Hírmorzsák 2018-05-22 (13:15)

Andre Iguodala valószínűleg nem játszik ma este (térd). Alvin Gentry szerint nincs olyan ember a Pelicansnél, aki ne akarná, hogy Cousins maradjon a csapatnál. Steve Kerr szerint idén változott a kapcsolata Draymond Greennel, hagynia kell, hogy játékosa önmaga lehessen. D'Antoni szerint a negyedik meccsen minden nyomás a Golden State-en van. A Spurs továbbra is reménykedik abban, hogy helyrehozhatják a kapcsolatukat Kawhi Leonarddal. Melvin Hunt lesz Lloyd Pierce segédje az Atlantánál. Seattle felújított csarnoka továbbra sem felel meg az NBA szabványnak?

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy nincs egyetlen ember sem a csapatban vagy annak a környékén, aki ne szeretné, ha a DeMarcus Cousins visszatérne a gárdához, hosszútávon is maradna a klub kötelékében. Gentry a Saints Hall of Fame Classicon azt mondta, hogy nem akar a szabadügynökpiacról beszélni, de a lényeg az, hogy meg akarják tartani a centert. A tréner azt is hozzátette, hogy ha van olyan ember, aki szerint egy 25 pontot, 13 pattanót és 5 gólpasszt átlagoló játékos nélkül jobb egy csapat, az nem nagyon érti, mi kell a sikerhez. Sok mindenen múlik egy szabadügynök döntése, de nincs olyan ember a klubban, aki ne szeretné megtartani Cousinst.

A Golden State Warriors swingmanjének, Andre Iguodalának kérdéses a játéka ma éjszaka, a Houston Rockets elleni negyedik meccsen, mert fáj a térde - valószínűbb, hogy nem lép pályára, mint az, hogy igen. Ha Iguodala nem tud játszani, akkor Anthony Slater (The Ahtletic) információi szerint Kevon Looney kezd helyette, és Nick Young is több lehetőséget kap. Annyi biztos, hogy a röntgen negatív lett - akkor sérült meg AI2, amikor a harmadik mérkőzés harmadik negyedében James Harden nekiesett a lábának.

A Houston vezetőedzője, Mike D'Antoni azt nyilatkozta, hogy a negyedik találkozón minden nyomás a Golden State-en van, az oaklandieknek kell mindenképpen megnyerniük a negyedik mérkőzést. D'Antoni szerint kijavítható hibákat kell javítaniuk, de átéltek már mindent a játékosai, profik, tudják, mit kell tenniük, aztán majd ma este kiderül, hogy sikerül-e ezt a gyakorlatba is átültetniük a pályán.

Térjünk vissza a Warriorshöz: a gárda trénere, Steve Kerr az előző négy évben rendszeresen balhézott Draymond Greennel, idén azonban másképp áll kettejük kapcsolatához. Kerr Marcus Thompson II-nek (The Athletic) elmondta, hogy túlvannak már ezen, és nagyjából most értik meg teljesen egymást. Hagynia kell, hogy Green önmaga legyen, és ez működik - muszáj elengednie a pórázt, hogy fel tudjon pörögni játékosa, és elvállalhasson pár dobást. A tréner szerint azért nincs ezzel gond, mert Green nyerő típus, de ehhez egy bizonyos szintre el kell jutnia érzelmileg, ő pedig nem kaphatja fel a vizet néhány megnyilvánulása után. Voltak olyan esték, amikor rossz dobásokat vállalt el Green, de később javítani tudta ezeket - el kell ezt fogadni, és emlékeztetnie kell magát arra, hogy a rájátszásban az igazi Draymondot kapják majd.

Tom Osborn (San Antonio Express-News) forrásai szerint a San Antonio Spurs továbbra is reménykedik abban, hogy helyre tudják hozni a kapcsolatukat Kawhi Leonarddal - ha ez megtörténik, akkor beajánlják neki a szupermaxot, ami 5 évre 219 millió dollárt jelentene a kiscsatár számára. Ha mégsem sikerül ez, akkor felmérik a terepet a piacon.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint az Atlanta Hawksnál Lloyd Pierce vezetőedző egyik segédedzője Melvin Hunt lesz - Hunt a Dallas Mavericks kötelékében volt 2015 óta, előtte a Denver Nuggetsnél ideiglenes vezetőedzőként is tevékenykedett, de megfordult a Houston Rocketsnél, a Los Angeles Lakersnél és a Cleveland Cavaliersnél is.

A végére pedig Seattle maradt - a város a KeyArena felújítását végzi, hogy NHL és NBA csapat otthona is lehessen a csarnok, Brian Windhorst (ESPN) azonban azt mondta, hogy a felújított aréna sem igazán felel meg annak a sztenderdnek, amelyet az NBA előír.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus