Hírmorzsák 2018-05-28 (11:30)

Chris Paul esetében nagyobb az esély arra, hogy nem játszik a Golden State elleni hetedik mérkőzésen, mint arra, hogy igen. A Warriors úgy készül, hogy Iguodala sem lesz a hetedik meccsen. Steve Kerr szerint az ötödik meccsen volt egy áttörés a támadójátékukban. LeBron szerint Tatum a sikerre és a sztárságra van "felépítve". Marcus Smart szerint nem sok olyan játékos van a ligában, mint ő, többet ér évi 12-14 millió dollárnál. Chris Jent marad Atlantában. Egy újabb "kis színes" történet a Mavs utóbbi éveiből.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Houston Rockets irányítója, Chris Paul valószínűleg nem játszik a Golden State Warriors elleni hetedik mérkőzésen sem - mint ismert, a combhajlítója az ötödik meccs végjátékában húzódott meg. Egyelőre semmi nem biztos Paul játékával kapcsolatban, de nagyobb az esély arra, hogy nem léphet pályára, mint arra, hogy igen - mindent megtesz annak érdekében, hogy mégis ott legyen a pályán a többiekkel. Mike D'Antoni egyébként azt mondta, hogy úgy készülnek, hogy Paul visszatérése egy hatalmas bónusz lenne.

A túloldalon Steve Kerr Andre Iguodalával kapcsolatban mondta el majdnem ugyanezt - ők úgy állnak a meccshez, hogy nem lesz bevethető a kiscsatár, de állapota day-to-day. Egy csontzúzódásról van szó, aminél nem lehet tudni, mikor jön rendbe.

Kerr arról is beszélt, hogy úgy érezte, az ötödik találkozón ráéreztek valamire - nem igazán akarja részletezni, de támadásban volt több változás is, ami áttörést jelentett. Amit nem igazán látott előre, az a pocsék védekezésük volt a mérkőzés elején - Trevor Arizának engedtek tiszta dobást, és hibázott ő is, mikor bekiabált valamit David Westnek, játékosa rá figyelt, közben meg James Harden dobott egy hármast. Az elején gyengén teljesítettek a játékosok és a stáb is, de visszaküzdötték magukat 10 pontra a félidőre, az pedig nekik semmi - a harmadik negyed elején egy 8-0-val rögtön vissza is jöttek a meccsbe.

Kerr azt is elmondta, hogy az egész sorozatban keresték önmagukat, mert a Rockets rendkívül jól védekezett - minden poszton megvannak méretben és súlyban is, mindent elváltanak, nagyszerű keretük van, és nehéz ellenük úgy járatni a labdát, mint mások ellen. Többet kell mozogniuk, és máshogy kell a Kevin Durant-féle egy-egyeket a játékba integrálniuk a mismatchek ellen - ebben sokat javultak érzése szerint.

Ma hajnalban kiesett a Boston Celtics a Cleveland Cavaliers elleni hetedik mérkőzésen. Az összecsapás után Marcus Smart azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, többet ér évi 12-14 millió dollárnál azok miatt a dolgok miatt, amiket a pályán letesz a parkettára, de nem jelennek meg a statisztikában - a nyáron korlátozott szabadügynök lesz. Smart azt mondta, hogy ilyen játékosokat nem találni, mint ő - mindig minden mérkőzésen 100%-ot ad ki magából, és visszakérdezett, hogy ezt hány másik játékos teszi meg még mellette.

LeBron James a Boston újoncát, Jayson Tatumot dicsérte - minden tetszik neki Tatummal kapcsolatban, a viselkedése, a játéka, minden, és úgy érzi, Tatum pontosan arra lett "felépítve", hogy sztár legyen, és hogy sikeres legyen a pályán és azon kívül is.

Az Atlanta Hawks megtartja Chris Jentet segédedzőnek, hiába volt váltás a vezetőedző személyében - Jent tavaly nyáron érkezett a klubhoz, és Lloyd Pierce szakmai stábjában is helye lesz.

A végére pedig a Dallas Mavericks maradt - Brandon George és Eddie Sefko (Dallas Morning News) értesülései szerint Chris Hyde, akit Pants DJ-ként ismertek a franchise-nál, évekig pornóképeket nézegetett az irodában, és simogatta magát "öv alatt", másoknak is mutatott intim fotókat, és egyszer egy használt óvszert is leejtett a földre. A dologban az az érdekes, hogy Mark Cuban tulajdonos saját bevallása szerint nagyon kevés dologról tudott azzal kapcsolatban, hogy a Mavsnél mennyire ellenséges volt a munkakörnyezet, de Sneedék információi szerint Cuban többször is figyelmezetette Hyde-ot, hogy fejezze be ezt a fajta viselkedést, különben kirúgja - ez utóbbira 2014-ben került sor. Többen azért sem szóltak Hyde viselkedése miatt, mert már tudták, hogy tudnak róla a felettesei is, és úgy gondolták, hogy ez elfogadott, hiszen szankciókat jó ideig nem alkalmaztak vele szemben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus