Hírmorzsák 2018-06-27 (20:50)

A Lakers egyre nagyobb nyomást érez, hogy megszerezze Kawhi Leonardot LeBron James leigazolása érdekében - első körös pickért is akarnak cserélni. A Cavs Chris Paulnak vagy/és Paul George-nak takarítaná ki a sapka alatti helyét. Jabari Parker, Aaron Gordon és Mario Hezonja a Kings kiszemeltjei. A Mavs lemondhat Dirk Nowitzki 5 millió dolláros csapatopciójáról, Doug McDermott QO-ját már visszavonták a texasiak. Jusuf Nurkic megkapta a QO-t a Portlandtől. Enes Kanter továbbra sem döntött játékosopciójáról, öt csapat is érdeklődhet iránta, ha a szabadügynök lesz. Steph Curry ügynöksége mindent megpróbált, hogy az irányító 2009-ben a Knickshez kerüljön, ne a Golden State-hez.

Adrian Wojnarowski, Brian Windhorst és Ramona Shelburne (mindhárman ESPN) jelentették, hogy a Los Angeles Lakers egyre nagyobb nyomást érez magán, hogy cseréljen Kawhi Leonardért, mert LeBron James hezitál, hogy elsőként kötelezze el magát a klubhoz - ha ott van Leonard, akkor nagyobb az esély a leigazolására. Arra egyre nagyobb a sansz, hogy Paul George marad Oklahoma City-ben, így Leonard az egyetlen olyan reálisan elérhető sztár, aki igazán vonzó lehet LeBron számára. A három újságíró spekulációja szerint Brandon Ingram, Josh Hart, Kyle Kuzma, a korlátozott szabadügynök Julius Randle, illetve későbbi első körös pickek mehetnek a San Antonio Spurshöz a kiscsatárért, illetve ezeknek valamilyen kombinációja. Még az is elképzelhető, hogy átvesz egy hosszabb szerződést is a Lakers, amely egyébként szeretne külön is későbbi első körös draftjogot szerezni úgy, hogy fizetést vesz át, mert úgy érzi a klub, hogy ez segíthetne Leonard megszerzésében.

Szintén ide kapcsolható, hogy közben a Cleveland Cavaliers megpróbál takarítani sapka alatti helyet - a három előbb említett újságíró úgy tudja, hogy Chris Pault vagy Paul George-ot akarja megszerezni az ohiói együttes, hogy így bírja maradásra Jamest, de egyelőre nagyon képlékeny, hogy hol tartanak ezek a folyamatok, egyáltalán mennyi realitása van ennek.

James Ham (NBC Sports Bay Area) információi szerint a Sacramento Kings Jabari Parker, Aaron Gordon és Mario Hezonja iránt is érdeklődik a szabadügynökök közül.

Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a Dallas Mavericks lemondhat Dirk Nowitzki 5 millió dolláros csapatopciójáról, így több sapka alatti helye lenne a texasiaknak igazolni. A német ikon ebben az esetben is marad a Mavsnél, de a 4.4 milliós room MLE-ből is vissza tudják igazolni, ha már elköltötték a sapka alatti helyüket. Ennek érdekében egyébként vissza is vonták Doug McDermott QO-ját, aki így egyrészt nem lesz RFA, korlátozások nélkül írhat alá bárhova, másrészt a nagyjából 10 millió dolláros capholdja kikerül a Dallas sapkája alól. Wojnarowski meg is írta, hogy akár 26 millió dollárnyi helye is lehet a Mavericksnek, és ott lehetnek a DeAndre Jordan, DeMarcus Cousins, Julius Randle, Clint Capela és Aaron Gordon iránt érdeklődők között.

Ugyanez a témakör: a Portland TrailBlazers megadta a QO-t Jusuf Nurkicnak, aki így korlátozott szabadügynök lesz július elsejétől.

A New York Knicks centere, Enes Kanter továbbra sem döntött arról, hogy lemond-e 18.6 millió dolláros játékosopciójáról, vagy lehívja azt - Marc Berman (New York Post) értesülései szerint sokan úgy gondolják, az utóbbi lenne az okosabb döntés, mert jövő nyáron több csapatnak lesz komolyabb sapka alatti helye igazolni. Ha mégis kilép idén nyáron Kanter, akkor állítólag 5 együttes is érdeklődik az iránt, hogy leszerződtesse.

A végére pedig a Golden State Warriors volt segéd GM-je, az Atlanta Hawks jelenlegi általános igazgatója, Travis Schlenk maradt, aki Drew Shillernek (NBC Bay Area) elmondta, hogy a 2009-es drafton Steph Curry ügynöksége nagyon nem akarta, hogy az oaklandiek kiválasszák az irányítót - kapott egy sms-t az ügynökség egyik emberétől, aki lényegében könyörgött, hogy ne Curryt húzzák, hogy a New York Knicks a nyolcadik pozícióban ledraftolhassa. Schlenk visszaírt, hogy márpedig őt fogják húzni, mert tudták, mennyire jó embert és kiváló shootert kapnak egy nagyszerű családból. Az volt a kérdés, hogy képes lesz-e NBA szinten védekezni, hogy irányító-e, hogy elég erős-e, illetve hogy bírja-e majd az NBA fizikalitását. Schlenk hozzátette, hogy azóta nyilvánvalóan bizonyított már Curry, hogy könnyedén megugrotta a szintet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus