Hírmorzsák 2018-08-27 (10:30)

Julius Erving szerint a Sixers a keleti 1-4. helyek valamelyikére lesz jó - Ben Simmonsnak a középtávoli-távoli játékán és a külső dobásain kell javítani, Joel Embiidet viszont nagyon dicsérte. Tyronn Lue szerint LeBron James távozásával és a fiatalabb kerettel más kihívás elé néznek a most következő idényben. Al Horford örül neki, hogy Vince Carter kapta az egykori 15-ös mezszámát a Hawksnál. Sarunas Jasikevicius szerint abnormális az, hogy Doncic ilyen fiatalon átlátja a pályát és a játékot - szerinte fogalmuk sincs az egyetemi kosarasoknak, mire képes a szlovén. Új játékos a Thundernél.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue Gary Washburnnel (Boston Globe) beszélgetett, és elmondta, hogy persze szeretné, ha LeBron James még mindig az együttesnél lenne, de most, hogy elment más csapathoz, új kihívások elé néznek. Lue érzése szerint ő és szakmai stábja készen áll a feladatra - más lesz, mert sok fiataljuk van, akiket taníthatnak, és akiket olyan játékosokká formálhatnak, amilyenekké szeretnének. Amikor LeBron visszatért Miamiből, és cseréltek Kevin Love-ért, tele voltak veterán, tapasztalt játékosokkal, akik tudták, mit kell csinálniuk, hogy nyerjenek. A szezon közben meghúzott cserékkel és a drafttal azonban szereztek pár fiatalt, ez pedig teljesen más feladattal jár, mint eddig - már nagyon várja. Továbbra is vannak még idősebb játékosai a Cavsnek, Lue pedig azt mondta, hogy egyelőre nem tudja, hogyan osztja majd el a perceket a fiatalok és a veteránok között, eddig még nem volt ilyen jellegű gondja. A tréner annak örül, hogy jó veteránjaik vannak, így arra a kultúrára építhetnek, amire a korábbi évek során is.

A Boston Celtics centeréé, Al Horfordé volt az Atlanta Hawksnál a 15-ös mez - idén nyáron Vince Carter kapta meg ezt a számot. Horfordot kérdezték erről, de a center azt mondta Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal Constitution), hogy örül neki, hogy Air Canadáé lett ez a szám, mert Carter olyas valaki volt, akire mindig felnézett.

A Zalgiris Kaunas vezetőedzője, Sarunas Jasikevicius az RTV Slónak adott interjújában Luka Doncicról beszélt. A litván legenda szerint Doncic és Drazen Petrovic összehasonlíthatóak - Doncic magasabb, Petrovic a legjobb dobó volt, és különböző érában játszottak, játszanak, viszont mindketten rendkívül képzettek és tehetségesek (voltak). Jasikevicius szerint érdekes lesz látni, hogyan alakul Doncic NBA pályafutása, mert minden adott számára ahhoz, hogy egészen kiváló kosaras legyen, de volt már egy csomó játékos, aki hasonló adottságokkal nem jutott el hasonló magasságokba. Jasikevicius szerint az választja el Doncicot másoktól, hogy abnormális adottsága van a korához képest ahhoz, hogy átlássa az egész pályát és a játékot. Olyan dolgokat lát, amiket nem lehet tanulni, és 30 éves játékosok sem tudnak, számára viszont teljesen természetes.

Azt is elmondta a tréner, hogy más számára lehetetlen dolgokat vitt véghez Doncic az Euroligában - persze segítette őt az, hogy hozzá volt már ehhez szokva, három évet töltött már a Real Madridnál előtte is, de esélytelen lett volna akármelyik középiskolás játékos, hogy véghezvigye azt, amit Doncic letett az asztalra az előző idényben. Jasikevicius játszott egyetemen, az Euroligában, mindenhol, és tudja, hogy utóbbi sorozat mennyi mindent kiván meg a játékostól - elképesztő, hogy ilyen fiatalon milyen dolgokat tett Doncic egy ekkora klubban. Nem egy kiscsapatban játszott, ahol az összes labdabirtoklásnál övé volt a játékszer. Egy rendszerben kosarazott, rendkívül jó csapattársakkal, és ő vezette győzelemre az együttest. Azzal zárta gondolatait Jasikevicius, hogy az egyetemi játékosoknak fogalmuk sincs arról, hogy miről beszélnek (az újoncok szavazásánál senki nem jelölte Doncicot arra, hogy neki lesz a legjobb pályafutása), és hogy mire képes a szlovén.

A Tigernet.com értesülései szerint az Oklahoma City Thunder 1 éves kontraktust adott Donte Granthamnek - a Clenson Egyetemről érkezett, de januárban volt egy ACL-szakadása, valószínűleg edzőtábormeghívóról van szó.

A végére pedig a Philadelphia Sixers legendája, Julius Erving maradt, aki Marc Narduccinak (Philadelphia Inquirer) a csapatról beszélt. Erving szerint a Sixers még nincs kész - a mag megvan, ami nagyon fontos, de most kell összeszedni a megfelelő role playereket és azokat, akik meglepetést tudnak okozni, jobbak lesznek, mint amire számítunk tőlük. Dr J szerint a Philly valahol a keleti első és negyedik hely között végezhet. Ben Simmonsról azt mondta, hogy neki mindig is az volt a felfogása, hogy azokat a dolgokat is meg kell próbálni fejleszteni, amikben gyenge az ember, és azokat is, amikben erős, aztán pedig a lehető legkiegyensúlyozottabban kell teljesíteni meccsről meccsre. Erving abban reménykedik, hogy Simmons sokat foglalkozott a nyáron a dobással, a középtávoli és a távoli játékával. Joel Embiidről annyit mondott, hogy nem nagyon mutatott gyengeséget sem támadásban, sem védekezésben, úgyhogy talán annyi a dolga, hogy jobb, vokálisabb vezér legyen, és neki is kiegyensúlyozottabban kell teljesítenie.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus