Hírmorzsák 2018-04-27 (10:30)

James blokkja nem volt szabályos, de a Pacers javára is tévedtek - "Elképzelhető", hogy Curry már szombaton játszik - megvan a Grizzlies új vezetőedzője.

Kezdjük aktuális hírrel, kijött a L2M Report a Cavaliers-Pacers párharc ötödik mérkőzéséről, és az NBA állást foglalt a nagy vitát generáló LeBron James-blokkról: goaltending volt, meg kellett volna adni a kosarat. Joe Borgia, a liga visszajátszásokért és játékvezetőkért felelős vezetője elmondta, hogy a szuperlassításban látszott, hogy a labda elérte a palánkot, és egy tizedmásodperccel később ért oda James blokkoló keze – ha a labda érinti a palánkot, onnantól a védő nem érhet hozzá, a szabály egyértelmű. A gond az volt az esetnél, hogy nem volt visszanézhető, mivel a játékvezetők nem ítéltek goaltendinget, és a pályán hozott ítéletek nézhetőek vissza. 

Ugyanakkor a L2M Report azt is megállapította, hogy 27.6 másodperccel a vége előtt a Pacers jogtalanul kapta meg a labdát: itt Thaddeus Young piszkálta ki a labdát James kezéből, ami a játéktéren kívülre került, a játékvezetők viszont ezt nem érzékelték. A labda kintről visszapattant James kezére, és onnan ismét a pályán kívülre került, és csak ezt fújták meg a játékvezetők. 

A Golden State Warriors és a New Orleans Pelicans szombat este már a második kört kezdi meg, és Sam Amick (USA Today) dobta be a hírt: Stephen Curry csütörtökön teljesértékű edzést végezhetett el, és úgy tűnik, hogy a vártnál (második kör, 3-4. mérkőzés) hamarabb térhet vissza térdszalaghúzódásából. Steve Kerr annyit nyilatkozott, hogy 100 százalékos volt Curry tréningje, mindent megcsinált, és kifejezetten jól is nézett ki a pályán – most megnézik, hogyan reagál a teste az edzésre, és ha pénteken is végig tudja csinálni a tréninget, akkor esélyes, hogy játszhat.  Bob Myers GM egy rádióműsorban úgy nyilatkozott, hogy „elképzelhető” Curry szereplése a Pelicans elleni párharc első mérkőzésén. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Memphis Grizzlies megegyezett az eddig a gárda ideiglenes vezetőedzőjeként dolgozó JB Bickerstaffel, és hároméves szerződést kötnek a felek – korábban már rebesgették, hogy ő lehet a befutó. Bickerstaff a szezon közben menesztett David Fizdale helyét vette át, és bár a Grizzlies régen látott mélységekbe jutott idén (22 győzelem-60 vereség), a csapatnál úgy ítélték meg, hogy 15-48-as vezetőedzői mérlege ellenére Bickerstaff jó munkát végzett és megérdemli a lehetőséget. A szakíró úgy tudja, hogy a csapat két vezére, Marc Gasol és Mike Conley is dicsérte a szezonvégi interjúk során, ez is közrejátszott a döntésben. A 39 éves szakvezetőnek ez lesz az első igazi vezetőedzői állása, korábban a Houstonnál is már volt beugró, összességében viszont elég komoly edzői tapasztalata van, hiszen korábban a Bobcatsnél, Wolvesnál és a Rocketsnál is dolgozott, nem mellesleg a génjeiben lehet az edzői munka: édesapja, Bernie Bickerstaff 1968 és 2014 között edzősködött a ligában (összesen 937 alapszakasz- és 33 playoff-meccsen vezetőedzőként), jelenleg pedig a Cavaliersnél speciális tanácsadó. 

A Knicksnél még nincs meg az új vezetőedző, de Marc Berman (NY Post) úgy tudja, hogy David Blattet másodjára is meglátogatták egy interjúra Európában, ami jelzi, hogy az egykori Cavs-mesterrel egyre jobban számolnak. Komoly vetélytársa is akad azonban, az Atlantát nem is olyan rég még a keleti főcsoportdöntőig vezető, egyébként pedig a „Popovich-istállóban nevelkedő” Mike Budenholzer is a kalapban van, már vele is interjúztak, ráadásul Budenholzer szeretne is New Yorkban dolgozni – mivel a munkaviszonya megszűnt a Hawksnál, ezért ha őt választják, nem kell kompenzációt (ilyenkor jellemzően egy második körös pick az ár) fizetni utána előző csapatának. Képben van még egyébként Jay Larranaga is, miután a Boston Celtics hivatalosan is engedélyt adott, hogy segédedzőjük interjúzzon a Knicksszel.

A Knickshez kapcsolódik, hogy Enes Kanternek június 29-éig kell nyilatkoznia, hogy lehívja szerződésében az opciót a következő szezonra. A török center a minap a Thunder-Jazz párharc ötödik meccsére látogatott el, ahol folyamatosan dicsérte a Thundert és drukkereket, mivel a gárda szívélyesen fogadta, a szurkolók pedig egész évben folyamatosan üzenetekkel bombázták, hogy térjen vissza nyáron. Kanter azt mondta, hogy az offszezonban rendesen fel akarja mérni a lehetőségeit, ezt követően fog döntést hozni a jövőjéről. 

A Denver nem jutott a rájátszásba, ezért Mason Plumlee úgy döntött, hogy a lehető leghamarabb megműtteti egy izomsérülését, a beavatkozást el is végezték Philadelphiában. Az erőcsatár-center nyárra fel fog épülni, így az őszi edzőtáborra tökéletes erőállapotban érkezhet majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus