Hírmorzsák 2018-05-14 (09:45)

A Sixers LeBron Jamesre, Kawhi Leonardra és Paul George-ra is rámozdul a nyáron - a Philly tulajának nincs gondja a luxusadó kifizetésével. A Minnesota megtartaná Derrick Rose-t - Tyus Jones lehet ennek az áldozata. Brad Stevens szerint jobban kell játszaniuk a második meccsen. LeBron nem aggódik a 0-1-es hátrány ellenére sem. Marcus Morris szerint csapatmunka volt James megállítása - LeBron a Celtics taktikáját és kommunikációját dicsérte, de szerinte sokkal jobb lesz a Cleveland a következő meccsekre. George Hill szerint mindenki megértette a Cavsnél, hogy mekkora dolog volt, hogy lediplomázott. Kobe Bryant sokkal jobban érzi magát visszavonulása után, mint arról álmodott - belájkolt egy tweetet, miszerint képzettebb, mint LeBron.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint a Philadelphia Sixers LeBron James mellett Kawhi Leonard és Paul George megszerzését is kitűzte célul a nyárra - James és George szabadügynökök, Leonardnak viszont még egy éve van a San Antonio Spursnél, érte cserélni kell. A csapat többségi tulajdonosa, Josh Harris azt nyilatkozta, hogy elég magasra került a mérce azzal kapcsolatban, hogy kit szeretnének megszerezni, de arra a kevés játékosra, akiket kinéznek maguknak, nagyon komolyan rá fognak menni. Azt is hozzátette, hogy sokan kérdezik tőle, hogy mi lesz a luxusadóval, de ő mindig is azt válaszolta, ezekre a kérdésekre, hogy semmi problémája nincs azzal, ha költeni kell jó játékosokért.

Jon Krawczynski (The Associated Press) információi szerint a Minnesota Timberwolves szeretné megtartani Derrick Rose-t - a hírek szerint az érdeklődés kölcsönös, Rose is szívesen maradna Tom Thibodeau-éknál. Kicsit sok lenne viszont így a hátvéd és az irányító, és Krawczynski úgy tudja, hogy nem lenne nagy meglepetés, ha Tyus Jonestól válna meg a klub csere útján azért, hogy legyen helye Rose-nak az aktív rotációban.

Térjünk át a keleti döntőre, amely tegnap este a Boston Celtics 108-83-as győzelmével indult a Cleveland Cavaliers ellen. A Celtics vezetőedzője, Brad Stevens az összecsapás után azt mondta, hogy szerinte a csapaton belül mindenki tudja, mekkora ütésre számíthatnak a Cavstől a második mérkőzésen, ezért mindenképpen jobban kell játszaniuk az első találkozón mutatottnál. A Cleveland rengeteg üres dobóhelyzetet is elpuskázott, ezért a tréner úgy gondolja, jobban kell majd védekezniük, ezt Terry Rozier is elárulta a mérkőzést követően.

A Cavs ikonja, LeBron James azt mondta, hogy jelenleg egyáltalán nem aggódik - nem járt egyetemre, de ez nem a March Madness, itt a párharc során folyamatosan javulhat az ember, és rájöhet, hogyan tud jobb lenni. Állt már 0-1-gyel és 0-2-vel is, volt már hátrányban korábban is a rájátszásai során, de abszolút nem aggódik, hiába játszott pocsékul a 7 eladott labdáját és azt tekintve, hogy milyen gyenge hatékonysággal dobott. Ugyanolyan magabiztos most, 0-1-nél, mint a sorozat előtt, mikor 0-0 volt az állás. Van lehetőségük fejlődni, és kedden kiderül, sikerül-e ezt megtenniük. Az ohióiak 1/12-vel dobták az üres triplákat, amiről LeBron azt mondta, hogy ugyanezeket a helyzeteket el fogják vállalni a továbbiakban is - négy éve, mióta visszatért a Cavshez, a csapat fontos része a tripladobás, úgyhogy amíg jól jár a labda, és ritmusból tudnak dobni, addig ez a játékuk része marad. JR Smith azért nem feltétlenül értett ezzel egyet - a dobóhátvéd szerint egy kicsit többet kellene támadniuk a gyűrűt, mert most gyakorlatilag a triplákon állnak vagy buknak a meccseik.

Arról tegnap délelőtt írtunk már, hogy Marcus Morris azt nyilatkozta, hogy Kawhi Leonardot leszámítva ő a legjobb védő Jamesre. Az első mérkőzést követő sajtótájékoztatón Morris azt mondta, hogy csapatmunka volt LeBron lassítása, nem csak az ő érdeme - mindenki kivette a részét a James elleni védekezésből. Morris szerint LeBron a legjobb játékos, úgyhogy több játékos, sőt, egy egész csapat szükséges az egész mérkőzés során a megállításához, és ez most sikerült nekik. Versenyző típusnak tartja magát, és Jamest tartja a legjobbnak, úgyhogy egy nap majd mesélhet a gyerekeinek arról, hogy LeBronon védekezett - nagyon tetszett neki ez a kihívás, de ahogy már mondta, csapatmunka volt James megállítása. Maga LeBron dicsérte a Celticset, szerinte nagyon jó taktikával jöttek ki az első meccsre. Morris fogta alapvetően, de kiválóan kommunikáltak az egész összecsapás során, mindig tudták hol van ő és hol vannak a csapattársai. Brad Stevens és a Boston szakmai stábja elképesztő munkát végzett, de a videózáson kielemezhetik, hogyan érte el ellenfelük, hogy ennyire ne találjon ritmust, úgyhogy a második meccsen jóval jobbak lesznek.

Arról is volt szó tegnap délelőtt, hogy George Hill a diplomaosztóján volt szombaton. A Cleveland játékmestere szerint minden csapattársa mondta neki, hogy mekkora dolog az, hogy lediplomázott - igen, a keleti konferencia döntőjében vannak, de mind megértették ennek a jelentőségét. Hill szerint nagy dolog az egyetemen lediplomázni, és a többiek engedték, hogy kiélvezze ezt a napot. Az irányító úgy gondolja, nem az a lényeg, hogy mennyi időbe telt, mire kijárta az egyetemet, hanem az a fontos, hogy elvégezte. Rendkívül nehéz dolga volt, rengeteg tesztet kell az év vége felé kitöltenie, és rá kellett jönnie, hogy hogyan tudja összeegyeztetni az edzéseket a tanulással, viszont mindenképpen meg akarta csinálni, mert sokáig halogatta ezt. Hill egy amatőr csapatot is edz, és azt mondta, hogy nagyon fontos neki a tanulás - elég nehéz lett volna hitelesen azt mondania a gyerekeknek, hogy fontos, hogy valaki jó eredményeket érjen el az iskolában, és hogy egyetemre menjen, hogy megkönnyítse az életét, ha ő maga nem végezte el.

A Los Angeles Lakers visszavonult ikonja, Kobe Bryant a FOX Sports Radio adásában azt nyilatkozta, hogy jobb a visszavonulása utáni élet, mint arra számított vagy mint amiről álmodott. Nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy talált egy dolgot, amit még a kosárlabdánál is jobban szeret. Ugyanazon a folyamaton kell végigmenni - rengeteget kell dolgozni, oda kell figyelni minden részletre, korán kell kelni, és későn kell feküdni. Meg kell találni a megfelelő embereket, akik ugyanolyan szenvedéllyel és megszállottsággal végzik a munkát. Ha ez megvan, és valaki ilyen emberekkel tud együtt dolgozni, akkor a végeredmény is nagyszerű lesz, és jelenleg minden percét élvezi az életnek.

És a végére is Kobe maradt egy bulvárhírrel: twitteren belájkolt egy véleményt, miszerint aki valaha kosarazott, az tudja, hogy Bryant képzettebb, mint LeBron.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus