Hírmorzsák 2018-10-30 (20:30)

Manu Ginobili 20-as mezszámát márciusban vonultatja vissza a Spurs. Cleveland rendezi a 2022-es All-Star gálát? Új játékost igazolt a Wizards. Daryl Morey abban reménykedik, hogy Sergio Llull Arvydas Sabonishoz hasonlóan 31 évesen átteszi a székhelyét az NBA-be. Klubcsúcsot döntött ma hajnalban a Warriors. Jövőre egy héttel később kezdődik a szezon. Opciólehívások: Bulls, Nuggets, Warriors, Pistons, Sixers, Cavs. A Philly City Edition mezeit a Rocky ihlette.

A San Antonio Spurs 2019. március 28-án, a Cleveland Cavaliers elleni találkozón vonultatja vissza Manu Ginobili 20-as mezszámát - ez lesz a kilencedik mezszám a Spurs történetében, ami felkerül a mennyezetre Bruce Bowen (12), Tim Duncan (21), Sean Elliott (32), George Gervin (44), Avery Johnson (6), Johnny Moore (00), David Robinson (50) és James Silas (13) mezei után.

Ha már a Cavs: Kevin Kleps (ClevelandCrains) több forrásból is úgy értesült, hogy a liga hamarosan bejelenti, hogy a clevelandi Quicken Loans Arena All-Star gálát rendez - legkorábban 2022-ben van lehetőség-e erre a Cavaliersnek. Hivatalos megerősítés csütörtökön várható, de azóta Brian Windhorst is megerősítette ugyanezt a hírt, a 2022-es gála lesz az ohióiaknál.

A Washington Wizards nem garantált szerződést kötött Chasson Randle-lel, aki a gárda keretének 14. tagja így - jelentette Shams Charania (The Athletic).

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey Ben Cohennel (Wall Street Journal) beszélgetett, és az újságírónak elmondta, hogy szerinte Sergio Llull játéka tökéletes illik a modern NBA-be. A spanyol hátvéd játékjogát 2009-ben, második körös játékosnál rekordnak számító összegért, 2.5 millió dollárért vette meg a Rockets, de azóta is várnak Llullra, aki három éve kikosarazta a Houstont. Morey azt mondta, hogy 2.5 milliót fizettek a legjobb kosarasnak, aki nem az NBA-ben pattogtat jelenleg. Llull többször is elmondta, hogy kiválóan érzi magát otthonában, esze ágában sincs elmenni, de Morey twitteren feltette a kérdést, hogy vajon ismétli-e önmagát a történelem? Az általános igazgató arra célzott, hogy Arvydas Sabonis, generációja legjobb nem amerikai játékosa 31 évesen ment át az NBA-be, márpedig Llull épp 31 lesz jövő nyáron.

Kevin O'Connor (The Ringer) úgy tudja, hogy jövőre október 22-én, majdnem egy héttel később kezdődik az alapszakasz, mint idén.

A ma hajnal Klay Thompson új triplarekordjáról szólt, a Golden State Warriors is felállított azonban egy klubcsúcsot: az oaklandi együttes soha korábban nem dobott 92 pontot egy félidő során, ez sikerült ma hajnalban a Chicago Bulls ellen.

Jöjjenek a csapatopciók. A Bulls lehívta Kris Dunn, Lauri Markkanen és Denzel Valentine 2019/20-as csapatopcióját, a Warriors Damian Jones, a Philadelphia Sixers Ben Simmons, Markelle Fultz és Dario Saric, a Cleveland Ante Zizic, a Denver Nuggets pedig Juancho Hernangomez, Malik Beasley és Jamal Murray esetében tette meg ugyanezt, a Detroit Pistons viszont nem hívta le Henry Ellenson opcióját - úgy tűnik, neki nincs helye az autóvárosiak terveiben.

A végére pedig a Sixers City Edition mezei maradtak, amelyet a Rocky és a Creed filmek ihlettek:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus