Hírmorzsák 2018-07-28 (10:15)

Carmelo Anthony szerint nem volt jó fit számára az OKC - majd akkor fogadja el a hatodik ember szerepét, ha úgy érzi, készen áll erre. CJ McCollum kiosztotta Kevin Durantet - Durant erre is válaszolt, a médiát is elküldte melegebb éghajlatra, és az 1+1 éves szerződéséről is beszélt. A Pacers nem akart szupermaxot adni Paul George-nak. George szívesen tért volna vissza Los Angelesbe, de úgy érzi, jó helyre került a Thundernél. Új játékos Washingtonban, Orlandóban és Philadelphiában.

Voltak kisebb szerződtetések ma hajnalban is, kezdjük ezekkel. Az Orlando Magic Amile Jeffersonnak adott two-way kontraktust - tavaly a Minnesota Timberwolvesnál volt hasonló kondíciókkal. A Washington Wizards Chasson Randle-lel egyezett meg. A Philadelphia Sixers two-way megállapodást kötött Demetrius Jacksonnal. A Los Angeles Clippers hivatalosan is kitette CJ Williamset.

A nyáron az Atlanta Hawkshoz cserélt, a mérvadó hírforrások szerint a Houston Rocketshez igazoló Carmelo Anthony Jemele Hillnek (ESPN) azt mondta, hogy eredetileg nagyon ellene volt annak, hogy kivásárolják őt, mert az azt jelenti, hogy úgy tekintenek rá, mint akinek vége. Manapság azonban ez lett a normális a kosárlabdában: ha valami nem működik, akkor rögtön elcserélik vagy kivásárolják az embert, úgyhogy neki is meg kellett ezzel barátkoznia. Beszélt a családjával, akiknek azt mondta, hogy nem fog ebbe belemenni, és jó időbe telt, mire elfogadta, hogy akkor ez lesz a vége. Az Oklahoma City Thunderről annyit mondott, hogy egyszerűen nem volt jó fit semmilyen szempontból, és az is óriási gond volt, hogy egy óriási rohanás volt az egész éve. Az utolsó pillanatban érkezett a csapathoz a szezon előtt, és sokszor saját magának kellett rájönnie bizonyos dolgokra ahelyett, hogy lett volna mellette valaki a klubtól, ezért volt annyira kiegyensúlyozatlan a teljesítménye. Azt is elmondta Anthony, hogy szerinte a győzelem mindent felülír - ha nyernek, minden jó, ha veszítenek, akkor is lehet tudni előre, hogy mi következik. Kosarazhat, boldog, és nagyon várja már, hogy mi következik még számára.

Melo arról is beszélt Hillnek, hogy tudja, hogyan kell játszania ezt a játékot, régóta űzi, és akkor fogja elfogadni a hatodik ember szerepét, amikor úgy érzi, hogy készen áll erre - csak ő tudja, hogy mikor fog eljönni ez az idő. Nem fogja elfogadni ezt, ha úgy gondolja, hogy még mindig segítségére tud lenni egy csapatnak a kezdőből is. Akik számítanak, tudják, mire képes.

Melo tavalyi csapattársa, Paul George két hírrel került a középpontba. Egyrészt Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint az Indiana Pacers nem nagyon akarta felajánlani George-nak a szupermaxot - erre jogosult lett volna, ha All-NBA csapatba kerül (végül nem került), de még tavaly nyáron elcserélték inkább a Thunderhez.

George Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) arról is beszélt, hogy nagyon vonzó lehetőség volt számára, hogy hazatérjen Los Angelesbe - mint ismert, az Indiana úgy cserélte el, hogy kijelentette, hogy idén az aranysárga-lilákhoz igazol szabadügynökként, végül azonban nem is találkozott Magic Johnsonékkal. A játékos elmondása szerint nagyon jó helyre került, megszerette Oklahoma City-t, ezért úgy döntött, hogy egy kicsit hosszabb ideig marad. Mivel jó megérzései voltak a Thunderrel, nem akarta elhúzni a szabadügynökségét fölöslegesen, ezért döntött gyorsan a hosszabbítás mellett. A szezonjuk nem ért túl szépen véget, de úgy gondolja George, hogy ennél többet is hozzá tud tenni a játékhoz, és ha teljesen egészséges a keret, akkor sokkal jobban is szerepelhetnek. Az egész idény során próbálta végiggondolni a pozitívumokat és a negatívumokat, és végül úgy döntött, hogy a Thundernél jó esélye van nyerni.

George "elődje", a Golden State Warriors kétszeres döntő MVP-je, Kevin Durant idén nyáron megint 1+1 éves szerződést írt alá az oaklandi alakulattal, amiről annyit mondott Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports), hogy nem akar nagyon a jövőbe nézni, próbál rövidtávon gondolkodni. Számára ez az 1+1 éves konstrukció tökéletes, mert így minden szinten nyitottak a lehetőségei pénzügyileg és azt nézve is, hogy mit szeretne csinálni majd.

A Portland TrailBlazers dobóhátvédje, CJ McCollum beszólt Durantnek - McCollum a Barstool Sports tweetjére annyit válaszolt szerdán, hogy szerinte nagyon puhány lépés volt KD-től, hogy a Warriorshoz szerződött két éve. Hozzátette ugyan, hogy tiszteletben tartja, de ahhoz hasonlította, mint amikor valaki egy banda tagja, megveri őket egy másik banda, majd az illető elhagyja a tesókat amiatt a banda miatt. Durant akkor annyit válaszolt, hogy "tényleg ennyire keveset gondolsz rólam, CJ?", majd most kérdezték az esetről az amerikai válogatott edzőtáborában. A Golden State játékosa annyit mondott, hogy a média bizonyos tagjai olyan színben tüntetik őt fel, mintha túlérzékeny lenne: nála minden baj, az is, ha túl sokat ír, twitterezik, instagramozik, beszél, de szeretné már tudni, hogy mi a tényleges problémájuk vele. Látja, hogy mit próbálnak egyesek elérni, szeretnék lejáratni, de ő ki fog állni az igazáért a jövőben is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus