Hírmorzsák 2018-08-11 (12:30)

John Wall szerint a Wizards van ugyanolyan jó, mint a keleti elit. Giannis Antetokounmpo beszélt arról, hogy 10 éve még egy cipőt használtak Thanasisszal, arról, hogy van-e rajta extra teher amiatt, hogy a következő nagy sztárnak kiáltották ki, valamint LeBron és Cousins átigazolásairól is. Lauri Markkanen erősödött, jobban érzi magát, Jabari Parkert dicsérte. Tony Parker szerint lehet, hogy az NBA-be se kerül, ha anno Gregg Popovich nem hívja vissza egy  második privát edzésre. Michael Porter Jr. belenyúlt a méhkasba Luka Doncic becsmérlésével, a szlovént egy egykori madridi csapattársa védte meg. Új játékos a Rocketsnél és a Golden State-nél.

A Washington Wizards irányítója, John Wall egy hosszabb interjút adott Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports), amelyből olvashattatok már a korábbiak során. Wall azt is elmondta Lee-nek, hogy szerinte teljesen egyenrangúak a keleti elittel - nem akar leszólni senkit persze, a Boston Celtics egy egészen kiváló együttes, a Philadelphia Sixersnek nagyon tehetséges fiatal magja van, a Toronto Raptors pedig DeMar DeRozan elvesztése ellenére Kawhi Leonarddal erősödött. Lehet, hogy ezek a csapatok (vagy közülük többen is) voltak már keleti döntőben, ahol a Wizards még nem, de a fináléban egyik gárda sem járt még. Oda mindig egy ember és az ő aktuális klubja került, ez pedig LeBron James volt, de a többieket abszolút semmi nem választja el egymástól - mindegy, hogy a második körben vagy a főcsoportdöntőben veszít valaki, a célját nem érte el egyik sem.

Wall szerint ez a legmélyebb Wizards-keret, amely valaha volt, úgyhogy butaságnak tartja azt, hogy a 2017-es PO második köre volt a legjobb, amit ez a garnitúra produkálni tudott a fővárosiaknál. Mindenki a Bostont teszi majd az első helyre, és ez rendben is van így, kiváló szezonja volt a Celticsnek, és több nagy visszatérőjük is lesz. Ott van a Philly is, és a Milwaukee Bucksot sem szabad elfelejteni, de úgy érzi, hogy a legjobb négy-öt csapat keleten hasonló erősségű, és ebbe a kasztba teszi a Wizardsot is a játékmester.

Idén rendezték meg először Athénban az Antetokounmbros 5k Run nevű eseményt, amely előtt volt egy sajtótájékoztató. A Bucks sztárjától, Giannis Antetokounpótól azt kérdezték, hogy a testvére, Thanasis Antetokounmpo azt mondta, hogy 10 éve még egy cipőt használtak ketten, most meg saját signature cipője lesz a Nike-nál, gondolta-e volna azt, hogy idáig jutnak. Giannis azt mondta, hogy szerinte semmijük nem volt akkoriban, és amikor Thanasis megkapta első profi szerződését a Marousitól, akkor kapott 3 pár cipőt a csapattól, hazavitte. Azt használta edzéseken, aztán visszaadta testvérének. Feltették neki a kérdés, hogy nincs-e rajta plusz teher amiatt, hogy sokan benne látják a jövő nagy sztárját, amire egyrészt azt mondta, hogy azóta úgy gondolja, hogy ő a következő kiválasztott, mióta a ligában van, másrészt ez semmiféle extra nyomást nem eredményez nála - akkor van az emberen plusz teher, ha a napi betevőért kell dolgoznia, akkor nincs, ha a következő nagy sztárt látják benne.

Szeretné azt kiélvezni, hogy ő az első nem észak-amerikai játékos, akinek saját signature cipője van a Nike-nál. Úgy érzi, hogy ha valaki keményen dolgozik, hisz magában, és nem adja fel, minden álma valóra válhat - lehetnek rosszabb napok, de ha hisz az ember, sikeres lesz. Megkérdezték LeBron Los Angeles Lakershez, illetve DeMarcus Cousins Golden State Warriorshoz igazolásáról is, amire azt mondta Giannis, hogy előbbi is meglepte, utóbbi viszont nagyon, főleg az ár - szerinte sokan elfelejtik, hogy Cousins a liga legjobb centere.

A Chicago Bulls finn magasembere, Lauri Markkanen a Chicago Tribune munkatársának azt nyilatkozta, hogy mindenki szerint nagyobb lett - ő nem tudja ezt, az azonban biztos, hogy jobban érzi most magát. Több mint 6 kilót szedett magára, erősebbnek érzi magát, és reményei szerint tudja majd tartani ezt a súlyt, mert úgy gondolja, hogy sokat fog segíteni a játékának az, hogy fizikailag jobb állapotba került. Jabari Parker leigazolásáról annyit mondott, hogy nagyon örül neki, mert egy nagyszerű játékost szereztek, akinek voltak ugyan sérülései, de ez semmit nem von le tőle. A finn hozzátette, hogy örül, hogy Parker hazatért.

Volt két kisebb szerződtetés. A Golden State Warriors Marcus Derricksonnak adott egy edzőtábormeghívót - a Georgetownra járt, a nyári ligában pedig 13 pontot és 5 pattanót átlagolt. A Houston Rockets Rob Gray-t igazolta le - ő a Houston egyetemre járt, és a nyári ligában is a Rockets játékosa volt már.

A nyáron a San Antonio Spurstől a Charlotte Hornetshez aláíró Tony Parker a The Players' Tribune-ban többek között NBA karrierje kezdetéről is beszélt. Előkerült az Albacomp egykori irányítója, Lance Blanks is, aki akkor a Spursnél dolgozott, és Parker elmondása szerint borzasztóan pocsék teljesítményt nyújtott az akkor nemrég visszavonuló irányító ellen. A francia legenda úgy érzi, hogy talán be sem kerül a ligába, ha nem hívja őt vissza Gregg Popovich egy második privát edzésre, amikor Blanks szintén keményen megdolgoztatta, de már megállta ellene a helyét, és meg tudta mutatni, hogy mire képes. A következő dolog, amire emlékszik, hogy bejelentik, hogy a 2001-es draft 28. választási jogával a Spurs Tony Parkert draftolja a francia Racing Club Paris-ból.

A végére pedig egy kis rookie-harc maradt. Az ESPN készített egy felmérést, hogy a szerzői szerint ki lesz év újonca a 2018/19-es idényben, és 58%-kal toronymagasan Luka Doncic nyert Deandre Ayton (24%) és Jaren Jackson Jr. (6%) előtt. Erre az egyik olvasó beírta instagram-kommentbe, hogy ez szörnyű, és Doncic a legtúlértékeltebb ember, akit valaha látott, ezt pedig az egy éve még 1/1-re is esélyes, de problémás háta miatt a drafton egészen a 14. helyig csúszó Michael Porter Jr. belájkolta. A szlovén játékos egykori Real Madridos csapattársa, Dino Radoncic twitteren megírta véleményét a dologról: szerinte az Euroliga MVP-je nem lehet túlértékelt, egy olyan sérült játékos viszont lehet, aki összesen nem játszott 5 egyetemi mérkőzést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus