Hírmorzsák 2018-07-15 (22:45)

A Minnesota tulajdonosa nem akar lemondani Andrew Wigginsről, legalábbis egyelőre még nem. Gar Forman szerint a Bullsnál végig tudták, hogy meg fogják tartani Zach LaVine-t. Shabazz Napier a Brooklyn Netsnél. Danny Ainge szerint sok keleti csapatot alábecsülnek - nem a konferencia megnyerése, hanem a bajnoki címek érdeklik. Jaylen Brown kifejezetten azt akarta, hogy LeBron James maradjon a főcsoportban, hogy ők taszíthassák le a keleti trónról. Collin Sexton szerint az egyetemen nagyon jó vezért faragtak belőle - csak a saját játékát akarja játszani, de tudja, hogy nagyok az elvárások vele szemben. Elhunyt Len Chappell.

Két szerződtetés volt az este és a hajnal folyamán. Egyrészt Shabazz Napier 2 évre aláírt a Brooklyn Netshez, ebből a második év csapatopciós - Spencer Dinwiddie, D'Angelo Russell és Joe Harris mellett lesz a hátvédrotációban. Másrészt a Utah Jazz two-way megállapodásban egyezett meg Naz Mitrou-Longgal, aki az előző idényben a G-Ligás együttesnél kosarazott. A Boston Celtics közben azt tervezi, hogy kiteszi keretéből a two-way szerződésen lévő Kadeem Allent - a tavalyi draft második körében választották ki, de egy másik játékos érkezik two-way megállapodással a gárdához.

A Bostonhoz több hír is tartozik. Egyrészt Danny Ainge GM azt mondta, hogy őt nem nagyon érdekli, hogy könnyebben lehetnek keleti konferenciagyőztesek így, hogy LeBron James nyugatra szerződött. Ainge azt mondta, hogy őt egyáltalán nem érdekli a főcsoport megnyerése, ő aranygyűrűt akar szerezni, csak a bajnoki címek érdeklik a franchise-t. A szakvezető úgy gondolja, hogy sok jó keleti csapat van, amelyeket lebecsülnek - a Milwaukee Bucksot és a Washington Wizardsot emelte ki, mint akik fejlődésben lévő gárdák, a Toronto Raptors pedig megnyerte a keleti konferenciát, így Ainge szerint fantasztikus gárdát alkotnak.

Másrészt Jaylen Brown hozzátette, hogy ő bizony azt akarta, hogy James maradjon keleten, mert azt szerette volna, ha a Celtics lesz az a csapat, amely 8 év után először kiejti LeBront a rájátszásban a döntő előtt. Úgy érezte, hogy volt erre esélyük most is, de egy hajszállal lecsúsztak róla. Nagyon nem tetszik egyébként neki, hogy azt mondják, hogy James távozásával már a Boston a favorit keleten, mert úgy érezték, hogy bárhogyan is dönt LeBron, akkor is ők jutnak be a fináléba.

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor Darren Wolfson (1500 ESPN) podcastjében elmondta, hogy egy olyan fiatal játékosról, mint Andrew Wiggins, nem akar lemondani az ember, körülményektől függetlenül. Taylor szerint rengeteg olyan kosaras van, akiknek 3-4 évbe tellett, míg fejlődtek a tapasztalatuk és az önbizalmuk által - nem látja, hogy miért ne járhatna hasonló cipőben Wiggins is, hiszen természetes tehetsége van a játékhoz. Azt ő is hozzátette, hogy többet várt a kanadai kiscsatártól az előző idényben - Taylor úgy érzi, hogy idő kell ahhoz, hogy hozzászokjon valaki ahhoz, hogy Jimmy Butler mellett játszik, de Wiggins van olyan játékos, hogy ez sikerülni fog neki. Tudja a tulaj, hogy ez Wiggins célja is, úgyhogy majd most kiderül, milyen munkát végez a nyár során.

A Chicago Bulls GM-je, Gar Forman a theScore-nak azt nyilatkozta még a hét elején, hogy egyáltalán nem volt kérdés, hogy a csapat megtartja Zach LaVine-t, mindig tudták, hogy maradni fog náluk a dobóhátvéd - mivel a játékos korlátozott szabadügynök volt, így ez csak a csapaton múlott. Forman szerint hatalmas lehetőségek vannak még LaVine-ben, aki folyamatosan fejlődik, és mind a pályán mutatott játékával, mint a pályán kívül mutatott viselkedésével illik abba a kultúrába, amit a Bulls szeretne megteremteni.

A Cleveland Cavaliers újonc irányítója, Collin Sexton azt mondta a Sacramento Kings elleni nyári ligás győzelmet követően, hogy úgy érzi, az Alabama Egyetemen elég gyorsan vezért faragtak belőle, ami szerinte az NBA-re is átültethető - hozzátette, hogy persze ez egy másik gárda, ahol tapasztaltabbak a játékosok, és nagyobb egók vannak, mint az egyetemen. Nem akar túl sokat gondolkodni, csak szeretné önmagát adni a pályán, és úgy játszani, ahogyan az egyetemen - úgy érzi, azóta sokkal jobb lett. Sexton elmondása szerint azt is tudja, hogy elég nagyok az elvárások vele szemben.

A végére egy szomorú hír: a korábbi All-Star játékos, Len Chappell 77 esztendős korában elhunyt. A Wake Forest legendáját az 1962-es drafton a 4. helyen választották ki, és ő volt az Egyetem történetének első NBA All-Star játékosa, amikor 1964-ben a New York Knickstől beválasztották a gálára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus