Hírmorzsák 2018-05-29 (12:15)

Eric Gordon szerint ha Chris Paul játszhat, ők jutnak a döntőbe. Steph Curry nem tudja, miért ilyen jók a harmadik negyedei - nagy kihívás volt nekik a Rockets. Iguodala valószínűleg még a döntő első meccsén sem játszhat. Danny Ainge poénosra vette a figurát, mikor Kyrie Irving távollétéről kérdezték - az irányító ott akart lenni a Cavs elleni hetedik meccsen. Gordon Hayward a nyáron teljes értékű edzésmunkát végezhet már. 

 

A Houston Rockets ma hajnalban kiesett, miután a hetedik mérkőzésen kikapott a címvédő Golden State Warriorstól. A találkozó után a Houston dobóhátvédje, Eric Gordon azt nyilatkozta, hogy rossz érzés ez így, mert megnyerhették volna a párharcot, amennyiben egy irányítóval többjük van. Gordon úgy érzi, hogy ha Chris Paul bevethető lett volna, játszhatott volna, akkor a Warriors helyett ők léphetnének pályára csütörtökön, a Cleveland Cavaliers ellen.

A Warriors vezére, Steph Curry a ma hajnali 27 pontjából 14-et megint a harmadik negyedben szerzett. A találkozó után azt mondta Curry, hogy nem tudja, miért a térfélcsere után jön ki így neki a lépés - próbál folyamatosan jó lenni, mindig ugyanolyan teljesítményt hozni, de nagyon jó dolognak tartja, hogy a harmadik negyedeket így meg tudja nyomni ő is és a csapat is. Arról is beszélt a játékmester, hogy nem voltak még ilyen helyzetben korábban, hiszen az ötödik mérkőzés után úgy hagyták el a csarnokot, hogy nem náluk volt a pályaelőny, és így kellett megnyerniük az utolsó két összecsapást. Curry szerint az idei évük megmutatja, milyen nehéz a döntőbe kerülni. Ebben a sorozatban Ariza, Tucker, Harden, Paul és a többiek elérték azt, hogy mindent kiadjanak magukból, teljesen új kihívást állítottak eléjük. A következő körben LeBron James jön, az meg majd kiderül, hogy mire lesznek jók ellene.

Szintén a Golden State-hez tartozik, hogy Andre Iguodala játéka még a Cavs elleni döntő első meccsére is kérdéses, és valószínűbb, hogy nem léphet pályára, mint az, hogy igen. A swingman nemrég kért egy második szakvéleményt is a térdéről, mert még mindig nem tudni pontosan, mi is a probléma.

Tegnap este volt arról szó, hogy a Boston Celtics irányítója, Kyrie Irving nem volt ott a Cavaliers elleni keleti döntő hetedik meccsén. Danny Ainge GM azt nyilatkozta, hogy orrsövényferdülés miatt műtötték a játékmestert, úgyhogy valószínűleg nem akarta, hogy így lássák - azt is hozzátette a szakvezető némi humorral, hogy Irving jóképű gyerek, nem akarta tönkre tenni a filmes karrierjét. Irving ügynöke, Jeff Wechsler Jackie MacMullennek (ESPN) azt mondta, hogy a játékos ott akart lenni a meccsen, de nem repülhetett a műtét miatt - ez a problémája, ami miatt most kés alá feküdt, még annak az arccsonttörésnek a következménye volt, amit novemberben szenvedett el Irving.

Ainge beszélt a Celtics másik sérült sztárjáról, Gordon Haywardról is. A szakvezető elmondása szerint Hayward jól van, egyre jobb állapotba kerül, és most már 1-1-ezik is pályán. Tovább folyik majd a rehabja, és a következő pár hónapban teljes értékű edzést is végezhet már, a nyáron tehát elkezdheti a rendes tréningeket is. Ainge szerint nem nagyon értheti senki, min ment keresztül Hayward és Irving, hogy a pályán kívülről kellett végignézniük a PO-ot és azt, hogy kiesnek a főcsoportdöntő hetedik találkozóján. Ő soha nem volt ilyen helyzetben, mint Hayward, de egész évben látszódott a szemén, hogy nagyon fáj neki, hogy nem segítheti a többieket, főleg miután ilyen sokáig jutottak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus