Hírmorzsák 2018-05-13 (11:15)

Marcus Morris szerint Kawhi Leonardot leszámítva ő a legjobb védő LeBron Jamesre. LeBron nagy téttel bíró mérkőzéseken akar játszani - úgy érzi, sikerült elérnie, hogy emlékezzenek majd rá. Gordon Hayward újra sportolónak érzi magát. Shane Larkinnal nem számol a Celtics a Cavs elleni sorozatban. George Hill a diplomaosztóján járt tegnap. Iguodala nem igazán akart válaszolni arra a kérdésre, hogy mennyire volt közel a Rocketsbe szerződéshez tavaly nyáron. A Raptors 2013-ban Giannis Antetokounmpót akarta draftolni - Steven Adams húzta keresztbe a számításaikat. David Fizdale szerint el kell érniük, hogy ne szeressenek az ellenfelek az MSG-be járni - puhány játékosok nem kellenek neki. A két Van Gundy és Mark Jackson sem jelölt a Torontónál.

A Boston Celtics twitterfiókján hirdettek egy nba.com-os cikket a minap, amit azzal a felvezetővel tett ki a csapat, hogy "LeBron James bombaformában van az idei szezonban, de a korrábiak alapján Marcus Morris segíthet abban, hogy le tudjuk lassítani". Tegnap a tweet és a cikk is lekerült, de Morris azt mondta, hogy sokat tanult azóta, hogy találkozott Jamesszel a 2016-os PO-ban, még a Detroit Pistons játékosaként. Idősebb, tapasztaltabb lett, és úgy gondolja, hogy Kawhi Leonardot leszámítva ő a legjobb védő LeBron ellen. Azt is hozzátette, hogy sosem törte meg az, ha az ellenfél bedobálta a helyzeteit, márpedig szerinte James megtörte a Toronto Raptorst az előző körben.

LeBrontól még pénteken kérdezték, hogy visszatekintett-e az elmúlt évekre és arra, hogy ha a Cleveland Cavaliers legyőzi a Bostont, akkor sorozatban nyolcadik döntőjét játssza. James azt válaszolta, hogy nem gondolt ebbe bele, azt viszont tudja, hogy ez zsinórban a nyolcadik konferencia döntője, és ha továbbjut, akkor megint a bajnoki címért játszhat, ezt pedig nem veszi készpénznek. Mindenki arról álmodik, hogy nagy meccseken játszhat az NBA-ben. Amikor bekerült a ligába, akkor is csak az volt a célja, hogy ilyen téttel bíró összecsapásokat vívhasson, hogy olyan nagy játékossá váljon, amilyen naggyá csak tud, illetve hogy emlékezzenek rá. Úgy érzi, sikerült is elérnie ezt, és próbál minél több mindent hozzátenni, ameddig tud.

Maradjunk még a Celticsnél és a sérüléseknél. Danny Ainge GM egy rádióinterjúban elmondta, hogy a csapat úgy készül, hogy Shane Larkin a teljes Cavs elleni sorozatot kihagyja vállsérülése miatt, de reménykednek benne, hogy a párharc későbbi szakaszában pályára léphet az irányító

A szezon legelső mérkőzésén pont az ohióiak ellen megsérülő Gordon Hayward blogjában azt írta, hogy nagyon jól van, és örömmel jelentheti, hogy újra sportolónak érzi magát. Az elmúlt heteket Indianapolisban töltötte, és sokat lépett előre a rehabban. Minden nap 9:30-kor hagyja el a hotelt, amiben lakik, és este 6-ig vissza sem tér - sokat fut, fizikoterápiára jár, és több órát edzhet naponta pályán is. Minden nap egész nap tréningezik, és egyértelműen úgy halad a felépülése, ahogyan azt tervezték, jó állapotban van. Brad Stevens vezetőedző elmondta, hogy a Cavs elleni első meccs előtt ott velük Hayward is, ami nagyon jó érzés volt. Javul is játékosa állapota, de továbbra is arra koncentrálnak, hogyan tudják magukból kihozni a maximumot Hayward és Kyrie Irving nélkül.

A Clevelandnél George Hill nem vett részt a tegnapi edzésen, de igazoltan volt távol, miután átvette diplomáját és beszédet is mondott az Indiana University - Purdue University Indianapolis nevű egyetemen. 

A másik főcsoportdöntőhöz kapcsolódik, hogy Andre Iguodalát arról kérdezték, mennyire volt közel ahhoz a nyáron, hogy a Houston Rocketshez igazoljon. A Golden State Warriors swingmanje azt válaszolta egy mosollyal az arcán, hogy semmi ilyesmire nem emlékszik tavaly nyárról. Nem nagyon akar belemenni ebbe a témába, mert rögtön nagy sztorit csinálnának belőle, és valaki nagyon megszedné magát az ő kárára.

Térjünk vissza kicsit a cikk elején közvetve megemlített Raptorshoz. Egyrészt Michael Grange (Sportsnet) értesülései szerint sem Jeff Van Gundy, sem Stan Van Gundy, sem Mark Jackson nincsenek a jelöltek között a vezetőedzői posztra - mint ismert, Mike Budenholzer, illetve két jelenlegi segédedző, Rex Kalamian és Nick Nurse ott vannak a kanadaiak listáján.

Másrészt az is a Torontóhoz tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) saját podcastjében elmondta, hogy a kanadaiak a 2013-as drafton Giannis Antetokounmpót akarták kiválasztani, és volt is egy lebeszélt cseréjük az Oklahoma City Thunderrel - amennyiben az OKC a 12. helyen nem tudta volna kihúzni Steven Adamst, belement volna a cserébe, a Raptors pedig azzal a pickkel a görögöt választotta volna ki. Wojnarowski elmondása szerint az akkor felvett Masai Ujiri rebuildbe kezdett volna, de mivel nem tudtak kiválasztani egy új, nagy tehetséget, így inkább Kyle Lowry és DeMar DeRozan körül foltozgatták a csapatot.

A végére pedig a New York Knicks vezetőedzője, David Fizdale maradt, aki Jalen Rose-nak és Michelle Beadle-nek (mindketten ESPN) azt mondta, hogy az ideális szabadügynök igazolás "hosszú" és keményen odateszi magát, de az a legfontosabb, hogy bírja a nyomást, nem akar puhány fickókat maga körül. Fizdale szerint el kell érniük, hogy az ellenfelek ne szeressenek a Madison Square Gardenbe járni, és feszélyezve érezzék magukat a Gardenben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus