Hírmorzsák 2018-05-14 (21:30)

Brad Stevens szerint Al Horford a Celtics alappillére - Kevin Love dicsérte ellenfelét. A második meccsen már Tristan Thompson kezdhet centerben a Cavsnél. Thompson szerint LeBrontól általában legendás meccsek jönnek az olyanok után, mint az első találkozó. Mike Budenholzer a legesélyesebb a Raptorsnál és a Bucksnál is a vezetőedzői posztra. Jerry West mesélt Blake Griffin elcseréléséről és a Warriors elhagyásáról - szerinte a Clippers megrekedt a csere előtt, és élete legnehezebb döntése volt otthagyni az oaklandieket. Pat McCaw már pályán edz. Adam Silver halálos fenyegetést kapott.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Mike Budenholzer a legesélyesebb jelölt a Milwaukee Bucksnál és a Toronto Raptorsnál is.

A Boston Celtics centere, Al Horford 20 ponttal, 4 pattanóval, 6 gólpasszal és 2 blokkal nyitotta a Cleveland Cavaliers elleni párharcot az első találkozón. Brad Stevens vezetőedző azt nyilatkozta Horfordról, hogy ő a csapat alappillére, nagy mértékben támaszkodnak rá. A Cavs magasembere, Kevin Love azt mondta, hogy Horford rendkívül magas szinten játszik, ő az ász jelenleg a Boston paklijában.

Ugyancsak a Boston-Cleveland párharchoz kapcsolódik, hogy Tyronn Lue elmondása szerint a második találkozón már Tristan Thompson kezdhet centerben Horforddal ellen - Horfordnak a korábbiakban komoly problémái voltak Thompson fizikalitásával és mozgékonyságával, ami a pattanózásban mutatkozott meg leginkább.

A Cavs ikonjának, LeBron Jamesnek nem volt túl jó meccse a Celtics elleni első összecsapás, de az előbb említett Thompson a riportereknek azt mondta, hogy amikor ilyen meccse van Jamesnek, utána általában legendás teljesítmények jönnek tőle a következő találkozón.

A Los Angeles Clippers tanácsadója, Jerry West Marc Steinnel (New York Times) beszélgetett több dologról is. West elmondása szerint senki nem szereti elcserélni a játékosát, főleg nem olyas valakit, mint Blake Griffin - nagyon nehéz döntést kellett meghozniuk, főleg Steve Ballmernek, aki nagyon kedvelte az erőcsatárt, viszont a franchise meg volt rekedve, nem haladt semerre. West szerint tudniuk kell pontosan, hogy milyen messze vannak a céljuktól, és hogy hogyan juthatnak el odáig.

West egy másik témát is érintett, méghozzá a Golden State Warriors elhagyását. A "logo" azt mondta, hogy az volt élete legnehezebb dolga, hogy otthagyja a Warriorst. Nem akart menni, de úgy érezte, hogy már nem annyira értékes a franchise számára, ettől függetlenül senki felé nincsenek negatív érzései az oaklandi klubnál. Nem úgy végződött az a kaland, ahogyan szerette volna, de számára ez a tökéletes pozíció -kíváncsiak a véleményére, ő pedig megosztja azt.

Ha már a Warriors, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Pat McCaw már pályán edz, a Houston Rockets elleni nyugati döntő első mérkőzése előtt egy teljes tréninget elvégzett, és bár még nem térhet vissza, jó esély van rá, hogy ebben a rájátszásban még láthatjuk a pályán - mint ismert, Vince Carter jóvoltából hatalmasat esett az alapszakasz végén, a háta és a gerince sérült meg.

A végére pedig egy 27 éves férfi, David Pyant maradt, aki levelet küldött a liga irodájába, és halálosan megfenyegette Adam Silver komisszárt. Pyant azt írta, hogy ha Silver nem hagyja őt játszani, akkor meg fogja ölni - a New York Post információi szerint 13-szor tartóztatták már le Pyantet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus