Hírmorzsák 2018-03-26 (21:45)

LeBron és Aldridge lettek a hét játékosai. James évente 1.5 millió dollárt költ arra, hogy minél optimálisabb állapotban legyen a teste. A Bulls 3 évre 6.2 millió dollárért leigazolta Sean Kilpatricket. Továbbra is Harden vezeti a PER-listát. Beal szerint azt hitték a Knicks ellen, hogy elég a mezeket felküldeni a pályára. O'Quinn szerint hibázott, mikor visszakiabált Jeff Hornacek vezetőedzőre a Timberwolves elleni meccsen - a tréner szerint túlléptek a dolgon. Elhunyt Zeke Upshaw.

A Chicago Bullsnál több szerződtetés is történt. A csapat egyrészt kitette keretéből a nemrég igazolt Jaylen Johnsont, a helyét pedig CJ Fair vette át egy 10 napos kontraktussal - Fair 47 idei G-Ligás meccsén 10.1 pontot és 4.3 pattanót átlagolt. Másrészt a Bulls az MLE egy részéből 3 évre 6.2 millió dollárért megszerezte Sean Kilpatricket - a következő és a 2019/20-as év csapatopciós, a mostani idény viszont teljes mértékben garantált.

A Utah Jazznél is van egy igazolás: David Stockton kap egy második 10 napos szerződést is.

Kijöttek a heti statisztikák. A PER-listát továbbra is James Harden vezeti 30.1-es mutatóval, Anthony Davis (28.9) a második, LeBron James (28.1) pedig a harmadik - LaMarcus Aldridge a 16. helyről a 10-re ugrott előre, a Top25-öt pedig ezen a linken megtaláljátok!

Ha már LaMarcus Aldridge, akkor itt lehet megemlíteni, hogy ő és LeBron James lettek a hét játékosai nyugaton és keleten - érdekesség, hogy 34.8 pontot átlagoltak mindketten a hét során, ezzel vezették a teljes mezőnyt ezen időszak alatt.

Ide kapcsolódik egy érdekesség, ami LeBronhoz köthető, és az elmúlt hetekben nagyon sokat beszélnek róla: James legközelebbi üzlettársa és egyik legjobb barátja, Maverick Carter azt nyilatkozta Alex Kennedynek (Hoopshype), hogy a Cleveland Cavaliers ikonja évi 1.5 millió dollárt költ arra, hogy a lehető legjobb formában tartsa magát - minden tőle telhetőt megtesz, hogy minél gyorsabban regenerálódjon, és minél optimálisabb teljesítményt tudjon nyújtani, nem csoda, hogy ilyen régóta domináns.

A New York Knicksnél Jeff Hornaceknek megint gondja volt egy centerrel, ezúttal Kyle O'Quinn-nel ordibáltak egy sort egymással a szombat hajnali, Minnesota Timberwolves elleni találkozón - a trénernek az volt a gondja, hogy O'Quinn nem jól fogta Karl-Anthony Townst, játékosa meg visszakiabált rá. A center azt nyilatkozta, hogy butaságot csinált, azért, mert valaki rákiabált, még nem kellett volna visszakiabálnia, Hornacek viszont elmondta, hogy előfordul az ilyen ott, ahol mindenki nyerni szeretne - mire az időkéréshez jutottak, már nem volt téma ez közöttük. O'Quinn azt is hozzátette, hogy tisztelik egymást, és az volt a pech, hogy a TV közvetítette ezt - a felkészülés során, zárt kapuk mögött cifrább dolgok is elhangzanak, de abból nincs hír, hiszen nem tud róla senki.

A Knicks legyőzte azért a Washington Wizardsot, a fővárosiak dobóhátvédje, Bradley Beal pedig nem fogta vissza magát a mérkőzést követően. Beal azt nyilatkozta, hogy úgy tűnt, azt hitték, hogy elég csak a mezeket felküldeni a pályára azért, mert egy olyan csapattal kell felvenniük a kesztyűt, amelynek már nincs miért játszania - könnyű meccsre számítottak, de nagyon csúnyán mellélőttek ezzel. Belefáradt már abba, hogy ugyanazokat a dolgokat mondja el - egész egyszerűen amíg egyénileg és csapatként nem teszik azt, amit kellene, addig esélyük nem lesz a PO-ban, a Knicks elleni teljesítményük pedig elfogadhatatlan volt.

A végére pedig egy szomorú hír: 26 éves korában elhunyt Zeke Upshaw, a Grand Rapids Drive játékosa, aki nemrég egy mérkőzés végén esett össze a pályán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus