Hírmorzsák 2018-05-07 (22:00)

Kobe szerint James totálisan kontrollálja a meccseket az idei PO-ban - arról is beszélt Bryant, hogyan lehet szerinte megállítani LeBront. James energiákat spórol a meccsek végére. Stan Van Gundy és a Pistons útjai elváltak egymástól. Draymond Green a Pelicans elleni harmadik meccs utáni éjszakán üzenetben tette helyre Kevin Durantet. Iguodalát Michael Jordanre emlékeztette Durant a New Orleans elleni negyedik találkozón. A Hampton 5 kezd a Warriorsnél az ötödik összecsapáson is. Pat McCaw még ebben az idényben vissza akar térni. 

A nap híréről beszámoltunk nemrég külön is - a Detroit Pistons és Stan Van Gundy útjai elválnak egymástól, részleteket ezen a linken olvashattok. Annyi helyesbítést kell tennünk, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései Brent Barry elnök nem lesz, más vezetőségi pozíciót adna neki a Pistons, amennyiben meg tudnak egyezni - elnöknek valaki tapasztaltabbat akar szerződtetni a csapat. Barry-t egyébként tavaly a Golden State Warriors szerette volna játékosmegfigyelőként leigazolni, akár részmunkaidőben is, hogy a TNT-nél meglévő televíziós elfoglaltságainak meg tudjon felelni, de végül megszakadtak a tárgyalások.

A Warriors erőcsatára, Draymond Green azt nyilatkozta a New Orleans Pelicans elleni negyedik találkozó után, hogy annyira idegesítette a harmadik összecsapás és az, ahogyan kikaptak, hogy aznap éjjel írt egy üzenetet Kevin Durantnek - úgy érezte, hogy nem volt elég agresszív csapattársa támadásban és védekezésben sem. Azt akarta, hogy Durant önmaga legyen, ne fogja vissza magát. Ha valami nem tetszik neki, akkor annak hangot fog adni, de semmi gondja nincs KD-vel, csak megpróbálnak nyerni. Durant annyit írt neki vissza reggel, hogy "értve", a tavalyi döntő MVP-je pedig a negyedik összecsapást követően azt mondta, hogy csak azt csinálta, amit Green írt neki - ne foglalkozzon semmivel, csak játszon. Tudja, hogy a harmadik mérkőzésen nem volt elég agresszív, de jó tudni, hogy a csapattársai támogatják és hogy Green megírta ezt neki.

Andre Iguodala is beszélt Durantről - neki olyan volt a kiscsatár, mintha a 90-es évek kosárlabdáját látta volna újra, mert mindig eljutott azokba a pozíciókba, amelyekbe szeretett volna, és akkor szerzett pontot, amikor akart. Iguodala azt is hozzátette, hogy bár nem szereti az összehasonlítgatásokat, de olyan volt Durant a Pelicans elleni negyedik meccsen, mint Michael Jordan anno - semmit nem lehetett vele kezdeni, egész mérkőzésen látszódott az arcán, hogy foghatatlan, ezt pedig ők, a többiek átvitték a védekező oldalra, ők hátul tettek meg minden tőlük telhetőt.

A Warriorsnál a Hampton 5 kezdett, először az idei PO folyamán, és ez a felállás kezd majd az ötödik ütközet során is Steve Kerr elmondása szerint - ez a Steph Curry, Klay Thompson, Iguodala, Durant, Green ötös, ami anno, Durant helyett Harrison Barnesszal Death Lineup néven futott. Curry azt mondta, hogy kihozzák egymásból a legtöbbet - az Iguodala, Durant, Green trió védi a festéket, mindent el tudnak váltani, Thompson pedig rengeteget segít támadásban. Curry szerint a legfontosabb az, hogy támadásban mindannyian playmakerek, akik a legjobb dobóhelyzetet keresik, és mindemellett önmaguk tudnak maradni.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Pat McCaw Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) elárulta, hogy szeretne visszatérni még ebben az idényben, egyértelműen ez a célja. Nem nézte még vissza az eséséről készült videót, de nincs is rá szüksége, elég élénken emlékszik arra, hogy mi történt, ott volt.

A végére pedig Kobe Bryant maradt, aki a Fox Sports Chris and Caron című műsorában LeBron Jamesről beszélt. Kobe szerint James olyan tempóban játszik, hogy végig kontrollálni tudja a meccsek iramát. Bryant szerint a PO-ban a "momentum-változások", a nagyobb futások és azok időzítése a legfontosabb, márpedig ebben a rájátszásban ezt teljes mértékben uralja LeBron - nagyon nehéz ezt megtenni, de ha az ellenfélnek van egy jobb sorozata, ő azonnal meg tudja állítani azt. Kobe-t kérdezték, hogy hogyan lehet megállítani Jamest, amire azt mondta, hogy először is nem szabad balra engedni, mert minden nagy dobását úgy süllyesztette el, hogy balra indult - ő erre menne rá leginkább, megpróbálná rávenni, hogy ne balra induljon.

Bryant még egy dolgot megemlített, méghozzá azt, hogy most máshogyan használják Jamest, mint korábban - szerinte LeBron felmérte, mennyire fontos az, hogy megspórolja az energiáit. Erről beszélt maga James is Brian Windhorstnak (ESPN) - elmondása szerint ez nem azt jelenti, hogy nem megy vissza védekezni, egyszerűen megválogatja, mibe megy bele elöl és mibe nem, érettebb, megfontoltabb játékos lett. Próbálja az energiáit a végjátékra tartalékolni, főleg akkor, ha tudja, látja, hogy egy-egy labdabirtokláson múlik majd a mérkőzés végkimenetele.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus