Hírmorzsák 2018-05-05 (13:00)

Allen Iverson bátorította Ben Simmonst az 1 pontos meccse után - Donovan Mitchell is védelmébe vette a Sixers újoncát. James Borrego kinevezésére is egyre nagyobb az esély a Hornetsnél. A Bucks szeretne interjúzni Becky Hammonnal. David Fizdale több dologgal is magára haragította a Memphis játékosait. Steph Curry és Kevin Durant elmondták véleményüket Charles Barkley Draymond Greent érintő kommentjéről és bocsánatkéréséről.

Arról tegnap volt már szó többször is, hogy a Philadelphia Sixers újonca, Ben Simmons mindössze 1 pontot szerzett a Boston Celtics elleni második találkozón. Simmons tegnap azt nyilatkozta, hogy Allen Iverson megkereste, és azt tanácsolta neki, hogy játsszon, ahogy tud és ahogyan szokott - ő is így áll hozzá a kosárlabdához, bátorításnak vette ezeket a szavakat. Simmons elmondása szerint továbbra is rendkívül magabiztos, mint minden pályára lépésekor, ez nem fog változni.

A Utah Jazz újoncát, Donovan Mitchellt is kérdezték Simmons produkciójáról, ám a sok szócsata után Mitchell is kiállt az ausztrál mellett - szerinte a legtöbben azt nem értik meg, hogy mindenkinek van ilyen meccse. LeBron James a Dallas Mavericks elleni fináléban 8 pontot dobott a negyedik meccsen, James Hardennek volt olyan mérkőzése a Golden State Warriorsszel szemben, amikor 10 eladott labdája volt - ez mindenkivel előfordul. Mitchell azt mondta, hogy nagy estét vár Simmonstól, mert jó játékos, és a jó játékosok az ilyen hullámvölgyekre mindig jól reagálnak. Mitchell szerint ilyen Simmons személyisége, de még egyszer elmondta, hogy senki nem játszik minden este ugyanolyan magas szinten - ez egyáltalán nem olyan egyszerű, ahogyan azt egyesek hiszik.

Edzőhírek. Arról tegnap este volt már szó, hogy a Charlotte Hornetsnél Jay Larranaga lett az egyik legesélyesebb a vezetőedzői posztra - Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Larranaga mellett James Borrego kinevezésére is egyre több esély van. Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Milwaukee Bucks szeretne leülni interjúzni Becky Hammonnal is - ő Borregóhoz hasonlóan a San Antonio Spurs segédedzője jelenleg.

Szintén az edzőkhöz kapcsolódik, hogy Stefan Bondy (New York Daily News) értesülései szerint a New York Knicks nemrég kinevezett új vezetőedzője, David Fizdale nem véletlenül került lapátra a Memphis Grizzliesnél. Egy Grizzlieshez közeli forrás szerint a trénert nem érdekelte, kicsoda Marc Gasol, milyen támadási rendszerben és stílusban játszottak előtte. Mindenképpen le akarta zárni az előző időszakot, a Grit and Grindet, új fejezetet akart nyitni, és állandóan arról beszélt, mit csináltak Miamiben, és hogyan csinálták azt, márpedig a játékosokban ez nem kis ellenszenvet váltott ki. A kaput az tette be végleg, hogy Fizdale kiharcolta a vezetőségnél azt, hogy intsenek búcsút a nyáron Zach Randolph-nak és Tony Allennek. Ezt követően, a szezon elején, az egyik vereség után feltette az öltözőben a kérdést az edző, hogy úgy gondolják-e bajnokesélyes csapatuk van, amire Gasol annyit mondott, hogy "nem, mert nincs meg a megfelelő vezérünk", Fizdale pedig azt válaszolta erre, hogy "értem, te Gregg Popovich-ot akarod, én meg LeBron Jamest".

A végére pedig a Golden State Warriors maradt - a héten beszámoltunk már arról, hogy Charles Barkley élő adásban azt mondta, hogy úgy megütné Draymond Greent, és arról is írtunk, hogy ezt követően bocsánatot kért. Kevin Durantet és Steph Curry-t kérdezték még tegnap a dologról. Durant annyit mondott, hogy fogalma sincs arról, miért ennyire mérges az új generációra Barkley, de ahogy Green is mondta, soha nem ütné meg, sőt, játékoskorában sem ütött volna meg senkit Barkley. Curry annyit tett ehhez hozzá, hogy ha ő gyerekként úgy kért volna elnézést, hogy "bocsánat, de egyébként így gondolom", az édesanyja felpofozta volna. Szerinte Green nagyszerűen kezelte a helyzetet, de túl kell ezen lépni, mert azoknak a dolgoknak a nagy része, amik egy stúdióban elhangzanak, csak a show-nak szólnak, nem gondolják komolyan őket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus