Hírmorzsák 2018-09-26 (12:30)

Draymond Green szerint úgy kell készülniük a szezonra, mintha semmit nem nyertek volna az elmúlt években. Green szerint senki nem hiszi náluk, hogy vége a menetelésnek. Steve Kerr úgy érzi, nem az utolsó jó évük következik - ez a Warriors nem a 97/98-as Bulls lesz. DeMarcus Cousins nincs messze attól, hogy együtt eddzen a csapattal. A Warriors tulaja szerint mindent meg fognak tenni, hogy Greent és Klay Thompsont is megtartsák. Dave Joerger szerint senki nem kételkedik abban a Kingsnél, hogy De'Aaron Fox franchise player szintű játékos. Gordon Hayward készen áll a szezonra. LeBron Jamesnek hülye kérdést tettek fel, de válaszolt rá. A Cavs hosszútávú szerződést akar kötni Larry Nance Jr.-ral még október vége előtt.

A Sacramento Kings vezetőedzőjét, Dave Joergert kérdezték, hogy De'Aaron Fox egy franchise player-e, amire azt válaszolta, hogy igen, és szerinte a klubnál senki nem gondolja ezt másképp.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green azt mondta, hogy egyáltalán nem kényelmesedtek el - nyertek három bajnoki címet, de azok már a múlté. Minden évben ugyanaz a céljuk és ugyanaz a mentalitásuk is. Senki nem arra készül náluk, hogy vége legyen ennek a menetelésnek, ezért ugyanúgy kell viselkedniük, mintha semmit nem nyertek volna az elmúlt években. Ez szerinte egy klisé, és természetesen nem is lehet megtenni, de olyan közel akarnak ehhez kerülni, amennyire csak lehet - ő mindig így kezd minden idényt.

A Warriors tulajdonosa, Joe Lacob azt mondta Green és Klay Thompson hosszabbításáról a The Athletic podcastjében, hogy Bob Myers GM-re hagyja ezeket a kérdéseket, de annyit elárulhat, hogy mindkét érintettel és a képviselőikkel is beszélgettek a nyáron erről. Semmi olyan nem történt, amiről a külvilágnak tudnia kellene, de az nyílt titok, hogy nagyon szeretnék mindkét játékost megtartani, és mindent meg fognak tenni azért, hogy ez sikerüljön.

A Golden State vezetőedzőjének, Steve Kerrnek felvetették, hogy a most következő szezon hasonló lehet, mint a Chicago Bullsnál az 1997/98-as, tehát az utolsó "táncára" készülhet az együttes. Erre Kerr elmosolyodott, és azt mondta, nagyon reméli, hogy nem. Szerinte azért teljesen más a két helyzet, mert annál a Bullsnál mindenki lejáró volt, és tudták, hogy Phil Jacksonnal egyetemben mindenki távozni is fog. Most nem ez a helyzet, mert van ugyan szabadügynökük itt is, de nem a búcsúra készülnek. Ki akarják élvezni ezt az évet és amijük van, aztán majd meglátják, hogy mi lesz a nyár során.

A tréner arról is beszélt, hogy nem kell sok idő, mire DeMarcus Cousins már a csapattal fog edzeni, de egyelőre még külön kell tréningeznie - sokat dobált, mozgott, az egyéni edzéseket elvégezte, de a többiekkel egyelőre még nem készült, nem akarnak siettetni semmit.

Azt már láthattátok, hogy a Boston Celticsnél Gordon Hayward pályára lépett a csapaton belül rendezett mérkőzésen. A 11 hónapja súlyos bokasérülést szenvedő swingman elmondta a mérkőzés után, hogy készen áll a játékra és a szezonnyitóra.

A tegnapi tréning után a Los Angeles Lakersnél arról kérdezte egy riporter LeBron Jamest, hogy mit akar tenni annak érdekében, hogy elfogadtassa magát az aranysárga-lilák szurkolótáborával. James visszakérdezett egy "Mi van?"-nal, majd mikor újra megkapta a kérdést, akkor annyit mondott, hogy négy évre írt alá, nem tudja, mit kellene még tennie, vagy mit vár az illető, mit tegyen még. Elkötelezte magát a klubhoz, és tudja, mit tud lerakni az asztalra a Lakers érdekében.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers maradt, amely Tom Withers (Associated Press) forrásai szerint abban reménykedik, hogy hosszútávú szerződést tud kötni Larry Nance Jr.-ral még az októberi határidő előtt - ha ez nem sikerül, nyáron korlátozott szabadügynök lesz az úriember.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus