmestere azt mondta a meccs egyik pillanatában, hogy "feladták". Nem lenne szabad, hogy ezt bármikor lássa rajtuk az ellenfél, olyan keményen kellene küzdeniük, ahogy csak lehet.

Az idei drafton 1/1-re várt Markelle Fultz Andrew Sharpnak (Sports llustrated) azt mondta, hogy szeretné, ha az első helyen vinnék el a játékosbörzén, mert mindig is erről álmodott. Szeretne az év újonca lenni, de őszintén szólva az MVP trófeát is meg akarja nyerni már rögtön az első profi szezonjában. Elmondása szerint nagyon tiszteli Lonzo Ballt, és természetesen azt kellett mondania vetélytársának, hogy jobbnak érzi magát, hiszen minden versenyző így van ezzel. Őt motiválta az, amit Ball mondott (azt is hozzátette a UCLA-ről érkező játékmester, hogy jobb vezérnek érzi magát Fultznál), csak még többet dolgozott miatta.

A Raptors 905 vezetőedzője, Jerry Stackhouse lett a D-Ligában az év edzője - a korábbi NBA-játékosnak valószínűleg lesznek megkeresései az NBA-ből is, tavaly még a Toronto segédedzőjeként tevékenykedett.

A végére pedig a Nylon Calculus maradt, amely kiosztotta az Anti-Év Végi Díjakat:

Shawn Bradley-díj (legalább 6'10 magas játékos, akinek a legnagyobb százalékban blokkolják a dobását, legalább 500 percnyi játékidővel): Ed Davis

Shawn Kemp-díj (a legtöbb kipontozódás): DeMarcus Cousins, Alex Len

Jahidi White-díj (a legkisebb gólpassz/mezőnykísérlet mutató, minimum 500 perc): Jarrell Martin

Darrick Martin-díj (a legkisebb mezőnyszázalék, legalább 350 kísérlet): Andrew Harrison

Jason Kidd-díj (a legtöbb eladott labda egy meccsen): James Harden

Matt Bullard-díj (legalább 6'10 magas játékos, akinek a legkisebb a TRB% mutatója, legalább 500 perc): Davis Bertans

Kobe Bryant-díj (legtöbb elhibázott mezőnykísérlet egy meccsen): Russell Westbrook

Nick Anderson-díj (legtöbb kihagyott büntető egy meccsen): DeAndre Jordan

Chris Childs-díj (legmagasabb TOV% a szezon során): Andrew Bogut

Andrea Bargnani-díj (legkevesebb hozzáadott érték a csapat eredményességéhez VORP (Value Over Replacement Player) mutató alapján, legalább 500 perc): Matthew Dellavedova

Ezen a linken elolvashatjátok, hogy ki pontosan miért kapta, és hogy miért ezek a díjak elnevezései.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus