Hírmorzsák 2018-11-10 (12:15)

James Jones azért vásárolta ki Tyson Chandlert, hogy LeBron Jamesnek segítsen? Steph Curry adductor-húzódása nem súlyos, de ma éjszaka nem játszik. Dirk Nowitzki három héten belül elkezdi a szezont. Jimmy Butler és a Timberwolves megegyeztek a szezon előtt a pihentetésben és egy perclimitben is. Terry Rozier nem panaszkodik a játékideje miatt. Új játékos a Cavsnél. Enes Kanter kiakadt a Hawks twitterfiókja miatt. David Fizdale és Kristaps Porzingis nézeteltérésbe keveredtek azzal kapcsolatban, hogy hol tart a lett magasember a rehabjában.

Dave McMenamin (ESPN) jelentette, hogy van egy összeesküvéselmélet a ligán belül: a Phoenix Suns ideiglenes GM-je, James Jones azért vásárolta ki most Tyson Chandlert (és nem februárban vagy márciusban, amikor ezek a kivásárlások meg szoktak történni), hogy jó barátját, LeBron Jamest kisegítse a Los Angeles Lakersnél, amelynek épp egy védekező centerre volt szüksége JaVale McGee mögé. Az egyik forrás szerint Jones szívességet tett Jamesnek, amiről LeBron annyit mondott, hogy szerinte Jones minden elismerést megérdemel, mert Chandlernek segített a legtöbbet. LeBron azt is hozzátette, hogy ha NBA csapata lesz, akkor fenntart Jonesnak egy helyet a vezetőségében, és mondta is neki, hogy csak kilépési lehetőséggel együtt írjon alá, báhova is szerződik addig.

A tegnap délelőtti morzsában megírtuk, hogy Steph Curry bal belső combja megsérült. Megvolt az MRI, és Nick Friedell (ESPN) forrásai szerint az egész Golden State Warriors fellélegzett, mikor megtudta, hogy nem súlyos a gond. Steve Kerr vezetőedző annyit mondott, hogy az MRI alapján nem komoly Curry bal adductor húzódása, de ma éjszaka, a Brooklyn Nets ellen nem játszik, ennyi biztos, állapota pedig day-to-day - semmit nem fognak kockáztatni, akkor játszik Curry, ha teljesen felépült, addig pedig Quinn Cook kezd a helyén.

Hasonló témakör: Shams Charania (The Athletic) információi szerint a Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki három héten belül elkezdi a szezont.

Arról a múlt héten volt szó, hogy a Minnesota Timberwolves sztárja, Jimmy Butler azt nyilatkozta, hogy majd ő eldönti, mikor nem játszik és mikor igen, mert ő érzi azt, hogy mit bír a teste. Marc Stein (New York Times) értesülései szerint a két fél még a szezon előtt megegyezett, hogy rendszeresen pihenni fog Butler, plusz egy laza 32 perces perclimiten lesz, amíg el nem cseréli őt a klub, amit megígért neki Glen Taylor tulajdonos - minimalizálni akarják a sérülés kockázatát. Stein úgy tudja, hogy jelenleg nem túl aktív a piac Butler frontján.

Két napja írtunk arról, hogy állítólag Terry Rozier nem boldog a játékidejével a Boston Celticsnél. Tegnap már olvashattatok egy cáfolatot az érintettől, de Rozier azt is elmondta, hogy a rájátszásban kezdő volt, most pedig újra csak csere, szerinte senkinek nem lenne könnyű most az ő helyzetében - ettől függetlenül ő nem panaszkodik, és ha valaki ismeri, akkor tudja, hogy ő nem ilyen típus. Soha nem menne a médiához panaszkodni, hogy boldogtalan - nem tartja magát sem önző játékosnak, sem önző embernek, csak a csapat érdekli. Rozier szerint minden rendben lesz, és egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy az emberek gondolják.

A Cleveland Cavaliers two-way szerződést adott a Memphis Grizzliestől kirakott Andrew Harrisonnak, és kitette keretéből John Hollandet.

Az Atlanta Hawks twitterfiókja a New York Knicks elleni mérkőzés után arról rakott ki egy videót, amikor Miles Plumlee leszedett egy pattanót, és közben Enes Kanter a vele való birkózásban csinált egy szaltót - emellé azt írták, "kettétört". Kanter felkapta a vizet, és azt nyilatkozta, hogy nem tudja, ki kezeli a Hawks twitterfiókját, talán egy középiskolás, mert vannak érdekes tweetjeik. A török magasember szerint bárki is az, a franchise-nak el kellene gondolkodnia azon, hogy valaki mást felvegyen a helyére. Érdekesnek találta ezt a videót, hiszen az Atlanta hazai pályán szaladt bele egy csúnya zakóba, ő meg dupla-duplázott Plumlee ellen. Kanter úgy érzi, hogy szerencséje van, hogy sok pankrációt néz, így tudta, hogyan kell esni - ha nem tudja, nagyon csúnya is lehetett volna az eset vége.

A végére pedig egy kis színes maradt a Knickstől. A gárda trénere, David Fizdale azt nyilatkozta a minap, hogy sztárja, az előző idényben ACL-szakadást szenvedő, és éppen rehabon lévő Kristaps Porzingis rengeteget dolgozik, de nem sokat lépett előre munkában ahhoz képest, amit az edzőtáborban végzett, ami könnyű futást és dobást tartalmazott, komoly ugrásokat például nem. A lett magasember erre válaszul kirakott két képet, amin épp sprintel. Fizdale erre annyit mondott, hogy nem tudta, hogy Porzingis már sprintel, és szerinte azért vágott vissza játékosa, mert idegesíti, hogy néhányan azt gondolják, hogy nem tesz meg mindent a mielőbbi felépülése érdekében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus