Hírmorzsák 2018-09-18 (09:30)

A Suns első számú kiszemeltje Patrick Beverley, de a Clippers első köröst kér érte. Karl-Anthony Towns addig nem kap hosszabbítási ajánlatot a Minnesotától, amíg így vagy úgy meg nem oldódik Jimmy Butler ügye. A Knicks nem kockáztatja a franchise és Porzingis jövőjét - a GM szerint csak a most következő idényre koncentrálnak. Jelen állás szerint 2020 nyarán megint ugrik egy szintet a fizetési sapka. Jarrett Jack újra New Orleansban. Új játékos a Spursnél és a Bucksnál. A Clippers egy újságírót szerződtetett a vezetőségbe. Brent Barry visszatért San Antonióba. A Sixers Gersson Rosas, Justin Zanik és belső jelöltek közül válogat GM posztra. Most Derrick Favors lőtte le az egyik újságíró "átigazolását".

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Phoenix Suns Patrick Beverley-t nézte ki magának irányító posztra, a Los Angeles Clippers azonban egy első köröst akar cserébe a védekezőspecialista egyesért.

Charania arról is beszélt egy TV-műsorban, hogy a Minnesota Timberwolvesnál áll a bál - rengeteg a bizonytalanság Jimmy Butler körül, és a két fél közötti meeting rendkívül fontos lesz, akár a klub, akár a játékos reakcióit vizsgálva. Karl-Anthony Towns az egyik legnagyobb tehetség a ligában, mégsem kapott szerződéshosszabbítást, pedig ezen nem kellene gondolkodni. Charania úgy tudja, hogy addig nem is lesz előrelépés Towns ügyében, amíg Butler helyzete meg nem oldódik így vagy úgy. A találkozót egyébként hétfőre írták az újságírók, Butler pedig twitteren jelezte is, hogy ezért kellene elfelejtenie az embereknek azt, hogy hisznek mindennek, ami megjelenik az interneten, mert alapvetően sem hétfőre, hanem keddre volt betervezve ez a beszélgetés.

A New York Knicks elnöke, Steve Mills Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy Kristaps Porzingis visszatért az együtteshez, a héten több vizsgálatot is elvégeznek rajta, és ha ezek eredményei megvannak, akkor fogják elkészíteni a tervet arra, hogy mikor léphet újra pályára a magasember. Mills kiemelte, hogy semmi olyan dolgot nem fognak tenni, ami Porzingis és a franchise jövőjét kockáztatná. Scott Perry GM azt mondta, hogy csak a 2018/19-es idényre koncentrálnak egyelőre, teljesen mindegy, hogy mennyi sapka alatti helyük lesz jövő nyáron - ez a gárda megérdemli a teljes figyelmüket. Megpróbálnak nem túlságosan a jövőre tekinteni, bár értik, hogy a szurkolók miért gondolkodnak már távlatokban, és ha eljön 2019 nyara, akkor ők is rátérnek majd ezekre a kérdésekre.

A New Orleans Pelicans 1 éves szerződést kötött Jarrett Jackkel, aki harmadjára játszik majd az együttesnél - tavaly 7.5 pont, 3.1 pattanó és 5.6 gólpassz voltak a mutatói a Knicksnél. A San Antonio Spurs Drew Eubanksnek adott two-way kontraktust - az Oregon State-ről került ki, nem kelt el a drafton, a nyári ligában pedig 5.1 pontot és 2.4 pattanót átlagolt mérkőzésenként. A Milwaukee Bucks Robert Johnsonnal egyezett meg egy edzőtábor-meghívóban - az Indiana Egyetemen végzett, majd az Atlanta nyári ligás csapatában szerepelt.

A Clippers a Sports Illustrated híres íróját, Lee Jenkinst szerződtette a vezetőségbe. A Spurs Brent Barry-vel kötött megállapodást, ő a Philadelphia Sixershez távozó Monty Williams helyét veszi át - az elmúlt években többször is felmerült a neve több együttes vezetőségi pozíciójával kapcsolatban is, de eddig maradt a Turnernél szakkommentátorként. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Sixers Gersson Rosasszal és Justin Zanikkal még egy interjút szeretne - előbbi a Houston Rocketsnél, utóbbi a Utah Jazznél van jelenleg -, de azt a lehetőséget sem vetette el a Philly, hogy a klubon belülről nevez ki valakit GM-nek.

Úgy néz ki, hogy Damian Lillard trendet teremtett: a Portland TrailBlazers sztárja két újságíró "átigazolását" is megírta a nyáron, a "hóhért akasztotta", most pedig a Utah Jazz magasembere, Derrick Favors hozta a hírt, hogy Tony Jones a The Athletichez került. Jones eddig a Salt Lake Tribune munkatársa volt, így Favorsnek belső infói lehettek a szerződtetéséről.

A végére pedig a liga maradt, amely a 2019/20-as idényre 109 millió dollárra (132 millió), 2020/21-re pedig 118 millió dollárra (143 millió) várja a fizetési sapkát (illetve a luxusadót) a jelenlegi bevételjóslások alapján. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus