Hírmorzsák 2018-01-07 (13:15)

Giannis elsőként LeBront választaná az All-Star csapatába. Dellavedova magyarázta a bizonyítványt a Beal elleni "merénylete" után, Wall nem nagyon hitt neki. Blake Griffin agyrázkódást szenvedett. Kobe szerint fényes jövő előtt áll a Lakers, de türelmesnek kell lenni a csapattal. Ginobili Vince Carter nyomdokaiba lépett, Popovich poénkodott vele. Conley beszélt a sérüléséről, visszatéréséről, a Grizzliesről és az edzőváltásról. Rose-t csak a bajnoki cím érdekli, a játékpercei és a statisztikái nem - Wade pihentetését oldanák meg vele. Isaiah Thomas jól érezte magát kezdőként. Julius Erving rosszul lett, kórházba kellett szállítani. A Lakers kitette keretéből Andrew Bogutot. További rostermozgások: Clippers, Bucks, Rockets

Péntek hajnalban írtunk róla, hogy Giannis Antetokounmpo vezeti az All-Star szavazást az első részeredmények alapján, márpedig ez azt jelenti, hogy jelenlegi neki vannak a legjobb esélyei arra, hogy az egyik csapat kapitánya legyen. Mint ismert, idén két játékos (a két főcsoportba jelölt kezdők közül a legtöbb közönségszavazatot kapó keleti és nyugati illető) választja majd ki az All-Star csapatokat, így megkérdezték a görög kosarast, hogy kit választana ki elsőként. Antetokounmpo azt válaszolta, hogy ha egyetlen csapattársát sem tudná kiválasztani, akkor LeBron Jamest húzná ki elsőként - ő a világ legjobb játékosa, és jó kapcsolatot építhetnének ki a szabadügynökpiac előtt, hátha hozzájuk igazolna a nyáron.

Ha már a Bucks: a ma hajnal egyik legnagyobb visszhangot kiváltó eseménye Matthew Dellavedova kiállítása volt, amelyet a mai Visszajátszásban már láthattatok. A Milwaukee ausztrál hátvédje szerint John Wall megjátszotta Bradley Bealt, akire ki akart rongyolni, hogy ne dobjon tiszta hármast - Beal a betörés mellett döntött, ő meg nem akarta, hogy kosár jó plusz egy legyen a helyzetből, de szerinte azért volt ilyen látványos a faultja, mert Beal megcsúszott, és alacsonyra került a súlypontja, egyébként nem a nyakánál fogva ragadta volna meg. Dellavedova szerint személyi hibát követett el, ami talán Flagrant 1 is volt, de az azonnali kiállításra nem számított. Wall annyival reagált erre, hogy Dellavedova híres a tisztátalan játékról - azért nagyon tiszteli, hogy egy kemény, fizikális játékos, igazi old-school típusú kosaras, aki mindig odateszi magát, de akkor egyáltalán nem, amikor kijönnek belőle az ilyen alattomos megmozdulások.

Nem lett végül sérülés a dolog vége, a Los Angeles Clippersnél azonban Blake Griffin kevésbé volt szerencsés - agyrázkódást szenvedett tegnap este, a Golden State Warriors elleni összecsapáson, miután JaVale McGee könyökével találkozott a feje. A bajnoknál Kevin Durant vádlisérülése miatt nem lépett pályára.

A Los Angeles Lakersnek a jó szezonkezdet után mostanában nagyon nem megy a játék, Kobe Bryant azonban azt nyilatkozta róluk, hogy fényes jövő előtt állnak, csak türelmesnek kell lenni velük. Kobe szerint az utolsó dolog, amit ilyenkor tenni szabad, hogy elcserélik a fiatalokat, aztán 4-5 év múlva meg végignézhetik, hogy mennyire jó játékosok lettek máshol.

A San Antonio Spurs legendája, Manu Ginobili Vince Carter után a második játékos lett, aki 40. születésnapja után a kispadról 20 pont fölé tudott jutni, mióta a liga 1970/71-ben elkezdte vezetni a kezdőket - az argentin dobóhátvéd 21 pontig jutott a Phoenxis Suns elleni, szombat hajnali találkozón. Gregg Popovich vezetőedző annyit mondott erről, hogy bármit iszik is Ginobili, ő szeretne kérni belőle, és valahol kell hogy legyen egy fiatalság forrása a közelben.

A Memphis Grizzlies irányítóját, Mike Conley-t kérdezte Marc J. Spears a csapata jelenlegi állapotáról. Conley azt mondta, hogy teljesen más érzés most a Grizzliesnél lenni, mint volt a szezon elején - akkor nagyon optimisták voltak, miután jól kezdték az idényt, aztán teljesen megfordult minden, ahogyan most a pályán teljesítenek, és jött az edzőváltás, de hozzátette, hogy dolgozniuk kell tovább. Az irányító szerint nagyon nehéz volt feldolgozni David Fizdale menesztését, mert mindenkiért nagyon sokat tett, az ő játékára is kifejezetten pozitív hatással volt - nem sok minden van, ami nem hangzott már el eddig is volt tréneréről, és csak a legjobbakat kívánja neki. Elmondása szerint beszélt Marc Gasollal is a dologról, de szerinte a center egyáltalán nem ezt akarta, és csak a csapat érdekeit tartotta szem előtt - neki, a spanyol centernek és az idősebb játékosoknak nagyon nehéz elfogadni azt, ahol jelenleg tart az együttes azok után, amit az elmúlt években felépítettek. Conley a médiának arról is beszélt, hogy még ebben az idényben vissza akar térni Achilles-sérüléséből, csak ez egy nagyon lassú folyamat, nem tudják, hogy mikkora fog felépülni - próbálgatja magát, könnyített edzéseket végez, de sokszor fáj még az Achillese.

Arról volt már szó péntek este, hogy a Cleveland Cavaliers irányítója, Derrick Rose talán visszatér a csapat mostani idegenbeli túráján. Tyronn Lue vezetőedző azt nyilatkozta, hogy szerinte néha sok Dwyane Wade-nek egy-egy back-to-back, sokszor nem érzi magát túl jól a pályán, de nincs egy olyan helyzetkreáló emberük, akivel tudnák pótolni, hogy Wade-et pihentethessék, ebben fog segíteni Rose. Maga a játékos azt mondta még, hogy bármit megtesz, amire kéri a csapat - nem akar zavaró tényező lenni, úgyhogy akármilyen feladatot szánnak neki, abból próbálja meg kihozni a lehető legtöbbet. Csak nyerni akar, a statisztikái és a játékideje nem érdekli, azokban már volt jó korábban - most már csak az számít, hogy bajnoki címet nyerjen.

Megvolt Isaiah Thomas bemutatkozása a Cavs kezdőcsapatában is, 22 perc alatt 19 pontot szállított az irányító. Thomas a mérkőzést követően elmondta, hogy jól érezte magát a pályán, edzője és csapattársai is olyan helyzetet teremtettek neki, amiben sikeres tud lenni, úgyhogy megpróbálta kihasználni ezt. Sokkal jobban érezte magát fizikailag is, a ritmusa is jobb volt - az elején még kihagyott pár ziccert és büntetőt, de azt követően egyre jobban bemelegett.

Több rostermozgás is volt az elmúlt másfél napban. A Los Angeles Clippers kitette keretéből a two-way szerződéssel rendelkező Jamil Wilsont, a helyére pedig Tyrone Wallace-t igazolták le, szintén two-way megállapodással - utóbbi 23 mérkőzést játszott a gárda G-Ligás együttesénél, ahol 22.8 pontot, 6.0 pattanót és 5.4 gólpasszt átlagolt. A Los Angeles Lakers kitette keretéből Andrew Bogutot, miután garantálttá vált volna szerződése, ha továbbra is megtartják - a Utah Jazznél Raul Neto, az Atlanta Hawksnál Isaiah Taylor és Tyler Cavanaugh, az Orlando Magicnél pedig Khem Birch maradt a keretben, az ő kontraktusaik garantálttá váltak. A Milwaukee Bucks szabadlistára rakta DeAndre Ligginst, és two-way megállapodást kötöttek Xavier Munforddal. A Houston Rockets egyrészt azt tervezi, hogy Bobby Brownnak a szezon későbbi szakaszában az egész idényre szóló szerződést adnak, másrészt felbontották Demetrius Jackson two-way szerződését, és 10 napos kontraktust írtak vele alá.

A végére pedig Julius Erving maradt - a Philadelphia Sixers ikonja a szombat hajnali Sixers-Pistons mérkőzésen rosszul lett, kórházba kellett szállítani, de elvileg már jól van, és ki is engedték.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus