Hírmorzsák 2018-09-27 (10:15)

Irving gyorsan rövidre zárta azokat a pletykákat, hogy el akarna igazolni jövő nyáron a Celticstől. Anthony Davis szerint ő a liga legjobb játékosa jelenleg. A Magic nem akarja elcserélni Nikola Vucevicet. Óriási meglepetés: a Lakers LeBron Jamesre fog támaszkodni a végjátékokban. Jimmy Butlerért megpróbál cserélni a Rockets is - leginkább a Heat hajt Butlerre, a Suns valószínűleg nem vesz részt egy háromcsapatos cserében, Thibodeau pedig azt mondta, eleget tesznek Butler kérésének. Steve Kerr szerint szégyen, hogy a SuperSonics már nem létezik. TJ Leaf és Domantas Sabonis csapatopcióit lehívta a Pacers. Gordon Hayward az Antánál - a Nike-nak 10 napja van meccselni.

Nincsen nap Jimmy Butler-hír nélkül, ez a mostani sem kivétel: Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Houston Rockets megpróbál kreatív lenni, és össze akar hozni egy cserét Butlerért - a nagy fizetések miatt nagy mágiára lesz szüksége ehhez Daryl Morey-nak, ha egyik sztárját sem akarja feladni a swingmanért. Eddig egyébként a Miami Heat kapkodta leginkább magát, a Brooklyn Nets és a Los Angeles Clippers részéről semmilyen mozgás nincs.

Arról tegnap este írtunk már, hogy a Phoenix Suns beléphet egy esetleges harmadik csapatként, ha például irányítót kell elvinni a Heattől vagy a Timberwolvestól, de Wojnarowski úgy tudja, hogy nagyon magas az ára annak, hogy az arizonaiak is az üzlet részei legyenek, úgyhogy ők valószínűleg nem vesznek részt egy Butler-féle háromcsapatos cserében.

Közben Tom Thibodeau is elmondta, hogy Butler cserét kért, a csapat pedig ennek eleget is fog tenni, de azt is hozzátette, hogy nem fognak meghúzni bármilyen tranzakciót - csak olyan üzletbe mennek bele, ami jó a klub számára, nekik ez a legfontosabb. Feltették neki a kérdést, hogy mi van akkor, ha nem mozdítják Butlert a szezon előtt, amire azt mondta, hogy szerződése van a játékosnak, de ki tudja, mi fog történni, hiszen elég instabil a helyzet, bármi előfordulhat.

Az Orlando Magic elnöke, Jeff Weltman Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) elárulta, hogy senki cseréjén nem dolgoznak jelenleg - korábban felmerült, hogy Nikola Vucevicet cserélnék, de jelenleg azt kommunikálják, hogy nem. Weltman szerint a montenegrói center kiváló játékos és emberként is kifogástalan - jelenleg is értékes az együttes számára, és a jövőbeli céljaik eléréséhez is fontos lenne. Saját elmondása szerint egyelőre nem is gondolkodott azon, hogy Vucevic jövő nyáron szabadügynök lesz - csak arra koncentrálnak, hogy jó idényük legyen, hogy fejlődjenek, hogy több győzelmet szerezzenek, és hogy a fiatalok minél többet javuljanak.

A New Orleans Pelicans vezére, Anthony Davis a tegnapi edzés után azt mondta, hogy úgy érzi, ő a legjobb játékos - tényleg így gondolja, és senki nem tudja meggyőzni az ellenkezőjéről.

A Boston Celtics egyik sztárja, Gordon Hayward 4 éves szerződést kötött az Anta kínai sportszergyártó céggel - 10 munkanapja van a Nike-nak arra, hogy meccselje ezt a kontraktust.

A Celtics másik sztárjától, Kyrie Irvingtől folyamatosan azt kérdezgetik, hogy mi lesz jövő nyáron - mint ismert, az irányító szerződése lejár az idény végén, és sokat pletykálnak arról, hogy a Knickshez igazolhat. Irving a kérdéssel kapcsolatban annyit mondott Rachel Nicholsnak (ESPN), hogy még ha fel is merült benne a gondolat, hogy máshova igazol, azonnal az a kérdés ugrott be neki, hogy "Min gondolkodsz? ********* jók vagyunk itt!". Irving azt is elmondta, hogy rendkívül fényes a jövő Bostonban, és bár érti, hogy miért vannak a New York-i pletykák, hiszen New Jersey-ből származik, de ezek csak pletykák, miért akarna távozni jelenlegi csapatától?

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Luke Walton elég meglepő dolgot mondott: a végjátékokban LeBron James kezébe fogják adni a labdát. A tréner szerint a szoros meccsek utolsó percei azok, amikért a maximum szerződéssel rendelkező kosarasok maximum szerződéseket kapnak, itt jön majd a képbe LeBron. Azt is hozzátette, hogy bár nagyon jó, hogy ott van már nekik James, az is hasznos szerinte, hogy az elmúlt években Brandon Ingraméknek kellett felvállalniuk a felelősséget ilyen helyzetekben - akár kihagyták a dobásokat, akár értékesítették. Michael Jordan is elmondta: az elhibázott kísérletek miatt dolgozott keményebben, ettől lett az, aki. Most náluk van a liga egyik legjobbja, ha a mérkőzések befejezéséről van szó, de mások is rendelkezésre állnak, akiknek ez volt a feladatuk az elmúlt években.

Az Indiana Pacers lehívta TJ Leaf (harmadik) és Domantas Sabonis (negyedik) 2019/20-ra szóló csapatopcióit.

A végére pedig a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr maradt, aki a tegnapi tréninget követően arról beszélt, hogy a Seattle Supersonics nagyban hasonlított neki a Warriorsra - egy híres márka volt gazdag történelemmel, tradíciókkal, gyönyörű színekkel és hihetetlen közönséggel. Az 1996-os döntőben járt ott a Bullsszal, és egy igazi kosaras város Seattle. Kerr úgy gondolja, az NBA szégyenfoltja, hogy a Sonics már nem létezik, és reményei szerint hamarosan újra visszatér a klub Seattle-be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus