Hírmorzsák 2018-02-08 (21:20) - Trade Deadline

Élő eseménykövetés az este 9-kor elérkező deadline-ig. Több csapat már a kivásároltakra koncentrál. Még mindig erőlködik a Cavs és a Clippers Jordanen.

21:10: DeAndre Jordan, Tyreke Evans és Marco Belinelli is maradtak a helyükön többek között.

A hírek szerint Joe Johnson szeretné, ha kivásárolná a Sacramento Kings, a legesélyesebbek pedig a Golden State Warriors és a Boston Celtics lesznek a megszerzésére, ha ez megtörténik, de David Aldridge (nba.com) értesülései szerint a Houston Rockets is kinézte magának, és leginkább őt figyelik a piacon.

Azt több újságíró is megjegyezte, hogy elképesztően sok kivásárlás várható a következő napokban, hetekben - sokan úgy tartják, hogy ez a tankolás új formája.

---------------------------------------------------- DEADLINE ---------------------------------------------------

20:55: Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Washington Wizards az Atlanta Hawkshoz cserélte Sheldon Macet.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint pedig az Orlando Magic a Phoenix Sunshoz cserélte egy második körösért Elfrid Paytont - a Memphis Grizzliestől kapott picket küldik az arizonaiak a floridaiakhoz.

 

20:35: Rashad Vaughn nem sokáig volt a Brooklyn Nets játékosa, Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Sean Marksék a New Orleans Pelicanshez cserélték Dante Cunninghamért.

 

20:30: Két csere történt időközben. Egyrészt a Dallas, a New York és a Denver háromcsapatos cseréjéről írtunk már, amelyben Doug McDermott, Emmanuel Mudiay és Devin Harris cseréltek "gazdát" - részletek ezen a linken.

Másrészt a Portland TrailBlazers a Chicago Bullshoz cserélte Noah Vonleh-t egy kis pénzmaggal együtt a 32 éves Milovan Rakovic játékjogáért - a Blazers ezzel bemászott a luxusadóhatár alá, és kapott egy 3.5 milliós TPE-t is.

A kisvásárlásokhoz két érdekes hír tartozik. Chris Mannix (New York Times) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves rá akar menni Derrick Rose-ra, ha kivásárolta a Utah, és lekerült waiverről - az ok nyilván Tom Thibodeau. Ian Begley (ESPN) pedig úgy tudja, hogy a Timberwolves Joakim Noah-t is akarja, ha a Knicks meg tud vele egyezni a különválásról, Noah iránt viszont az Oklahoma City Thunder is érdeklődni fog ezesetben

Szintén az előbb említett Stein hozta a hírt, hogy a Cavs valószínűleg leigazolja Kendrick Perkinst az egyik szabad rosterhelyükre, mert úgy ítélik meg, hogy nagyon hiányzik az öltözőből a veterán center.

 

19:43: Az eddig elcseréltek közül Derrick Rose-ról és Willie Reedről hallani, hogy kivásárolja őket új csapatuk, a Utah és a Chicago.

 

19:35: A Cavs egészen képtelen deadline-t tol. Előbb összehoztak egy háromcsapatos cserét a Kingsszel és a Jazz-zel, amelyben megszerezték Rodney Hoodot és George Hillt - részletek ezen a linken -, majd hazaküldték Dwyane Wade-et a Miami Heathez - részletek ezen a linken.

A Toronto Raptors gyorsan lépett is, ők a Sacramentóval összehozott Malachi Richardson - Bruno Caboclo cserével próbáltak lépni a kialakult helyzetre.

 

18:28: Három csere is történt, ebből az egyikről külön is beszámoltunk - Isaiah Thomas a Lakersnél, Jordan Clarkson és Larry Nance Jr. a Cavsnél folytatják, részletek ezen a linken.

Az Atlanta Hawks Luke Babbittot adta oda a Miami Heatnek Okaro White-ért Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint.

A Detroit pedig Brice Johnsont és egy második körös picket adott a Memphis Grizzliesnek James Ennisért.

 

18:03: Adrian Wojnarowski úgy tudja, a Cleveland Cavaliers és a Los Angeles Lakers komoly tárgyalásokat folytatnak egy cseréről - csak nem tudni, kivel kapcsolatban.

A hírek szerint a Cavs nem adta fel a lehetőségét Kemba Walker megszerzésének sem.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a Toronto Raptorsnak szüksége lesz egy harmadik csapatra, de bejelentkeztek DeAndre Jordanért.

Sam Amick (USA Today) információi szerint pedig az Indiana Pacers DeMarre Carrollt szerezheti meg Al Jeffersonért cserébe.

 

17:40: Magyar idő szerint ma este 21:00-kor trade deadline van, de emberemlékezet óta nem volt ennyire csendes a piac ezen a napon - pletyka is alig van, nemhogy csere.

Adrian Wojnarowski (ESPN) megírta, hogy több együttes is jelezte felé, hogy ezt a cserehatáridőt elengedték, inkább azokra koncentrálnak, akiket majd ezt követően fognak kivásárolni.

Történt egy megállapodás Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Chicago Bulls a Detroit Pistonshoz cserélte Jameer Nelsont Willie Reedért - a megállapodás részeként a két csapat kicserélte a 2022-es második körösét.

Wojnarowski úgy tudja, hogy a Pistons nem áll le, komoly tárgyalásokat folytatnak a New Orleans Pelicansszel Brice Johnson és Dante Cunningham cseréjéről.

Szintén Woj hozta az egyik kézzel fogható pletykát, ami viszont nem újdonság: a Cleveland Cavaliers és a Los Angeles Clippers még mindig tárgyalnak DeAndre Jordanről potenciális harmadik csapatok bevonásával.

Marc Stein (New York Times) információi szerint a San Antonio Spurs Danny Greenről és egy első körös pickről beszélget a Clippersszel Avery Bradley-ért - azon múlik a dolog, hogy Gregg Popovich-ék hajlandóak-e megválni az első köröstől, eddig nem nagyon volt rá példa.

Wojnarowski szerint a Denver Nuggets lehet aktív a piacon - ők Emmanuel Mudiay és Wilson Chandler elpasszolása mellett meg akarják szerezni Tyreke Evanst, és egy első körössel együtt postázni akarják Kenneth Fariedet is.

Woj úgy tudja, hogy a Memphis Grizzliest hiába keresik a csapatok Marc Gasol miatt, csak elutasítást kapnak, akik a spanyol centerért érdeklődnek.

Azt pedig szintén Woj hozta, hogy a Los Angeles Lakers több csapatot is elhajtott, mert csak második körös picket akartak adni Julius Randle-ért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus